Evilnye Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Ως ταλαίπωρο μπάσο σε πολλές περιπτώσεις όπου άκουσα εμμέσως ή αμέσως κοπελιά χεστήκαμε για την άποψη σου (και αυτόλεξί αυτό ήταν το έπος) εγώ λέω στείλτους στο διάολο και βρες μουσικούς, εκτός και αν τα παιδιά παίζουν γαμάτα και γουστάρεις. Αν είναι και μέτριοι στείλτους στον άκλαφτο. Ούτε θα μάθεις τίποτε ούτε θα το ευχαριστηθείς. Σε μια μπάντα πρέπει να ταιριάζουν πολλά πράγματα, από τους χαρακτήρες, πάρα πολυ βασικό, μέχρι τη διάθεση και όρεξη, το χρόνο και οτιδήποτε άλλο. Επί του θέματος διασκευές, εγώ πάλι βρίσκω πως το να δουλεύεις διασκευές έχει ιδιαίτερα επιμορφωτικό χαρακτήρα όταν μιλάμε για πολύ αρχάρια ομάδα. Και βλέπω ότι σιγά σιγά παίζοντας βάζεις τα δικά σου στοιχεία. Δε γίνεται ως δια μαγείας, ούτε αυτομάτως. Θέλει λιώσιμο και από τον κάθε παίκτη μόνο του, αλλά και συνδυαστικά με τους άλλους. Η δυσκολία έρχεται στο ότι πολλοί έχουν την άποψη πως ένας πρέπει να οδηγεί και οι άλλοι να ακολουθούν. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αυτός ο ένας είναι ο πραγματικά χαρισματικός άνθρωπος ο οποίος μπορεί επικοινωνιακά να εξηγήσει τι θέλει και να φέρει μια κατάσταση στα μέτρα του, πράγμα πολύ σπάνιο. Αν όμως όλη η ομάδα συμβάλλει το αποτέλεσμα κατ' εμέ θα είναι σαφώς ανώτερο. Επίσης υπάρχει μια δυσκολία συνεννόησης όταν κάποιος έχει κάνει ένα όραμα για τον ήχο και τη φάση της μπάντας και δεν μπορεί να δει πιο ανοιχτά από αυτό. Τότε πάντα θα λέει τα κομμάτια μου, η ιδέα μου κτλ, το οποίο θα περιορίζει πάντα τους υπόλοιπους της ομάδας. Τέλοσπάντων πήρα φόρα, μιας και αυτά είναι θέματα καθημερινότητας στο μυαλό μου και στη μπάντα ;D Συζήτησέ τα με τα παιδιά ειλικρινά πες ότι σε προβληματίζει και μην αφήσεις να μυρίσουν τα νύχια τους αν σε ενοχλεί κάτι. Αν δε μπορεί να γίνει διάλογος, to hell ;)
Tthawth Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Συνεχης υποδειξεις απο τον κιθαροτραγουδιστη του στυλ εκει θα παιξεις το ενα, εκει το αλλο μετα ετσι , μετα αλλιως. Μηπως να τον ρωτήσεις 'γιατι' να κανεις 'αυτο' που σου λεει & οχι 'αυτο' που σου βγαίνει? Μπορει να εχει & δίκιο. Εαν δεν έχει τοτε εξηγησε του το γιατι δεν εχει δίκιο. Εαν ενας απο τους δυο σας δε σηκωνει τετοιες κουβεντες τότε ή φεύγεις, ή γδύνεσαι και κάθεσαι :Ρ Πάντως έχε ανοιχτο το μυαλο σου, μήπως με τις συμβουλες του παλικαριού, τελικώς βγείναι καποιο αξιολογο αποτέλεσμα. Αν ομως δε τα καταφέρεις και νοιωθεις οτι κανεις καταναγκαστικα έργα, τελος το γκρουπ. http://www.facebook.com/fourlt
brougos7 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Τwath δεν ειναι θεμα ακολουθεις η ακους απο καποιον πιο εμπειρο. Ενιωσα οτι ο ρολος μου ειναι απλα να εκτελω οπως το λεει αυτος. Κ φυσικα του λεω διαφωνω με οπως το παιζουμε σε ορισμενα σημεια. Κ γυρνα κ μου λεει εγω ειμαι επαγγελματιας στο mastering και ξερω τι πρεπει να παιχτει. Κ του λεω κ γω παιζω 20 χρονια... Η ουσια της κουβεντας εδω ειναι τελικα η ξερολιαση ειναι παραγοντας οπισθοδρομικος για ενα γκρουπ?
mick77 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Εξαρταται τις απαιτησεις που εχει απο αυτους. Αν δεν είναι φιλοι σου και εχεις παει αποκλειστικα επαγγελματικα ,δλδ σεζον σε μαγαζι και τα ρεστα,τοτε παιξε οτι σου λένε και στα #@#$$ .Αν ομως εχεις παει για να φτιαξεις μια μπαντα για να γουσταρετε και αμα κατσει live εκατσε τοτε πες κατευθειαν αυτο που σε ενοχλει.Προβα κανεις για να περνας καλα,μπαντα βρηκες για να περνας καλα και οχι για να εχεις παραπανω προβληματα.Γενικα ειμαι της αποψης οτι ολα πρεπει να ξεκαθαρισζοντε την ωρα που συμβαίνουν . http://www.youtube.com/user/mick77guitarp
brougos7 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα ενοχλουν κ εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε ηδη .... :)
Evilnye Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα ενοχλουν κ εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε ηδη .... :) Πάντα lol!
Jasemeister Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 ...μου λεει εγω ειμαι επαγγελματιας στο mastering και ξερω τι πρεπει να παιχτει... Από πότε ο "επαγγελματίας mastering" γνωρίζει τι πρέπει να παιχτεί ??? Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
brougos7 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 To χειροτερο δεν ειναι η υπαρξη αρχηγων κ ξερολιασης, αλλα αυτων που τους ακολουθουν κ τους αναγνωριζουν τη δεσποζουσα θεση.
ninja Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 εξω απο τη πλακα τωρα,τα παντα εχουν να κανουν με το ποσο "μετραει" αυτος που σου λεει να παιξεις (η να μην παιξεις) κατι,αν ειναι τενεκες φυσικα και δεν θα τον ακουσεις,αν εχει μεγαλυτερη πειρα,περισσοτερες γνωσεις και μεγαλυτερο "μουσικο εκτοπισμα" απο εσενα θα τον ακουσεις... ;) Συμφωνώ. Σε κάθε ομάδα ''πρέπει'' να υπάρχει και ένας ''ηγέτης''. Ο ηγέτης αυτός λοιπόν πρέπει α) να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και β) να έχει και τον σωστό τρόπο να ηγηθεί. Σίγουρα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις μέσα στο γκρουπ αλλά τελικά ένας θα πρέπει να αποφασίσει το τι ακριβώς θα παιχτεί. Σκεφτείτε μια συμφωνική ορχήστρα να λέει ο καθένας τη γνώμη του τι θα γίνει! Γι αυτό λοιπόν υπάρχει ένας μαέστρος που θα αποφασίσει. Αλλά είπαμε να έχει τα α) και β) ;)
mick77 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2009 To χειροτερο δεν ειναι η υπαρξη αρχηγων κ ξερολιασης, αλλα αυτων που τους ακολουθουν κ τους αναγνωριζουν τη δεσποζουσα θεση. Εξαρταται την περιπτωση.Εσυ σε ποια φαση είσαι απο αυτες που ανέφερα? Συμφωνώ. Σε κάθε ομάδα ''πρέπει'' να υπάρχει και ένας ''ηγέτης''. Ο ηγέτης αυτός λοιπόν πρέπει α) να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και β) να έχει και τον σωστό τρόπο να ηγηθεί. Σίγουρα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις μέσα στο γκρουπ αλλά τελικά ένας θα πρέπει να αποφασίσει το τι ακριβώς θα παιχτεί. Σκεφτείτε μια συμφωνική ορχήστρα να λέει ο καθένας τη γνώμη του τι θα γίνει! Γι αυτό λοιπόν υπάρχει ένας μαέστρος που θα αποφασίσει. Αλλά είπαμε να έχει τα α) και β) ;) +1 http://www.youtube.com/user/mick77guitarp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση