Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Παρακαλω, να κοπουν τα προστυχα κ σεξουαλικα υπονοουμενα, ενας admin ρε παιδια να κανει καμια συσταση, μη ριχνουμε το επιπεδο. Μια γνωμη ειπα, κ δεν αναφερθηκα σε ολα τα παιδια των ωδειων , γιατι υπαρχουν κ παιδια ωδειων προσγειωμενα, συνεργασιμα κ προθυμα να βοηθησουν εμας τους αυτοδιδακτους οποτε χρειαστει, κ χαιρεσαι κ να παιζεις μαζι τους. Αναφερθηκα στα κακομαθημενα παιδια των ωδειων που εχουν τουπε κτλ. Nikolas ιδου το μαχαιρι, ιδου κ το καρπουζι, το μονο που χρειαζεσαι ειναι το μυαλο για να τα χρησιμοποιησεις...

? ? ?

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

• Απαντήσεις 118
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Απλά δεν μπορεις να κατηγορείς καποιον επειδη παιζει ενα κομματι ακριβως όπως στο δίσκο. Δεν ξερεις ποσο χρονο εχει να ασχοληθει με τη διασκευη του καθενος απο τα 50 κομματια που παιζει σε ενα βραδυ ;)

Ακριβώς αυτο εννοούσα ;)

Δημοσιευμένο

τα σεξουαλικα υπονοουμενα ομως ειναι απραδεκτα. εδω ειμαστε ανθρωποι απευθυνομενοι σε ανθρωπους κ οχι βουβαλοι. κ πιο απαραδεκτο η μη συσταση για πιο κοσμια σχολια απο καποιον admin, ενω σε αλλες περιπτωσεις με το παραμικρο τσουπ -1 στο καρμα ...

Δημοσιευμένο

Μάλλον γέρασα και δεν βλέπω σεξουαλικά υποννοούμενα εκεί που άλλοι βλέπουν. Πείτε μου και μένα. Που; Που;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Ποια σεξουαλικά υπονοούμενα ρε παιδία;

Αν δηλαδή πω παίζεις καλά Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα θα το παρεξηγήσει κανείς;

Μήπως δεν κατάλαβε ο μπρούγκος τι του -πε ο Νικόλας;

Τώρα Evi, ωδείο με 1000 δεν καθαρίζεις. 1200 και πάνω θέλουν.

Και τα έχουμε πει για αυτό.

Οι δρόμοι της μουσικής είναι χιλιάδες κι ο καθένας παίρνει αυτόν που θέλει/μπορεί.

Απλώς μερικοί από αυτούς φωτίζονται μόνο με την καλή θεωρική κατάρτιση.

Που θα πάρεις από ένα καλό ωδείο / δάσκαλο.

Τα υπόλοιπα τα λέμε για να τα λέμε.

Δεν είπα ότι καθαρίζεις τίποτα, αν μη τι άλλο διαχώρισα πως μπορεί ο άλλος να λιώνει σε ωδείο και ακόμα άχρηστος να ναι, εάν δεν πάει να παίξει και σε μπάντες κ άλλα τέτοια.

Θεωρία δίχως πράξη είναι τίποτα.

Το οικονομικό δεν κολλάει σε αυτή τη κουβέντα, ήδη το ξεσκίζουμε το θέμα όσο πάει.

Δεν είπα πως κάποιος ΟΦΕΙΛΕΙ να πάει να πάει ωδείο για να παίξει, απλά άποψή μου το ωδείο θα βοηθήσει υπερβολικά πολύ να μάθεις, γιατί προσωπικά αναφερόμενη σε εμένα, εγώ δεν έπιασα κανένα όργανο και του άλλαξα τα φώτα έτσι ως δια μαγείας, ούτε μπήκα σε ένα στούντιο και άρχισα να παίζω τέλεια και ωραία δίνοντας ένα ωραίο αποτέλεσμα έτσι επειδή με φώτισε. Όλοι οι άλλοι που είστε θεοί και το "έχετε" όλα καλά. Πάντως επιμένω πως είναι τρελή μειοψηφία αυτή η κατηγορία.

Δημοσιευμένο

Μάλλον γέρασα και δεν βλέπω σεξουαλικά υποννοούμενα εκεί που άλλοι βλέπουν. Πείτε μου και μένα. Που; Που;

μπα, αν ειχες γερασει θα εβλεπες σεξουαλικα υπονοουμενα εκει που οι αλλοι δεν τα βλεπουν!! ;D ;D ;D ;D

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Δημοσιευμένο

Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταφέραμε να βγούμε ΤΟΣΟ εκτός θέματος.

Επιστροφή στο προκείμενο:

Στο εξωτερικό μιλάνε για cover bands, που είναι αυτές που παίζουν τις δικές τους εκτελέσεις γνωστών κομματιών. Υπάρχουν και τα tribute bands (και έχουμε και εδώ), που προσπαθούν κατά κανόνα να παίξουν αυτούσια τα κομμάτια της μπάντας που λατρεύουν.

Η έννοια cover περικλείει τις έννοιες που εμείς ορίζουμε ως διασκευή και εκτέλεση ενός κομματιού. Στην κλασσική μουσική θαρρώ πως είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Στη μοντέρνα μουσική, δε φαντάζομαι αμερικάνο να αναφέρει τη λέξει "performance" όταν παίζει ένα γνωστό κομμάτι με τη μπάντα του. Στην εκτέλεση ενός κλασσικού κομματιού, είναι πολύ συνηθισμένο.

Νομίζω ότι με βάση το παραπάνω μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Η τελείως προσωπική μου άποψη είναι ότι εκτιμώ την προσπάθεια κάποιου να παίξει ένα ροκ (ας πούμε) κομμάτι με απόλυτη ακρίβεια, η όλη προσπάθεια όμως με βρίσκει παγερά αδιάφορο. Προτιμώ λιγώτερη μελέτη και περισσότερη φαντασία, για να είμαι πιο σαφής. Και φυσικά θα κρίνω αισθητικά και μουσικά (όσο μπορώ) το αποτέλεσμα, χωρίς να συγκρίνω αναγκαστικά με το πρωτότυπο.

Προφανώς συμφωνώ ότι δεν μπορείς, σε κάποια κομμάτια, να ξεφύγεις πολύ από το πρωτότυπο και να είναι το κομμάτι αναγνωρίσιμο. Από την άλλη, αν κάποιος μουσικός με τη μπάντα του έχουν σαν φιλοδοξία να κάνουν κάποια στιγμή δημιουργική δουλειά, και όχι να παίζουν το ρόλο του ανθρώπινου τζουκμπόξ, θα πρέπει ίσως να περάσουν από το στάδιο των "διασκευών με τα όλα τους", όπως έκαναν τόσοι και τόσοι γνωστοί και διάσημοι. Είναι ένα καλό βήμα για να προχωρήσουν σε δικά τους πράγματα.... Αλλά επαναλαμβάνω, δεν κατακρίνω όποιον θέλει να παίζει νότα προς νότα (ούτε κάποιον που ψάχνει presets για "ήχο Petrucci"  :P), ας κάνει όπως νομίζει και αν κάνει τον κόσμο χαρούμενο, μπράβο του.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημοσιευμένο

Τέλος, οι γενικότητες για τους από ωδείο, παρακαλώ κομμένες. Από ωδείο είμαι, μόνο σε ωδείο μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα και καλά επίσημα. Κάποιο πρόβλημα; Τούπε θέλεις; Μπορώ να σου το δώσω. (προς bourgos7)

για δειτε κ εδω, αν αυτο δεν ειναι σεξουαλικο υπονοουμενο τοτε τι ειναι? δικιο εχει ο μπρουγκος ... open ur eyes guyz and girl

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...