Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

torque,

ο ενισχυτής σου έχει βλάβη!

 

Εχω σκοπο να τον στειλω για service αλλα σιγουρα μετα τις γιορτες λογω οικονομικης λιτοτητας  ::)! Απλα σκεφτομουν μηπως μπορουσε να ηταν κατι πιο απλο και δεν το ειχα παρει χαμπαρι.

 

Offtopic: ψαχνοντας στο νετ για footswitch ειδα πως οι τιμες τους ειναι γυρω στα 50-60 ευρω  :o :o!!!

Ειμαι κρυφος θαυμαστης του SF!!!

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Aν και γενικότερα δεν είμαι fan των silverface, ο συγκεκριμένος είναι τόσο "κρύος" (μερικοί τον έχουν παρομοιάσει ακόμα και με τρανζίστορ) που καταλήγει να έχει χαρακτήρα. (Moυ ακούγεται σαν Hiwatt στο 3...)

 

Mπορείς να πειραματιστείς με τις διάφορες εκδοχές των παλιών Big Muff (όπως το Ram's Head) που τα επανεκδίδουν οι διάφοροι boutiqάδες (πχ Skreddy ή σε φθηνότερο επίσης πολύ καλό το BMF Aries Fuzz). Eναλλακτικά ένα παλιό αμερικάνικο ProCo RAT original ή reissue του '90. Kαταπληκτικά και τα Shredmaster και Gov'nor της Marshall (amp in a box distortions).

 

Κυκλώματα όπως τα Fuzz Faces, Tonebenders, Treble Boosters κλπ δεν ακούγονται και τόσο καλά κατά τη γνώμη μου. Eπίσης δεν θα επιχειρούσα κάτι πολύ "spiky" όπως τα Boss DS-1, MXR+...

 

Για overdrive ήχους θα πήγαινα σε "amp in a box" πετάλια όπως αυτά της Menatone. Ουχί σε tubescreameroειδή και clean boosters...

 

Όσο για την αλλαγή λυχνιών στο power section μπορεί να κάνω και λάθος αλλά σε αυτόν τον ενισχυτή που οι λυχνίες δεν την "ακούν" καθόλου δεν νομίζω να δείς διαφορά...

 

Για τα μεγάφωνα θα επέλεγα κάτι που να είναι εντελώς καθαρό (Εminence Legend), για να δουλέψει καλύτερα και το υπόλοιπο set up. Kαι θα τα άλλαζα τα stock...

Δημοσιευμένο

Aν και γενικότερα δεν είμαι fan των silverface, ο συγκεκριμένος είναι τόσο "κρύος" (μερικοί τον έχουν παρομοιάσει ακόμα και με τρανζίστορ) που καταλήγει να έχει χαρακτήρα. (Moυ ακούγεται σαν Hiwatt στο 3...)

 

....

 

Όσο για την αλλαγή λυχνιών στο power section μπορεί να κάνω και λάθος αλλά σε αυτόν τον ενισχυτή που οι λυχνίες δεν την "ακούν" καθόλου δεν νομίζω να δείς διαφορά...

 

 

.....μα είναι ultra linear!  ;)

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Αν ερχόταν πάντως κάποιος και μου βαζε το μαχαίρι στο λαιμό (και μόνο σε αυτήν την περίπτωση) να παίξω με Silverface Fender, τους Ultralinear θα διάλεγα, στημένους όπως έγραψα πριν...

 

Τουλάχιστον αν είναι να παίξει κάποιος με καθαρό ενισχυτή ας παίξει με τον πιο καθαρό...

Δημοσιευμένο

Τι διαδικασία είναι αυτή της αλλαγής του ultra linear και ποιές είναι οι επιπτώσεις της στον ήχο?Κόστος?

 

ειναι η διαδικασια "πεταμενα λεφτα",θα δωσεις 500 ευρω για το τιποτα.

 

μια χαρα ειναι το UL σου δινει εναν τεραστιο ,πεντακαθαρο ηχο what's wrong w/ that? :o

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Γιατί 500ευρώ? Ούτε 100 δεν θα δώσει....  ???

 

Αυτό που δεν μ'αρέσει στο UL είναι τα μεσαία, μεσο-υψηλά  και φυσικά η ατάκα στα χαμηλά! Τα μεσαία τα θεωρώ πολύ hi-fi με πλήρης έλλειψη αρμονικών και "ζεστασιάς"! Για την ατάκα δεν το συζητάμαι.... απλά δεν συγκρίνεται με αυτό που μπορεί να δώσει πεντοδικά. Βέβαια, κάποιος μπορεί να τo θέλει αυτό...

 

Ένα καλό παράδειγμα για να πάρει κανείς ιδέα από UL είναι το Woodstock! Όπου έπαιζαν με Sunn οι οποίοι ήταν UL..... μετά το Woodstock, βέβαια, συνέχισαν με Marshall.

Δημοσιευμένο

Τελικά δεν είναι κακή συνδεσμολογία η ultra linear από όσα διαβάζω....

 

ULTRA-LINEAR OPERATION, also known as DISTRIBUTED LOAD OPERATION, is a term when applied to push-pull audio amplifiers, that describes the particular output stage configuration whereby the Screen Grids (Grid 2) of Tetrodes, Pentodes or Beam Power Tubes are fed from a tapping in each half of the primary of the output transformer - typically 43% turns or 18.5% impedance when measured from the centre-tap, instead of from a DC supply either independent or common to the anodes.

 

The sonic properties of the ultra-linear output stage configuration - albeit single-ended or push-pull design - are midway between triode and tetrode/beam power tube "tone".

 

Some audio-engineers describe the sound of triodes as "smooth, sweet, mellow, natural" and tetrode/beam power tubes as "clean, bright, sharp, punchy".

 

Technically speaking, the ultra-linear configuration delivers the same power output as for pentode operation of the same tube under the same operating conditions and typically about twice the power output of triode operation of the same tube under the same operating conditions with the same applied DC voltages - but with substantially less harmonic distortion or intermodulation distortion (see comparative performance graph below).

 

The ultra-linear configuration also offers improved overload characteristics, resulting in more effective power output - ie what the listener actually hears at full power levels.

 

Output impedance is similar to triodes, allowing minimal or zero negative loop feedback to be used.

 

The ultra-linear amplifier concept is beautifully described by David Hafler and Herbert Keroes in their 1952 US Patent Application 2710312.

 

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...