Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές!

Όσο τρελός και αν ακούγετε ο τίτλος, αυτό ακριβώς θέλω να κάνω! Συγκεκριμένα:

Δουλεύω σε μαγαζί με λαϊκό ρεπερτόριο και χρησιμοποιώ το Yamaha PSR A1000. Όμως εγώ είμαι πιανίστας και το κλαβιέ του αρμονίου κατέστρεψε τον καρπό μου (στο τσακ γλίτωσα την τενοντίτιδα). Έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ παράλληλα τα μεγάλα μέσα που διαθέτω, το FATAR VMK 188 plus σε μια διπλή βάση με το Α1000. Έως εδώ όλα καλά. Που είναι το πρόβλημα τώρα:

1) 2 όργανα + βάση που ξεπερνούν τα 50 κιλά (και λίγο ίσως λέω)

2) δεν φαίνομαι κάτω στον κόσμο.

Ερώτηση: Μπορώ να ανοίξω το Α1000 και να πάρω ολο το κύκλωμα εκτος των ηχείων και του κλαβιέ? Να γίνει δηλαδή κάτι σαν Rack? (φυσικά θα το κάνει τεχνικός αυτό) Και αν ναι, ξέρετε πού μπορώ το κάνω και πόσο θα στοιχίσει?

(συγγνώμη αν κούρασα ή αν δεν είπα κάτι σωστά... τυχόν αλλαγή = δεκτή)

Ευχαριστώ, Φώτης

Δημοσιευμένο

Καλησπερα φιλε μου....θεωρητικα μιλωντας παντα διοτι δεν το εχω κανει....αλλα δεν πρεπει να ειναι κατι δυσκολο....αποσυνδεεις το κλαβιε του YAMAHA και τα ηχεια του οποτε σου μενει μονο το κυκλωμα.Το μονο που φανταζει δυσκολο ειναι πως θα βρεις/φτιαξεις ενα κουτι το οποιο δεν θα ειναι μεγαλο ωστε να βιδωσεις το κυκλωμα εκει μεσα και να το κανεις ετσι ωστε να σου μεινουν οι υποδοχες του και η οθονη του σε σημεια που να σου ειναι λειτουργικα....Παντως για μενα δεν αξιζει τον κοπο εκτος αν θες να πειραματιστεις....μπορεις να το πουλησεις και να στραφεις σε λυσεις Rack .....πρεπει επισης να λαβεις υποψην σου οτι κανοντας το καταστρεφεις ενα αρμονιο  :'(....φιλικα παντα....και καλες γιορτες

Yamaha Motif XS6/Kurzweil PC3

Δημοσιευμένο
μπορείς να το πουλήσεις και να στραφείς σε λύσεις Rack

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δεν ξέρω κανένα ρακ που να έχει τις δυνατότητες ενός αρμονίου... Δηλαδή να έχει ρυθμούς και μάλιστα ελληνικούς. Να ξέρεις κάτι ή έχεις κάτι στο μυαλό σου.....

Δημοσιευμένο

Το καλύτερο και ευκολότερο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής:

Το ανοίγεις και ξεβιδώνεις τα μεγάφωνα και το κλαβιέ (πρέπει να βγαίνει όλο μονοκόμματο, με μια καλωδιωταινία που το συνδέει με την κυρίως πλακέτα). Μετά το ξανακλείνεις. Σαν όγκος θα είναι πάλι ο ίδιος, αλλά σαν βάρος θα είναι πολύ λιγότερο γιατί τα ηχεία και το κλαβιέ είναι αυτά που κυρίως προσθέτουν βάρος. Έτσι και τη δουλειά σου κάνεις, και το αρμόνιο δεν καταστρέφεις σε περίπτωση που κάποτε θες να το επαναφέρεις.

Για το ότι δε φαίνεσαι, χαμήλωσε τη δίσκαλη βάση και βάλε το αρμόνιο στην κάτω θέση, αφού δε θα το παίζεις. Ή βάλε τη βάση λίγο πλάγια ώστε να έχεις το κοινό διαγώνια δεξιά/αριστερά σου. Ή πάρε δυο μονόσκαλες βάσεις και βάλε το αρμόνιο πίσω σου ή στο πλάι σου.

Ή πάρε μια βιντεοκάμερα και έναν προτζέκτορα και κάνε προβολή την αφεντιά σου στον τοίχο πίσω... ;D

Αρβύλες...

Δημοσιευμένο
Ή πάρε μια βιντεοκάμερα και έναν προτζέκτορα και κάνε προβολή την αφεντιά σου στον τοίχο πίσω... Grin

Απλά ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!!!!

Όσο για τα προηγούμενα σκέφτομαι το εξής:

Να το ανοίξω όπως είπες αλλά αντί να αφαιρέσω τα πλήκτρα και τα ηχεία να αφαιρέσω την κεντρική πλακέτα. Έπειτα να φτιάξω ένα ξύλινο κουτί με τρύπες για τα κουμπιά και την οθόνη όπως με βολεύει και να τα βάλω  όλα εκεί μέσα.. Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι άσχετος και από ξυλουργική αλλά και από ηλεκτρονικά... :( Οπότε μήπως ξέρετε κάποιον που να μπορεί να το κάνει? (φυσικά με το αζημίωτο)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...