Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Εχω εναν Marshall Valvestate 8080 τον πηρα μεταχειρισμενο πριν 5 χρονια. Μερικα ποτενσιομετρα εχουν σοβαρο προβλημα ειδικα το gain στο καθαρο καναλι. Κανουν πολυ θορυβο και φοβαμαι μην παθει χειροτερη ζημια.

Παλιοτερα ειχε προβλημα το reverb αλλα το ανοιξα και το εφτιαξα (ειχε φυγει ενα καλωδιο)

Θελω καταρχην να προσπαθησω να το φτιαξω μονος μου πριν παω σε μαστορα. Εχει καποιος ανοιξει το καπακι ; Αν χρειαζονται αλλαγη τα ποτενσιομετρα θα βρω στο εμποριο ή ειναι τιποτα περιεργα;

τσαμπα καιει η λαμπα

Δημοσιευμένο

Επειδή έχω τον ίδιο ενισχυτή με παρόμοιο πρόβλημα στο volume του boost, θυμάμαι ότι έχει ανοικτεί παρόμοιο θέμα, όπου και άλλα έγκριτα μέλη αυτού του φόρουμ με τον ίδιο ενισχυτή έλεγαν τον καϋμό τους γι αυτό το πρόβλημα. Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, και πες μου να σου φέρω και το δικό μου. :lol:

http://www.noiz.gr/postx1614-0-10.html&sid=dc7233ee2a1db4597995284952951bac

Empty Rooms

Δημοσιευμένο

τι εννοεις κάνουν θόρυβο?

όταν τα γυρνάς?αν είναι αυτό τότε μάλλον είναι πρόβλημα κολλήσεων (έχουν αναπτυχθεί οξείδια) και με ένα σπρέι από κατάστημα ηλεκτρονικών είσαι ετοιμος.

Αλλιώς νομίζω ότι εδώ μπορείς βρεις ακριβώς ιδια ποτενσιόμετρα

http://www.banzaieffects.com/europe/partshop.htm

Δημοσιευμένο

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις πληροφοριες.

Τελικα τον εφταξα τον ενισχυτη. Ηταν πολυ πιο ευκολο απο οτι νομιζα, τα ποτενσιομετρα παιζουν τωρα σαν καινουργια!!

Εδω θα γραψω πως τον ανοιξα μηπως το χρειαστουν και αλλοι:

1. Ξαπλωνουμε τον ενισχυτη κατω με το ηχειο να κοιταει το πατωμα

Στο πανω μερος, εκει που βρισκεται η χειρολαβη για να μεταφερουμε τον ενισχυτη υπαρχουν 6 βιδες

2. Βγαζουμε πρωτα τις 4 βιδες που ειναι στις 4 γωνιες

3. Βγαζουμε τις 2 που βρισκονται κοντα στη χειρολαβη

4. Οταν ξεβιδωνουμε την τελευταια βιδα, κραταμε με το αλλο χερι το μεταλικο καπακι του ενισχυτη μην φυγει!

5. Γυρναμε το μεταλικο καλυμα με προσοχη για να φερουμε τα ποτενσιομετρα προς τα πανω

Εδω προσεχουμε να μην τεντωσουμε τα καλωδια. Υπαρχουν 2 ζευγη που φευγουν απο τον ενισχυτη. Το ενα παει στο reverb και το αλλο στο ηχειο.

6. Εφοσον βλεπουμε το πισω μερος απο τα ποτενσιομετρα διακρινεται καθαρα η τρυπα οπου βαζουμε το λαδι

Δεν χρειαζεται πολυ. Ριχνουμε και σκουπιζουμε εαν εχει τρεξει λιγο απεξω. Αυτο το λαδι που μου εδωσε ο ηλεκτρολογος της γειτονιας λεγεται Super servisol 10 !!

7. Γυρναμε τα ποτενσιομετρα 5-6 φορες απο το 0 εως το 10

8. Γυρναμε το καπακι, βιδωνουμε τις βιδες και ειναι οκ.

wasted_sunsets αμα δυσκολευεσαι να το φτιαξεις πες μου, και αν ειμαστε κοντα ερχομαι εγω. Εχω βγαλει και φωτογραφιες (με κινητο) αν ενδιαφερεται καποιος

τσαμπα καιει η λαμπα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσιευμένο

Τα ποντεσιόμετρα θέλουν άλλαγμα... Εχω τον ίδιο valvestate με το ίδιο πρόβλημα... Το καθάρισμα με σπρει δεν βοήθησε και πολύ. Υπάρχουν ακριβώς τα ίδια σε ανταλλάκτικά. Εγώ τα πήρα από το εξωτερικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ξεβιδώσεις την πλακέτα εντελώς μέσα από το κουτί, γιατί οι κολήσεις είναι από την κάτω μεριά. Και μιά συμβουλή, όταν το κάνεις αλλαξέ τα όλα! Γιατί σίγουρα μετά από λίγο καιρό κάποιο άλλο θα βγάλει πρόβλημα και άντε πάλι από την αρχή....

'Ολα είναι ατμός...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...