Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Την καλημερα μου σε ολους σας.

Μετα απο ενα search στο φορουμ, ενω ειδα οτι ο Mark V εχει συζητηθει μεχρι αηδιας, για το Lonestar αντε να εχουν γινει μια/δυο κουβεντες.

Θελω τη γνωμη σας για αυτον. Θα εκτιμηθει ιδιαιτερως αν εχετε περασει καποιο χρονο με αυτον και ποιος ξερει μπορει να πετυχω και καποιον κατοχο...

Δυο παραγοντες με ενδιαφερουν.

1) Η χροια του. Εχω ακουσει οτι εχει απο τα καλυτερα καθαρα. Τα κλιπακια δε λενε ολη την αληθεια αλλα ειναι αν μη τι αλλο εντυπωσιακα. Επισης αν η επιλογη 10/50/100 watt ειναι οντως βοηθητικη, ειδικα αν η χρηση του προοριζεται και για μεσα στο σπιτι. Εκτος αυτου εχει το πιο ...creamy drive channel που εχω ακουσει. Αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι 100% αληθινο.

2) Τι εναλλακτικες υπαρχουν στα 2000 ευρω max?

Τα παραπανω ειναι για ενα φιλο, παιζει με strat, ειναι του progressive rock, blues, hard rock και του αρεσουν καθαρα με σκασιματακια. Ο λογος που εκανα λογο για αυτο τον ενισχυτη ειναι ο Andy Timmons, που του αρεσει πολυ.

Εγω δεν ειμαι ο πλεον ειδικος για να κρινω τετοια μηχανηματα αλλα υπαρχουν πολλοι εδω περα που θα βοηθησουν.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Στράαατα Stratούλα...

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

τωρα μας ζητας να  κρινουμε μια Rolls Royce του ηχου,αν υπαρχουν τα φραγκα παρτον με ΚΛΕΙΣΤΑ τα ματια (& ανοιχτα τα αυτια) ;)

Εχεις δικιο. Το ξερω οτι ζηταω πολλα..!

Δε νομιζω μηχανημα σε τετοια κατηγορια τιμης να μην ειναι καλο!

Αυτη η πατεντα με τα watt, Superfunk τι σου λεει?

Στράαατα Stratούλα...

Δημοσιευμένο

Είμαι κάτοχος του Lonestar Special. Πιάνεται;  ;D Με Lonestar Classic δεν έχω παίξει ποτέ οπότε δεν ξέρω τι διαφορές έχουν στον ήχο. Αν θες όμως μπορώ να σου πω για τον Special.  :)

Δημοσιευμένο
Αυτη η πατεντα με τα watt, Superfunk τι σου λεει?

χρησιμη ειναι (βεβαια και στα 10 βαττ ο ενισχυτης κατεβαζει κτηρια.... ;D) 

Είμαι κάτοχος του Lonestar Special. Πιάνεται;

εντελως αλλος ηχος,τρομερος ενισχυτης ομως και αυτος.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Είμαι κάτοχος του Lonestar Special. Πιάνεται;  ;D Με Lonestar Classic δεν έχω παίξει ποτέ οπότε δεν ξέρω τι διαφορές έχουν στον ήχο. Αν θες όμως μπορώ να σου πω για τον Special.  :)

Μετα χαρας!

Στράαατα Stratούλα...

Δημοσιευμένο

εντελως αλλος ηχος,τρομερος ενισχυτης ομως και αυτος.

Φαντάζομαι ότι οι μεγάλες διαφορές δεν είναι αισθητές σε bedroom levels, σίγουρα όμως θα φαίνονται άμεσα όταν ο ενισχυτής αρχίζει να "ανοίγει" και να φαίνεται ο χαρακτήρας των τελικών, που όντως δεν έχουν καμία σχέση.

Ο Special λοιπόν, όπως κάθε καλός Boogie  ;D παρά τα "μόλις" 30 βαττ του είναι ΠΟΛΥ δυνατός ενισχυτής. Ακόμα και στα 5 βαττ δε "σπάει" πριν το gain πάει 2 o'clock και ταυτόχρονα τα 2 master από 1-2 η ώρα και πάνω. Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτή η ένταση είναι όχι απλά απάνθρωπη για δωμάτιο, αλλά ακούγεται πεντακάθαρα και δυνατά μέχρι τη γωνία (αληθινές μαρτυρίες  ;D ). Φυσικά σε αυτές τις ρυθμίσεις (που τις έχω βάλει μόνο για πειραματισμό) αν πας στα 15 ή 30 βαττ (δεν άντεξα πάνω απ τα 15 για 2 δευτερόλεπτα  ;D )

η ένταση αυξάνεται κι άλλο όπως και το headroom. Πού έχει breakup στα 15 & 30 watt λοιπόν δεν το ξέρω  :P . Επίσης τόση ώρα μιλάω για το καθαρό κανάλι, στο 2ο δεν έχω τολμήσει να το δοκιμάσω ποτέ... Και μετά το πρακτικό θέμα έντασης ας περάσουμε στο θέμα του ήχου, που είναι και το σημαντικότερο.

Το καθαρό κανάλι είναι φανταστικό και εν γένει plug n play. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με ενισχυτές ώστε να γίνω πιο συγκεκριμένος, αλλά θα έλεγα ότι είναι πολύ ζωντανό, πλούσιο και στα 30 βαττ αποκτά και περισσότερο όγκο και punch. "Ακούει" πολύ ωραία στο παίξιμο, τις δυναμικές, τις αλλαγές μαγνητών (όπως το έγραψα είναι για ντομάτες, αλλά εννοώ ότι όταν π.χ. στην PRS γυρίζω σε singles από διπλούς έχω την ευχέρεια να κινούμαι μεταξύ μπλουζοκατάστασης και φανκ χωρίς να πειραζω τίποτα στον ενισχυτη, πράγμα που δεν έχω δει να συμβαίνει τόσο εύκολα αλλού), εν ολίγοις και πολύ πλούσιο αλλά και "διαφανές" ταυτόχρονα. Θα πω και ένα περιστατικό που κατόπιν εορτής μου έκανε εντύπωση, είχα βρεθεί σε ένα μαγαζί με την κιθάρα μου και κάτι δοκίμαζα, και ο μαγαζάτορας με έβαλε σε έναν VibroKing. Εγώ ούτε που τον ήξερα τον ενισχυτή αυτόν, λέω "εντάξ' την παλεύει" δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Και μετά μου λέει ένας "ξέρεις πόσο έχει αυτός ο ενισχυτής;" και έτσι έμαθα, και ήρθα στο συπέρασμα ότι το καθαρό μου είναι μάλλον εξαιρετικό  ;D

Βρώμικο κανάλι και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα... (Πιθανότατα εδώ ο Classic είναι καλύτερος/ευκολότερος). Η μεγαλύτερη ξενέρα όταν σου έρχεται επιτέλους μετά από πολύμηνη αναμονή ο ενισχυτής, έχεις πορωθεί με το καθαρό και λες "άντε να ακούσουμε και καμια βρωμίτσα!". Γυρίζεις λοιπόν στο κανάλι 2 με το drive engaged και... λάσπη, λάσπη, λάσπη...  :-[  :-[ Εγώ είχα φτάσει τις πρώτες μέρες να νομίζω ότι έπεσα σε προβληματικό κομμάτι  ;D . Ούτε τα factory presets που δοκίμασα ήταν τίποτα τρελό. Με υπομονή όμως ανακαλύπτεις ότι απλά ο ενισχυτής είναι διαφορετικός από τους άλλους, και με τον καιρό θα βγάλεις ΗΧΑΡΑ (που λέει ο SF  :P). απλά αν δει κανείς (που δεν ξέρει) το tone stack σου θα σκεφτεί ότι κάνεις πλάκα (treble > 12-1o'clock, middle 7o'cl. bass < 9o'c. είναι μια τυπική ρύθμιση για drives. Ναι φαίνεται κουλό, αλλά ο ενισχυτής έχει ΠΟΛΛΑ μπάσα και μπασομεσαία, τα υψηλομεσαία εν γένει υπάγονται στο treble οπότε μια "flat" ρύθμιση απλώς λασπώνει ανελέητα. Και βέβαια πολύ δουλειά με τα presence & drive & gain knobs. Για τα προσωπικά μου γούστα το drive ακούγεται καλύτερα στα 30 (ακόμα και σε χαμηλά volume) λόγω όγκου και punch. Η χροια του παραμορφωμένου ήχου του ενισχυτή είναι αρκετά ιδιαίτερη, "ζεστή", και πολύ αντιπροσωπευτικο παράδειγμα είναι ο ήχος του Timmons στα σχετικά βίντεο κλπ. Παρ'όλ' αυτά μπορείς να παίξεις πολλά είδη rock κλπ, σε καμία περίπτωση όμως metal, δεν έχει αρκετά "edgy" και treblιαστό ήχο και βέβαια δεν είναι αυτός ο στόχος του. Γενικά έχει πολύ "ψωμί" και εγώ (που τον έχω σχεδόν 1.5 χρονο) μπορώ να πω ότι δεν έχω εξερευνήσει ιδιαίτερα τις δυνατότητές του, κυρίως για "rhythm" ήχους, αλλά νομίζω ότι τα σόλο είναι το δυνατό του σημείο.

Τέλος, έχει απίστευτο reverb (ρεβέρ  ;D ;D  :P ) με 2 modes και ξεχωριστό knob για κάθε κανάλι. Αυταααα. Παίζει να το έχω χάσει λίγο γιατί γράφω πολλή ώρα και, κυρίως, κάνω και άλλη δουλειά ταυτόχρονα αλλά για όποια άλλη ερώτηση αν μπορώ θα απαντήσω  :)

Δημοσιευμένο

1) Η χροια του. Εχω ακουσει οτι εχει απο τα καλυτερα καθαρα. Τα κλιπακια δε λενε ολη την αληθεια αλλα ειναι αν μη τι αλλο εντυπωσιακα. Επισης αν η επιλογη 10/50/100 watt ειναι οντως βοηθητικη, ειδικα αν η χρηση του προοριζεται και για μεσα στο σπιτι. Εκτος αυτου εχει το πιο ...creamy drive channel που εχω ακουσει. Αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι 100% αληθινο.

Φίλε ο ενισχυτής είναι super. Αν του αρέσει το Boogie ηχόχρωμα τότε είναι...γκαραντί... ;D

Αν δεν έχει ξαναπαίξει Boogie να ξέρει ότι στην αρχή θα δυσκολευτεί να βρεί το ήχο του γιατί το eq του είναι super sensitive ως γνωστόν, αλλά όταν το μάθει (....μετά από πολύ καιρό..)  ο ήχος που θα βγάζει θα είναι θεικός...

Έχω το Roadster που έχει τα καθαρά του LS...μαγεία...go for it...

2) Τι εναλλακτικες υπαρχουν στα 2000 ευρω max?

Βάζεις δύσκολα...αν και υπάρχουν πολύ καλοί ενισχυτές εκεί έξω λίγοι μπορούν να σταθούν δίπλα σε ένα boogie :)

Ο λογος που εκανα λογο για αυτο τον ενισχυτη ειναι ο Andy Timmons, που του αρεσει πολύ

Προφανώς τα έχει δει αυτά:

enjoy

Δημοσιευμένο

Γυρίζεις λοιπόν στο κανάλι 2 με το drive engaged και... λάσπη, λάσπη, λάσπη...  :-[  :-[ Εγώ είχα φτάσει τις πρώτες μέρες να νομίζω ότι έπεσα σε προβληματικό κομμάτι  ;D . Ούτε τα factory presets που δοκίμασα ήταν τίποτα τρελό.

χαχαχα...ναι έτσι είναι...οι Boogie θέλουν το bass το πολύ 9 o'clock. Στο vintage lead του Roadster το έχω 8-9 o'clockk για να σφίξει η ...μαγιονέζα (βέβαια υπάρχουν και οι κομπρέσσορες...αυτοί θα μείνουν άνεργοι;;; πρέπει και αυτοί να ζήσουν κάπως... ;D )

Δημοσιευμένο

Έχω ακούσει και τους δυο, και αυτόν με τις 6L6 (τουλάχιστον στο μαγαζί αυτές φορούσε, κι όχι ΕL34) και αυτόν με τις EL84. O δεύτερος είναι πιο "μεταξένιος", πιο γλυκός και με περισσότερες αρμονικές. O Lonestar με τις 6L6 έχει ηχόχρωμα που προέρχεται κατευθείαν από τις καλύτερες στιγμές της Fender. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα καθαρά και των δυο είναι η απόλυτη διαφήμιση των χαρακτηριστικών της τονικότητας της εκάστοτε τελικής λάμπας (EL84 εναντίον 6L6). Eπίσης, o μεγάλος με τις 6L6 έχει τρελό headroom αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι πιο "φιλικός" και γλυκός στις ψηλομεσαίες του από τους Mark (που επίσης φέρουν στις κανονικές υλοποιήσεις τους 6L6).

Εναλλακτικές μέχρι 2000 ευρώ? Σε Mesa ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα (πχ. έναν Plexi, έναν Hiwatt, έναν Fender, πχ. τον φανταστικό Supersonic, έναν Orange, έναν Heritage Vox)? Τον πειράζει να τον παραγγείλει από έξω ή θέλει οπωσδήποτε να τον δοκιμάσει στην Ελλάδα προηγουμένως? Οι συνηθισμένες ερωτήσεις...  ;) Πάντως τo τελευταίο δημιούργημα της Mesa, τον Electradyne, αν είχα τα χρήματα θα τον αγόραζα εν ριπή οφθαλμού μπροστά σε κάποιον εκ των δυο Lonestar, όσο κι αν ονειρευόμουν πολύ καιρό να αποκτήσω Lonestar. Γιατί? Διότι (αν και... αδιανόητο) έχει ΚΑΛΥΤΕΡΑ καθαρά και είναι πιο εύκολος να τον ρυθμίσεις και στα βρώμικα. Υπόψιν όμως ότι είναι πιο ακριβός από 2000 ευρώ (2250 η κεφαλή, 2500 το combo).

Να γίνω πάλι σπασικλάκι και να πω "άλλο Boogie και άλλο oι υπόλοιποι Mesa"... εκτός από τους ιστορικούς λόγους, έχει και μια επιπλέον βάση γιατί τα equalisations των Boogies είναι χαώδη, καθόλου ομοιογενή και πολύ διαφορετικά από αυτά των άλλων, χώρια που για μια εποχή το eq section (τα treble-middle-bass και όχι το graphic eq) ήταν πριν το preamp section, με την ανάλογη δραματική αλλαγή στα settings που συζητάτε.

YΓ. Ξέχασα να ευχαριστήσω τον korax που ήταν αναλυτικότατος!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...