koraxprs Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 Ξαναανοίγω ένα από τα ίσως πιο πολυσυζητημένα θέματα στο Guitars section του φόρουμ (και με ένα άλλο ήδη να "τρέχει"). Αναζητώ κάτι που διατηρεί στρατ χαρακτήρα (κατα κάποιον τρόπο) είναι ευέλικτο και δείχνει τα δόντια του σε high-gainηλίκια. Μη φανταστείτε ότι παίζω τίποτα καφρίλες. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι κυρίως Talisman (Life, Truth). Προφανώς δεν ενδιαφέρομαι για vintage χαρακτήρα :D, άλλωστε έχω και τους Fender CS '54, τι πιο vintage να ζητήσει κάποιος; :P Από την αναζήτηση που έχω κάνει στην υπερπληθώρα των σχετικών θεμάτων βλέπω να προσανατολίζομαι σε κάτι σε στυλ hot-rails (για bridge τουλαχιστον) και γενικά ψάχνω balanced συχνοτικό περιεχόμενο (απαραίτητα όμως καλά μεσαία) και medium προς medium-high output. Και κυρίως δεν ξέρω τι επιλογές υπάρχουν. Εξυπακούεται ότι ενδιαφέρομαι και για διαφορετικούς τύπους στις διάφορες θέσεις και έτσι το πράγμα μπλέκει ;D . Για αρχή δε θα βάλω κάποιο συγκεκριμένο budget, άλλωστε η ιστορία έχει τουλάχιστον κανα-δυο μήνες μπροστά της... οπότε για αρχή συζητάμε αδιαφορώντας για το οικονομικό. Εν συντομία λοιπόν: "στρατ-ίζον ηχόχρωμα", ικανή έξοδος, ροκ-προγκρεσιβ προσανατολισμός (αλλά και αξιοπρεπή καθαρά), ΟΧΙ vintage. :) :)
allobarr Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 ..άρα φαντάζομαι, θες κυρίως μια στρατηγική επιλογή για την θέση bridge..ο hotrails που λες, είναι κεραμικός Ηι output μαγνήτης με έμφαση στα μπασο-μεσαία..εγώ τον έχω σε μια mustang και μου αρέσει πολύ..καθαρά όμως μόνο σπλιταρισμένος αλλιώς τα ακκόρντα ακούγονται λίγο λάσπη..πάντως με τον πρίμο χαρακτήρα της στρατ, μπορεί να κάτσει πολύ καλύτερα από ότι στην δικιά μου mustang..δες και τον jb, που στην μίνι έκδοσή του είναι κι αυτός κεραμικός ή τον 59 για πιό gibson ηχοχρώματα.. εγώ πάντως αν ξαναέπαιρνα μονό humbucker, θα ήθελα να δοκιμάσω τους l-45 του bill lawrence (πάμθηνοι) ή τους joe barden (πανάκριβοι)..
ignantios Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 o hot rails σε strat δεν ειναι λασπη στα καθαρα....τον ειχα εγω ;) RUN FOREST....RUN!!!!
Michael Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Οκτωβρίου 2009 maybe this one...? http://www.lollarguitars.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LGP&Product_Code=220&Category_Code=strat-pickups
koraxprs Δημοσιευμένο 26 Οκτωβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 26 Οκτωβρίου 2009 maybe this one...? http://www.lollarguitars.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LGP&Product_Code=220&Category_Code=strat-pickups Ίσως κάτι τέτοιο πάει για θέση middle... η περιγραφή που κάνει στο σαιτ ταιριάζει νομίζω σε αυτό που θέλω, ευχαριστώ :) Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Προσανατολίζομαι πράγματι σε "μονόδιπλο" bridge και hot μονούς στις άλλες 2 θέσεις. Θα δούμε, περιμένω κι άλλες προτάσεις/ιδέες από τους ειδήμονες εδώ, δε βιαζόμαστε :)
radiator Δημοσιευμένο 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 26 Οκτωβρίου 2009 Εγω εχω ακολουθησει την συνταγη του Seymour Dunkan σε μια Strato (η οποια δεν ειναι η βασικη μου κιθαρα) Hot rails>b Vintage rails>m Cool rails>n Το αποτελεσμα ειναι οτι οντως η κιθαρα ειναι πολυ ευελικτη. Ο Vintage rails ομως, με εντυπωσιασε στη μεσαια θεση (υποστηριζει ωραια και τις θεσεις 2&4) και στο μελλον θα ηθελα να την αλλαξω με Vintage rails σε ολες τις θεσεις, ετσι για δοκιμη! (ουτως η αλλως δεν ειμαι και πολυ fan της stratocaster ;D...αλλα ελπιζω να βοηθησα!) Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!!
RayDTutto Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 Αναζητώ κάτι που διατηρεί στρατ χαρακτήρα (κατα κάποιον τρόπο) είναι ευέλικτο και δείχνει τα δόντια του σε high-gainηλίκια. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
koraxprs Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 mscmkr είναι πολύ πριμοι και (το λέει κι ο τυπας) βιντατζοκατάσταση γι αυτό που θέλω... Ένα παράδειγμα (όχι και πολύ πετυχημένο, το ξέρω) είναι αυτό: Εννοείται όχι ο ήχος του Fredrik Akesson (LP with EMG) αλλά του Howie Simon (Strat) (που αν δεν απατώμαι ήταν με το Soto στο Club22 το 2005), αυτός απ'ότι είδα έχει endorsement με τη DiMarzio... τρέχα γύρευε. Γενικώς ψάχνω να έχει potential για όγκο (κάτι που στους Area58/61 δεν άκουσα) και όπως ξαναείπα, μάλλον θα πάω σε σχήμα μονόδιπλου στο bridge, γκαζωμένους μονούς στις άλλες 2... Απλά ψάχνω τις άπειρες επιλογές :)
RayDTutto Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 Άρα δεν θες στρατ χαρακτήρα... Θες απλώς διπλούς στη στρατ σου... Dimarzio Chopper then... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
koraxprs Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 27 Οκτωβρίου 2009 Άρα δεν θες στρατ χαρακτήρα... Θες απλώς διπλούς στη στρατ σου... Εεεε... μπορεί :D Στρατ χαρακτήρα (γι αυτό είπα "κατά κάποιον τρόπο") δεν εννοώ την κλασσική βιντατζ πριμαδουρα, δε μπορώ να το περιγράψω ακριβώς, είναι κάτι στη χροιά, που στο παρακάτω βίντεο το ακούω όσο χρειάζομαι. Dimarzio Chopper then... Ενδιαφέρον, ευχαριστώ και απο το σύντομο youtube ψάξιμο, αυτό με ικανοποιεί πολύ ;) Να λοιπόν η πρώτη προσθήκη στην checklist (Chopper neck, Pro Track Bridge, ???mid)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση