supremo Δημοσιευμένο 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 5 Ιανουαρίου 2010 μπασο με παραπανω απο 4 χορδες ειναι κιθαρα ;D ;D ;D Καποτε καποιος επαιζε τα κερατα του και του φταναν οι 4 χορδες. Μ ακους Jacko?
X-minor Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2010 Φίλε mscmkr καλός ο πειραματισμός αλλά συνήθως ξεκινά από τις ανάγκες (ας πούμε αν πειραματιζόταν σχετικά με τον καλό ήχο ή το χαμηλό κόστος κανένα πρόβλημα)... Ανάγκη ωστόσο για τόσες χορδές ποιος έχει??? ::) Εγώ. Το ότι δεν παίζεις εσύ, ο άλλος, ο παράλλος κι ο jaco σε μπάσσα με 6-7-10 χορδές δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εταιρίες να βγάζουν 6χορδα και πάνω. Κι επίσης δεν λέει ούτε σε μένα, ούτε σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τέτοια όργανα απολύτως τίποτα. Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν είμαστε μόνο εμείς στον κόσμο.
NoIzY Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου 2010 Εγώ. Το ότι δεν παίζεις εσύ, ο άλλος, ο παράλλος κι ο jaco σε μπάσσα με 6-7-10 χορδές δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εταιρίες να βγάζουν 6χορδα και πάνω. Κι επίσης δεν λέει ούτε σε μένα, ούτε σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τέτοια όργανα απολύτως τίποτα. Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν είμαστε μόνο εμείς στον κόσμο. Ότι δηλαδή έπαιζες στο 6χορδο και δε σε κάλυπτε ο αριθμός των χορδών και ευχήθηκες να είχες 2 χορδές ακόμα... ::) Ανυπομονώ - μόλις πιάσεις τα 8χορδο - να μας γράψεις ένα κλιπάκι να δω τι δεν μπορούσες να παίξεις με τις 6 χορδές...
X-minor Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Ότι δηλαδή έπαιζες στο 6χορδο και δε σε κάλυπτε ο αριθμός των χορδών και ευχήθηκες να είχες 2 χορδές ακόμα... ::) Ανυπομονώ - μόλις πιάσεις τα 8χορδο - να μας γράψεις ένα κλιπάκι να δω τι δεν μπορούσες να παίξεις με τις 6 χορδές... Δεν πρόκεται να μπώ καν στον κόπο να αντιπαρατεθώ περαιτέρω.
NoIzY Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δεν πρόκειται για αντιπαράθεση, την έχω πραγματικά την απορία! Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, αυτό που λέω είναι ότι η ανάγκη για τόσες χορδές δεν υπάρχει (αν υπάρχει, υπάρχει σε ποσοστό κάτω του 1% - ρίξτε μια ματιά στην παγκόσμια δισκογραφία και θα το καταλάβετε).. Κι αν λοιπόν εσύ θές 27 χορδές για το όργανό σου, υπάρχει λύση: custom bass! Προφανώς αυτό το ξέρει και η Ibanez! Γιατί όμως βγάζει ένα τέτοιο όργανο στην παραγωγή? Για τον ίδιο λόγο που κυκλοφορούν 43278032470832 (περίπου) άχρηστα προιόντα! Για να δημιουργηθούν πλαστές ανάγκες στους καταναλωτές, όπως επίσης και για να λάβει η Ibanez τον τίτλο της πρωτοπόρου σε άχρηστες πραγματικά "καινοτομίες"...
X-minor Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Γιατί σε βολεύει εσένα το 4χορδο?
NoIzY Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Γιατί σε βολεύει εσένα το 4χορδο? Αρχικά να σου πω ότι τροποποίησα το παραπάνω ποστ οπότε αν θες ρίξε μια ματιά. Σχετικά με την απορία σου... Το 4χορδο με βολεύει γιατί μπορώ να παίξω την πλειοψηφία των rock, metal, blues, funk, (...), κομματιών. Επίσης είναι σαφώς πιο εργονομικό και βολικό στο χέρι από ένα οχτάχορδο (!!) και δε νομίζω ότι υπάρχει μπασίστας που διαφωνεί σε αυτό!! Ακόμα κι αν δε με βολεύει αυτό, υπάρχουν τα 5χορδα και τα 6χορδα.. Και σίγουρα με ένα 6χορδο μπορώ να παίξω τα πάντα!!
X-minor Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Και σου ξεκαθαρίζω κι εγώ πως η "ανάγκη" όπως το θέτεις δεν υπάρχει σε σένα. Υπάρχει όμως προφανώς κάποια "ανάγκη" για άλλους που τους ωθεί να θέλουν και να πληρώνουν τέτοια όργανα. Όπως σε βολεύει εσένα ένα 4άρι για όλους τους λόγους που αναφέρεις, για τους ίδιους ακριβώς λόγους βολεύουν άλλους τα extended range όργανα, είτε είναι 5άρια είτε 45άρια. Όσο για το θέμα παραγωγής. Πραγματικά χαίρομαι απίστευτα όταν βλέπω εταιρίες σαν την ibanez ή την conklin να βγάζουν στην παραγωγή τέτοια όργανα, πολύ απλά επειδή δεν έχουν ΟΛΟΙ την οικονομική άνεση για ένα full custom μπάσσο όπως είπες, κι αυτό τους δίνει μια ευκαιρία να μπορούν να παίξουν με το όργανο που θέλουν χωρίς να σκάσουν μια μικρή περιουσία. ΟΜΩΣ. Όπως είπα και παραπάνω, το συγκεκριμένο όργανο κατ'εμέ δεν εμπίπτει στην κατηγορία του μπάσσου καν. Πιο πολύ σε βαρύτονη 7χορδη μου κάνει παρά μπάσσο. Πολύ απλά γιατί το spacing, η ταστιέρα, η κλίμακα, σχεδόν τα πάντα εκτός του κουρδίσματος περισσότερο φέρνουν σε κιθάρα παρά σε μπάσσο. Κι εκτός αυτού, όπως επίσης προανέφερα, το βρίσκω τραγικά ακριβό γι'αυτό που είναι, και προφανώς στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, και αν υποθέτω σωστά, και η παραγωγή τους δεν θα είναι τόσο μαζική όσο των RG κιθαρων. Εννοείται πως προσωπικά δεν θα το αγόραζα ποτέ, πόσο μάλλον όταν με τα ίδια (και λιγότερα) χρήματα θα μπορούσα να πάρω ένα Conklin GT7! Επίσης, το ότι ένα 4άρι θα σε καλύψει για πάρα πολλά πράγματα είναι σωστότατο. Κι εγώ προς το παρόν ως βασικό όργανο ένα 4άρι έχω, και αν και θα με κάλυπτε πολύ άνετα, το θεωρώ περιοριστικό. Το θέμα είναι όμως ότι άτομα σαν και του λόγου μου ΔΕΝ τα καλύπτει ούτε ένα 4άρι, ούτε ένα 5άρι, ούτε ένα 6άρι ΠΑΝΤΑ. Και ναί, προσωπικά ενόσω έπαιζα με 6άρι ευχόμουν σε φάσεις να είχα μια χορδή ακόμα, για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απλά σιχαίνομαι ή θεωρώ άχρηστα τα 4άρια (κάτι που πολλοί κάνουν με τα 5-6 και άνω) κι ούτε θα αφορίσω το κλασσικό root pumping έτσι επειδή δεν το γουστάρω. Αντιθέτως, υπάρχει η τάση να αφορίζονται τα ERB επειδή απλά δεν είναι διαδεδομένα, δεν "χρειάζονται", είναι κουραστικά κλπ. κλπ. κλπ. Είναι επίσης θέμα του τι παίζει ο καθένας. Δεν παίζω σίγουρα prog και ούτε είμαι fan του μπασσο-shred, αλλά ένα ERB μπορεί να σου δώσει πολλούς διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, που ΕΜΕΝΑ με βολεύουν απίστευτα, και φυσικά όντας αυτός που γράφει τα περισσότερα μέρη στα δικά μου τραγούδια έχω την άνεση να παίζω και σ'όλο το τραγούδι στην έβδομη χορδή (υπερβολή, αλλά you get my point φαντάζομαι). Επειδή έχω κάνει αυτή τη συζήτηση πολλάκις και τις περισσότερες φορές οι παλαίμαχοι του "4 χορδές και ξερό ψωμί" έχουν τη δική τους άποψη που σαφέστατα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αλλάζει (σεβαστό) αλλά από την άλλη βγαίνουν οι ERB παίκτες ως "ποζέρια", "ελιτιστές" κλπ. και ειλικρινά δεν έχω την όρεξη να ξαναμπώ στο ίδιο τριπάκι για ν'αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Απλά let's agree to disagree.
funky_bassman Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάντως όταν το είδα είπα "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??" που γουστάρω πάρα πολύ την Ibanez... Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα 7χορδο μπάσο... Και ναι γιατί να μην υπάρχει 7χορδο μπάσο? Εδώ που τα λέμε για το 90% των κομματιών πολύ λένε πως χρειάζονται μόνο οι 2 χορδές στο μπάσο και μερικοί (όπως ο SF αν δεν κάνω λάθος) μιλάει μόνο για την Ε... Για εμένα αυτό το πράγμα είναι πιο ελιτιστικό από το να έχει ένας μπασίστας 7χορδο ή 8χορδο... Δεν θέλουμε να φάμε τη δουλειά από τους κιθαρίστες, μην φοβάστε αλλά γενικά όταν μιλάμε για πολύ χαμηλά κουρδίσματα και για άλλα είδη μουσικής τότε ίσως να είναι η λύση... Το 5χορδο σε βγάζει από τη δυσκολία του κούρδισε-ξεκούρδισε αν θες να παίξεις σε dropD, αυτό γιατί δεν το αφορίζουμε? Θα ήθελα πάρα πολύ να το ακούσω αυτό το μπάσο... Γενικά από μία εταιρία σαν την Ibanez είναι πολύ μπροστά να βγάλει κάτι καινούριο και να το υποστηρίξει... Και το P bass όταν ξεκίνησε ήταν καινοτομία τότε, τόση λάσπη έφαγε? Σίγουρα στα αντίστοιχα forum (δηλαδή "μουσικά καφενεία") θα λέγανε κάποιοι "μα καλά τρελαθήκαμε?αφού υπάρχει το κόντρα μπάσο που τα παίζει όλα τι θέλουμε κάτι άλλο"???? γενικά αν μπορείς να παίξεις με ένα 7χορδο είσαι μάγκας, αν καταφέρεις να παίζεις τα ίδια και σε 4χορδο respect... LA ROJΑ ARMADA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση