Προς το περιεχόμενο

Testing my les paul epiphone w little big muff

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας.Θα τα λάβω όλα σοβαρά ύποψιν και την επόμενη φορά θα ανεβάσω κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Όσον αφορά το θέμα της ιεροσυλίας,πιστεύω πως κάτι τέτοιο εξ ορισμού δε μπορεί να  υφίσταται στην τεχνη.

Η μοναδική ασέβεια που μπορει κάποιος να διαπράξει απέναντι στη μουσική είναι να υποτιμήσει τους δημιουργούς(πχ απόψεις του καρβέλα,προ ετών, για Mozart,Beethoven,αλλά και Θεοδωράκη)και υπερφίαλα να δηλώνει διάφορα.

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Διαφωνω καθετως.

Οποιαδηποτε μορφη συνθεσης δεν μπορει να αντιμετωπιστει σαν ιερο κειμενο το οποιο δεν πρεπει να προσβαλεις. 

Η λέξη ''ψιλο-ιεροσυλία'' που ανέφερα δεν έχει να κάνει με την προσβολή-βεβήλωση θείων και ιερών συμβόλων. Έχει να κάνει με μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά εμείς οι ερασιτέχνες μουσικοί, συχνά με δόση χιούμορ, όσον αφορά την αναπαραγωγή κομματιών, σε οποιδήποτε είδος, τα οποία θεωρούνται από τα ανυπέρβλητα αριστουργήματα από κριτές και από το κοινό. Και εμείς οι ίδιοι θα διαπράξουμε ''ιεροσυλία'' σε λίγες μέρες που θα παίξουμε σε ένα μαγαζί που θα έχει tribute βραδυά σε ένα συγκρότημα το οποίο είναι universally accepted από όλους όσους ασχολούνται με μουσική. Το θέμα είναι να μην χαλάσουμε την αισθητική κάποιων ακροατών με τις εκτελέσεις μας διότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ακροατής έχει το δικαίωμα ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ για αυτό που θα ακούσει γι αυτό και εμείς προσπαθούμε να πιάσουμε αυτά τα κομμάτια με ευλάβεια(όχι θρησκευτική) και σεβασμό.

Αυτη ειναι η παλιοημερολογητικη αποψη της μουσικης.Ειναι και αυτο μια αποψη.

Μια αποψη ομως που μονο σε εκτελεστη χωράει.Ο μουσικος υποτιθεται οτι ειναι πιο δημιουργικος σε οτι πιανει στα χερια του.

Άλλο μουσικός άλλο εκτελεστής. Ο μουσικός μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από συνθέσεις άλλων. Ο εκτελεστής(για κλασσική μουσική μιλάω), είναι ένας ''συντηρητής τέχνης''. Είναι αυτός που οφείλει να παίξει το κομμάτι όπως είναι, και αυτό το απαιτεί και το κοινό του. Είναι σαν να δουλεύει σε ένα μουσείο και να συντηρεί έναν κλασσικό-ιστορικό  πίνακα. Όπως είχε πει και ο superfunk, αυτοί που παίζουν κλασσική μουσικοί είναι σκλάβοι. Άκομψη διατύπωση, αλλά ακριβώς έτσι είναι. Αυτή είναι η δουλειά τους, δεν τους το επιβάλλει κάποια ''παλιοημερολίγιτικη'' άποψη.  :)

Παιδιά, φοβάμαι ότι με όλα αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το thread, ο φίλος που ανέβασε το τεστ της κιθάρας του δε θα θέλει να την ξανακουμπήσει. Και αυτό δεν το θέλει κανένας.

Ο φίλος παίζει μόνο δυο μήνες καταρχήν, και παίζει μια χαρά. Το ότι πολλοί συμφορουμίτες και εγώ του προτείναμε να μην πιάσει αυτό το κομμάτι, το κάναμε εντελώς φιλικά, εξάλλου υπάρχουν πολλάαααα πράγματα τα οποία μπορεί να δουλέψει για αρχή και να του είναι πολύ πιο χρήσιμα, όπως πεντατονικά licks κτλ κτλ.

Δημοσιευμένο

Η λέξη ''ψιλο-ιεροσυλία'' που ανέφερα δεν έχει να κάνει με την προσβολή-βεβήλωση θείων και ιερών συμβόλων. Έχει να κάνει με μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά εμείς οι ερασιτέχνες μουσικοί, συχνά με δόση χιούμορ, όσον αφορά την αναπαραγωγή κομματιών, σε οποιδήποτε είδος, τα οποία θεωρούνται από τα ανυπέρβλητα αριστουργήματα από κριτές και από το κοινό. Και εμείς οι ίδιοι θα διαπράξουμε ''ιεροσυλία'' σε λίγες μέρες που θα παίξουμε σε ένα μαγαζί που θα έχει tribute βραδυά σε ένα συγκρότημα το οποίο είναι universally accepted από όλους όσους ασχολούνται με μουσική. Το θέμα είναι να μην χαλάσουμε την αισθητική κάποιων ακροατών με τις εκτελέσεις μας διότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ακροατής έχει το δικαίωμα ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ για αυτό που θα ακούσει γι αυτό και εμείς προσπαθούμε να πιάσουμε αυτά τα κομμάτια με ευλάβεια και σεβασμό.

Μα εκει ειναι το θεμα. Θεωρω πως δεν μπορεις να αντιμετωπιζεις (οχι εσυ προσωπικα, μιλαω γενικα) ενα μουσικο εργο σαν ανυπερβλητο αριστουργημα. Αριστουργημα μπορει να ειναι κατι. Ανυπερβλητο; Σε καμμια περιπτωση.

Κατα τη γνωμη μου αυτη ειναι μια  αντιληψη που μπορει να δυσκολεψει εως και να ευνουχισει εντελως καποιον στη μουσικη του πορεια. Επισης, το πως θα αντιληφθει κανεις τη μουσικη (ως δημιουργια, ως διεκπεραιωτικη διαδικασια, ως απλη διασκεδαση - μιλαω παντα γι'αυτους που ασχολουνται ενεργα με τη μουσικη και οχι τους απλους ακροατες) ειναι ζητημα απο ενα σημειο και μετα προσωπικης δουλειας πανω στη μουσικη και πανω στον εαυτο του (στα πιστευω, τις αντιληψεις του κλπ).

Τελος, δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε το πως θα αντιμετωπισει ενας μουσικος τη μουσικη του να εξαρταται απο τους κριτες και το κοινο. Ας κανει ο καθενας τη μουσικη του. Αν αρεσει καλως αν δεν αρεσει παλι καλως :)

Τα παραπανω τα λεω εντελως φιλικα, χωρις ιχνος επιθετικης διαθεσης.

Edit: και μια ερωτηση. Σχετικα με την κριση του κοινου (το οποιο μπορει και καλως κρινει) αλλα τι εννοεις ακριβως οτι δεν πρεπει να χαλασεις(?) την αισθητικη του;

just changed avatar :p

Δημοσιευμένο

Άλλο μουσικός άλλο εκτελεστής. Ο μουσικός μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από συνθέσεις άλλων. Ο εκτελεστής(για κλασσική μουσική μιλάω), είναι ένας ''συντηρητής τέχνης''. Είναι αυτός που οφείλει να παίξει το κομμάτι όπως είναι, και αυτό το απαιτεί και το κοινό του. Είναι σαν να δουλεύει σε ένα μουσείο και να συντηρεί έναν κλασσικό-ιστορικό  πίνακα. Όπως είχε πει και ο superfunk, αυτοί που παίζουν κλασσική μουσικοί είναι σκλάβοι. Άκομψη διατύπωση, αλλά ακριβώς έτσι είναι. Αυτή είναι η δουλειά τους, δεν τους το επιβάλλει κάποια ''παλιοημερολίγιτικη'' άποψη.  :)

τωρα τα λες καλα.Υπο αυτο το πρισμα ο φιλος ειναι μουσικος κ καταθετει μια αποψη.Δεν υφισταται ιεροσυλια και λοιπα αερολογηματα.

Οτι κ να ειναι οι εκτελεστες απλα ειναι κυμαδομηχανες αν μεινουν σε αυτο κ μονο αυτο κ δεν κανουν κ κατι αλλο πιο δημιουργικο.

Το ανεφερα με αυτο τον τροπο γιατι το ποστ σου ανεφερε πραματα λιγο περιεργα κ οχι οτι εχω συγκεκριμενα κατι με τους κλασσικους εκτελεστες.Ετσι οπως εγραψες μου φανηκε οτι ο φιλος σου κατακρεουργησε τον σκοπο κ την εργασια σου.

Δημοσιευμένο

Νομίζω ότι η διαφορά έγκειται στο αν είσαι εκτελεστικά ικανός να υπερβείς το "αριστούργημα" και απλώς επιλέγεις να το εκφράσεις διαφορετικά ή στο αν το εκφράζεις διαφορετικά επειδή δεν μπορείς να το εκτελέσεις όπως θα έπρεπε...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Εμένα η μοναδική μου ένσταση έχει να κάνει με την ποιότητα της ηχογράφησης που δε μας δίνει να καταλάβουμε πολλά για το πετάλι.

Όλα τα άλλα περί Albeniz, Tárrega, αρμονικών, ιεροσυλίας κλπ. θα είχαν σχέση με το θέμα αν ο hadgi ισχυριζόταν ότι καταθέτει τη δική του άποψη για το Asturias - εδώ απλά παίζει μια μελωδία για να δοκιμάσει το πετάλι του. :)

Δημοσιευμένο

Εμένα η μοναδική μου ένσταση έχει να κάνει με την ποιότητα της ηχογράφησης που δε μας δίνει να καταλάβουμε πολλά για το πετάλι.

Όλα τα άλλα περί Albeniz, Tárrega, αρμονικών, ιεροσυλίας κλπ. θα είχαν σχέση με το θέμα αν ο hadgi ισχυριζόταν ότι καταθέτει τη δική του άποψη για το Asturias - εδώ απλά παίζει μια μελωδία για να δοκιμάσει το πετάλι του. :)

+1 για την πρωτη παραγραφο

Για την ιεροσυλια τωρα διαφωνω ακομα και αν ελεγε οτι ηταν η δικη του αποψη. Εγω θα το εκρινα ως καλο η κακο αν μου αρεσε η οχι. Τι παει να πει ιεροσυλια? :) Συμφωνω για αυτο με τον χιουμοριστικο χαρακτηρα της λεξης αλλα μεχρι εκει επουδενι η μουσικη δεν εχει ιερα κοματια η ''απιαστα'' .. Η μουσικη ειναι ελευθερια αν βαλουμε εστω και ενα τετοιο χαρακτηρισμο χανεται η ουσια και ο σκοπος της.

Δημοσιευμένο

Αφήνοντας εκτός τον φίλο που άρχισε το θρεντ, μιας και ο spy έχει δίκιο, να απαντήσω σε αυτά που μου λέτε αφού έτσι κι αλλιώς το τόπικ βγήκε εκτός θέματος νωρίς-νωρίς.

@gregg

φίλε gregg δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.Nομίζω ότι κολλάμε λίγο στις λέξεις. Εντάξει, σβήσε την λέξη ''ανυπέρβλητο''. Αν σε ένα live έβλεπες κάποιους να παίζουν το Bohemian Rhapsody,Stairway to Heaven, Child in time ή Shine on you crazy diamond, Θα το αντιμετωπίσεις σαν να άκουγες το breaking the law, Paranoid ή Λιωμένο παγωτό? Δεν θα ήθελες να ακούσεις το κομμάτι σε μια αξιοπρεπή εκτέλεση? Όχι απαραίτητα το ίδιο ακριβώς, για ηλεκτρονική μουσική μιλάμε, μπορεί ο καθένας να βάλει την πινελιά του. Αλλά να έχει ένα στάνταρντ ποιότητας. Αν δεν έχει, ναι, μπορεί να μας κρίνει και να μας κράξει ο καθένας, είτε ασχολείται με μουσική είτε όχι. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο μουσικός βρίσκεται πάντα στο ''απυροβόλητο'' μόνο και μόνο επειδή παίζει ένα όργανο. Αν κάποιος είτε παίζει δικιά του μουσική είτε μια διασκευή, και στην ουσία ,ενώ νομίζει ότι αυτό που κάνει είναι ''άποψη'', το αποτέλεσμα  είναι κακό, ε και εγώ και ο καθένας μπορεί να του ασκήσει (όχι ισοπεδωτική βέβαια) κριτική (επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ αναφέρομαι στον φίλο που άνοιξε το θρεντ).

Eντελώς φιλικά όλα τα παραπάνω βέβαια.

@trigga

συμφωνώ μέχρι τα αερολογήματα. Από εκεί και πέρα έκανα έναν κατανοητότατο διαχωρισμό ανάμεσα στους μουσικούς (σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική) και στους εκτελεστές (που κατ'εμέ μόνο στην κλασσική μουσική υπάρχουν, αφού στην σύγχρονη μουσική ακόμα και ο cold-blooded session-άς εκτελεστής πάλι θα βάλει μια δική του πινελιά, δεν μπορεί!). Υπό αυτήν την έννοια δεν νομίζω ότι υπάρχουν ''κυμαδομηχανες'' εκτελεστές. Σε οποιαδήποτε συμφωνική ορχήστρα, όλοι ακολουθούν την παρτιτούρα τους και τον μαέστρο. Αν είναι ο καθένας να βάζει την πινελιά του όπως καταλαβαίνεις θα γίνει πανικός. Αυτή είναι η δουλειά τους και πολυ καλά κάνουν, ανεξάρτητα από το αν εμείς που ασχολούμαστε με ηλεκτρονική μουσική το βρίσκουμε βαρετό ή όχι.

Δεν παίζω ούτε κλασσική μουσική ούτε κατακεούργησε κανείς την εργασία μου. Απλά ο φίλος ανέβασε ένα κλιπ και εγώ κατέθεσα την άποψή μου. Δεν νομίζω ότι ήμουν ούτε υστερικός ούτε επιθετικός ούτε ειρωνικός σε αντίθεση με άλλους, πράγμα που δεν το θεωρώ και πολύ σωστό αφού μιλάμε για κάποιον που παίζει ελάχιστο καιρό.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...