Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Ρε παιδιά έχω κάποιες απορίες για τα χάλκινα. αν μπορειτε να με βοηθήσεται θα το ευγνωμονουσα! Ποιά η έκταση της τρομπέτας (Bb) και ποιά του σαξοφώνου άλτου και τενόρου? επίσης σε ποιά περιοχή ακούγονται καλύτερα το καθένα ξεχωριστά?

??? ??? ??? ???

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Η τρομπέτα φίλε μου ξεκινάει από μι  κάτω απ το πεντάγραμμο στο κλειδί σολ κ φτάνει μέχρι φα-σολ για τον τρομπετίστα με 4 βοηθητικές γραμμές αλλά πολλοί εκτελεστές μπορούν κ ψηλότερα.Για τον τρομπετίστα αυτά είναι ένα τόνο πάνω.Δηλαδή φα# μέχρι σολ-λα.Γενικά δεν γράφουμε ψηλότερα μιας κ δεν ακούγεται καλά.

Το Σαξόφωνο έχει από ντο στο 3ο διάστημα κλειδί φα κ ανεβαίνει μέχρι το λα πάνω απ το πεντάγραμμο στο κλειδί σόλ.Για τον σαξοφωνίστα αυτά είναι λα κάτω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ κ φα# πάνω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ.Μερικά σαξόφωνα δεν έχουν κλειδί fa# οπότε πάνε μέχρι φα.Δηλαδή μέχρι λά στο 3ο διάστημα του κλειδιού σόλ.

Δημοσιευμένο

Η τρομπέτα φίλε μου ξεκινάει από μι  κάτω απ το πεντάγραμμο στο κλειδί σολ κ φτάνει μέχρι φα-σολ για τον τρομπετίστα με 4 βοηθητικές γραμμές αλλά πολλοί εκτελεστές μπορούν κ ψηλότερα.Για τον τρομπετίστα αυτά είναι ένα τόνο πάνω.Δηλαδή φα# μέχρι σολ-λα.Γενικά δεν γράφουμε ψηλότερα μιας κ δεν ακούγεται καλά.

Το Σαξόφωνο έχει από ντο στο 3ο διάστημα κλειδί φα κ ανεβαίνει μέχρι το λα πάνω απ το πεντάγραμμο στο κλειδί σόλ.Για τον σαξοφωνίστα αυτά είναι λα κάτω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ κ φα# πάνω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ.Μερικά σαξόφωνα δεν έχουν κλειδί fa# οπότε πάνε μέχρι φα.Δηλαδή μέχρι λά ύφεση στο 3ο διάστημα του κλειδιού σόλ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Το Σαξόφωνο έχει από ντο στο 3ο διάστημα κλειδί φα κ ανεβαίνει μέχρι το λα πάνω απ το πεντάγραμμο στο κλειδί σόλ.Για τον σαξοφωνίστα αυτά είναι λα κάτω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ κ φα# πάνω απ το πεντάγραμμο κλειδί σολ.Μερικά σαξόφωνα δεν έχουν κλειδί fa# οπότε πάνε μέχρι φα.Δηλαδή μέχρι λά στο 3ο διάστημα του κλειδιού σόλ.

Δηλαδή με απλά λόγια χοντρικά η τρομπέτα και το σαξόφωνο έχουν έκταση 2 οκτάβες και 2 νότες (τουλάχιστον). Απλώς η τρομπέτα ξεκινάει μια οκτάβα και 2 νότες πιό ψηλά από το σαξόφωνο...

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

Και κάτι ακόμα..

Σε ποιά περιοχή πιστεύεις αποδίδει καλύτερα η τρομπέτα και σε ποιά το σαξόφωνο?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...