Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

προσωπική μου άποψη είναι ότι οι neckthrough είναι κατα κάποιο λόγο urban legend (όπως είπε και ο φίλος παραπάνω)...

έχω neckthrough κιθάρα και μπορώ άφοβα να πώ πως τα μόνα πλεονεκτήματα είναι η εμφάνιση λόγω βαφής και η ευκολότερη και ανετότερη πρόσβαση στα ψηλά τάστα (κάτι που έχεις και με set-neck). Από την άλλη μεριά, η πολυτέλεια του να αναβαθμίσεις μία κιθάρα από απλή π.χ. Stratocaster σε μία Stratocaster με "σκαφτά" τάστα λόγου χάρη είναι ανεκτίμητη.

 

Άποψή μου και μελλοντική κίνησή μου: Πάρε μία ΚΑΛΗ bolt-on και χώσ'της ένα μπράτσο παλιάς Kramer από ebay (υπάρχουν πολλά) και θα με θυμηθείς!  ;)

Gimme Kramers! More Kramers!!! I WANT THEM ALL!!!

Δημοσιευμένο

Γεια σας παιδιά.Ξέρω τι είναι το καθένα,απλά θέλω να σας ρωτήσω ποιες είναι διαφορές όταν παίζεις σε κιθάρα neck thru από το όταν παίζεις σε bolt on.Μέχρι σήμερα όλες οι κιθάρες που έχω είναι bolt on και γιαυτό δεν έχω ιδέα ποια θα ήταν η διαφορά στο "playability" αν έπαιζα σε neck thru.Επίσης,επειδή σκοπεύω να αγοράσω νέα κιθάρα θα άξιζε να μαζέψω λίγα χρήματα ακόμα για να πάρω μια neck thru;

Ευχαριστώ.

 

καταρχην ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ neck through κιθαρες υπαρχουν,μηπως εννοεις set neck?

 

Ξέρω τι είναι το καθένα,απλά θέλω να σας ρωτήσω ποιες είναι διαφορές όταν παίζεις σε κιθάρα neck thru από το όταν παίζεις σε bolt on

 

εξαρταται απο την ΚΙΘΑΡΑ,το να παιξεις ας πουμε σε μια στρατ που ειναι bolt on ειναι πολυ πιο...ευκολο απο το να παιξεις σε μια..Gibson Firebird (εκτος και αν εισαι ο...Magic Johnson.... ;D ;D)

 

ποια θα ήταν η διαφορά στο "playability"

 

ΟΛΕΣ οι κιθαρες αν σεταριστουν ΣΩΣΤΑ μπορουν να εχουν ΘΑΥΜΑΣΙΟ Playability & οταν λεμε ολες,εννοουμε ΟΛΕΣ (αν φυσικα δεν υπαρχει σοβαρο κατασκευαστικο προβλημα),απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα,αλλους τους βολευουν τα στρατοειδη,αλλους τα λεσπολοϊδη και αλλους τα σκαφοειδη...συνηθως εχω παρατηρησει οτι οι ...μικροσωμοι παικτες βολευονται με ...μικρες & ελαφριες  κιθαρες (π.χ. δυσκολα μπορω να φανταστω εναν νεο με υψος 1.60 να παιζει ανετα με μια Firebird η μια...White Falcon  ;D),τωρα αν εισαι 2.10 ,200 κιλα με χερια σαν κουπια παιζεις με ..οτιδηποτε ανετα (αν και παλι σιγουρα θα σε βολεψει μια κιθαρα με σχετικα παχυ μπρατσο),το αν ειναι η κιθαρα bolt on,set neck ή neck through ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εχει με το playability της.   

 

το sustain ειναι μια ΑΣΤΕΙΑ & υπερεκτιμημενη  ιδιοτητα της κιθαρας μια και μπορεις να το ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ανετοτατα με την βοηθεια της ...τεχνολογιας (ενισχυτες,μαγνητες,πεταλια) ενω δυστυχως ΔΕΝ μπορεις να το ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ (και πιστεψε με υπαρχουν δεκαδες ειδη μουσικης που ΔΕΝ χρειαζεσαι πολυ sustain)

 

αν τωρα ψαχνεις το...ατελειωτο sustain η συμβουλη μου ειναι να ..παρατησεις την κιθαρα και να το γυρισεις στο...βιολι ή στο αρμονιο (εκει να δεις sustain.... ;D)

 

Θα σου προτεινα να ξεκολησεις απο τετοιες ...ανησυχιες & να βρεις την κιθαρα που βολευει ΕΣΕΝΑ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

οι neck through εχουν υπερβολικο sustain , οπως ειπε και ο sfunk ειναι ενας υπερεκτιμημενος παραγοντας.( vai/satriani που τα κομματια τους εχουν long sustaining notes παιζουν με bolt on και με floating trem!)

Επισης για το upper fret access δοκιμασε να παιξεις με οποιαδηποτε rg aanj , με οποιαδηποτε wolfgang type  και μετα πιασε πχ  jackson kelly/king v/rr για να συγκρινεις bolt-on με neckthrough .

Tone is in the ear of the beholder

Δημοσιευμένο

Να ένα θέμα που στο παρελθόν με έχει απασχολήσει, από την πλευρά του μπάσσου όμως.

 

Αυτό που αναφέρει ο Superfunk, ότι δηλαδή όταν όλα τα άλλα είναι "σωστά", τότε η μέθοδος κατασκευής δεν παίζει κανένα ρόλο, είναι εν τέλει η πραγματικότητα. Ναι μεν κάποιες γενικεύσεις ισχύουν, αλλά παράλληλα ανά περίπτωση ανατρέπονται.

 

Π.χ. την καλύτερη πρόσβαση στα τελευταία τάστα (ναι, ακόμη και στο 24ο!) την έχει ένα bolt on με ασσύμετρο neck joint, χωρίς heel, μπάσσο που έχω! Τα neck through είναι εντυπωσιακά κοντά, τα περισσότερα bolt-on υστερούν, αλλά την πρωτοκαθεδρία την έχει το συγκεκριμένο μπάσσο! Go figure... από την άλλη, ίσως λόγω του συγκεκριμένου neck joint, το μπάσσο αυτό υστερεί σε sustain, ιδίως στη Β χορδή...

 

Εμπειρικά πάλι, τα περισσότερα neck thru μπάσσα μου φαίνεται ότι υπερτερούν σε sustain, και στο δικό μου καλή ώρα χαίρομαι που σε αργά κομμάτια ή σε τελειώματα η νότα έχει τόση διάρκεια- κάτι που είναι πιο έντονο στις μπάσσες χορδές! Τώρα, αν ισχύουν αυτά περί fundamental νότας και αρμονικών που έλεγε ο Michael Tobias, δε μπορώ να το ξέρω... μια χαρά βαθύ ήχο έχουν τα πολύ καλά κατασκευασμένα bolt-on warwicks.

 

Πάντως, τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω καλύτερης ενημέρωσης και (χάρη στο νετ) κατάρριψης πολλών μύθων, τα neck thru μπάσσα ΔΕΝ θεωρούνται a priori καλύτερα. Ίσως απλά έχουν διαφορετικό ηχητικό χαρακτήρα, 'η ίσως πολλοί κρίνουν με αισθητικά κριτήρια αντί ηχητικά... δε ξέρω.

 

Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι αντιλαμβάνομαι κάποιες διαφορές, αλλά από την άλλη δεν έχω παίξει δα και με 6 ντουζίνες μπάσσα για να ξέρω. Και αυτές οι διαφορές είναι τόσο μικρές μπροστά στις διαφορές που υπάρχουν στους μαγνήτες και τα ηλεκτρονικά που μάλλον δεν παίζουν κανένα ρόλο (ή απλά είναι η ιδέα μου, ε!).

 

Π.χ. όλα τα neck thrus μου φαίνονται πιο ψυχρά και hi-fi (ναι μου αρέσει αυτό!), αλλά από την άλλη τα περισσότερα είναι high end (ή wannabe high end) active μπάσσα, άρα...;

 

Από την άλλη, είναι τόσο διαφορετική μέθοδος κατασκευής, που δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει καμιά επίδραση στο resonance του οργάνου.

 

Και για να πω την αμαρτία μου, από άποψη αισθητικής για μένα είναι άπαιχτα τα neck thru μπάσσα... περί γούστου όμως... Α, ως προς τη βέργα, ποιά η διαφορά σε σχέση με ένα bolt-on; Αφού όλα έχουν two-way truss rod, άμα η βέργα φτάσει στα όρια της προς μια κατεύθυνση, ακολουθείς τις παραδοσιακές τεχνικές (τη γυρνάς από την άλλη και ελπίζεις- lol!).

bass @ vertigo

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...