1rhythmic Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα παίδες, Παίζω drums εδώ και ένα χρόνο τώρα με καθηγητή ιδιαίτερα, αλλά θα με ενδιέφερε και ένα *χαρτϊ* που να αναγνωρίζει τις γνώσεις πάνω στο όργανο. Φυσικά ο καθηγητής δεν μπορεί να μου δώσει αυτό το χαρτί για αυτό και σκέφτομαι παράλληλα με τα ιδιαίτερα να κοιτάξω και για Ωδείο κυρίως μόνο για να εξασφαλίσω το *χαρτί* Με την προυπόθεση οτι το χαρτί-δίπλωμα ή όπως θέλετε να είναι αναγνωρισμένο και να *αξίζει*. Για αυτό, γνωρίζει κανείς να μου πεί κανα δυο πραγματάκια. Για ωδεία που να σου εξασφαλίζουν χαρτί αλλά και (αν ειναι εφικτό) να παρέχουν σωστές υπηρεσίες, γιατί υπάρχουν φήμες για ωδεία της πλάκας. Και αν γνωρίζετε τίποτα άλλο που θα ήταν καλό να ξέρω, πολύ ευχαρίστως θα το δεχόμουν. Υ.Γ. Εάν δεν επιτρέπεται απο τους κανόνες του φόρουμ να γίνει λόγος για ωδεία που θα προκαλούσε δυσφήμηση η οτιδήποτε...Θα μπορούσατε να μου στείλετε στο konos88 @ hotmail.com Ευχαριστώ προκαταβολικά ;D
mij Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Φίλε μπορείς να πάρεις "χαρτί" από οποιοδήποτε αναγνωρισμένο ωδείο. Όμως αυτό το χαρτί δεν έχει καμμία ουσιαστική σημασία στην Ελλάδα γιατί τα σύγχρονα όργανα δεν είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού που υπάγεται αυτού του είδους η εκπαίδευση στη χώρα μας. Τώρα, το αν αξίζει το χαρτί έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το δάσκαλο που θα έχεις.... Υπάρχουν ωδεία της πλάκας αλλά και σοβαρά. Θα ήταν καλύτερα μόνος σου να ψάξεις. Κυκλοφορεί πολύ ράδιο αρβύλα. Ψάξε δάσκαλο με μεταδοτικότητα και με όρεξη να σε μάθει.
ippex Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει επίσημο ''πτυχίο'' για τύμπανα στην Ελλάδα. Το μόνο σχετικό και αναγνωρισμένο είναι των κλασσικών κρουστών. Αν παρ όλα αυτά χρειάζεσαι χαρτί τότε ψάξε αν γίνεται να ακολουθήσεις την ύλη κάποιου ωδείου του εξωτερικού με τον δάσκαλο σου και να πας εκεί μόνο για εξετάσεις.
Syban Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Ετσι ακριβως.Οποτε σε αυτη την περιπτωση θα μετρησει προφανως για εσενα που το θες η φοιτηση σε καποιο ωδειο η σχολη που θα εχει καποιο ονομα π.χ modern music school,Νακας,Φακανας.
1rhythmic Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ παίδες, Μίλησα και με τον καθηγητή μου. Όντως δεν αναγνωρίζετε τίποτα απο το κράτος. >:( Γνωρίζει κανείς στο εξωτερικό αν ισχύει το ίδιο? Και το οτι δεν αναγνωρίζεσαι απο το κράτος τι ακριβώς σημαίνει και ποιές οι συνέπεις αυτού σε κάποιον που θέλει να δει το θέμα ως επάγγελμα-τέχνη και όχι ως χόμπυ? ??? (Ρωτάω γιατί δεν έχω καμία επαφή με αυτά, και παρέλειψα,βλακεία μου, να το συζητήσω με τον καθηγητή μου) Ευχαριστώ :)
mij Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ παίδες, Μίλησα και με τον καθηγητή μου. Όντως δεν αναγνωρίζετε τίποτα απο το κράτος. >:( Γνωρίζει κανείς στο εξωτερικό αν ισχύει το ίδιο? Και το οτι δεν αναγνωρίζεσαι απο το κράτος τι ακριβώς σημαίνει και ποιές οι συνέπεις αυτού σε κάποιον που θέλει να δει το θέμα ως επάγγελμα-τέχνη και όχι ως χόμπυ? ??? (Ρωτάω γιατί δεν έχω καμία επαφή με αυτά, και παρέλειψα,βλακεία μου, να το συζητήσω με τον καθηγητή μου) Ευχαριστώ :) Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές μουσικές σχολές-κολλέγια-ακαδημίες-κονσρβατόρια αναγωρισμένα στην εκάστοτε χώρα. Για είναι αναγνωρισμένο και εδώ ένα τέτοιο πτυχίο πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο 4ετούς φοίτησης του δικού μας πανεπιστημίου της μουσικολογίας. Στο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) έχει τη λίστα των αναγνωριμένων ιδρυμάτων του εξωτερικού από τη χώρα μας: http://62.103.84.30/2.php Σε αυτά συνήθως κάνεις και μαθήματα εκτός μουσικής, π.χ. κάποιες φορές σε ένα άλλο πανεπιστήμιο που συνεργάζεται με το μουσικό και μεταφέρεις τα credits. Δε ξέρω τι εννοείς επαγγελματικά αλλά πουθενά δε θα σε δεχτούν να παίξεις χωρίς ακρόαση με ό,τι πτυχίο και να έχεις - και αυτό ισχύει παγκοσμίως όχι μόνο εδώ. Ίσα-ίσα που αν είναι να κάνεις session κανείς δε θα ρωτήσει γιά "πτυχίο"...ή παίζεις ή δεν παίζεις...η ακρόαση είναι αμείλικτη... :) Για δάσκαλος ή καθηγητής σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση ισχύει η ισοτιμία με το δικό μας της μουσικολογίας που ανέφερα. Αν εννοείς διδασκαλία, ωδεία κτλ μπορείς και με ένα "χαρτί" από το ωδείο της γειτονιάς σου.
tsirobill Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 To πτυχιο ή δίπλωμα του ωδειου δεν ειναι αναγνωρισμενο πουθενα γιατι στην μουσικη στην Ελλαδα πέρα απο τη μουσικολογία στο πανεπιστήμιο δεν ειναι διαβαθμισμένο τίποτα άλλο. Τα πτυχία αυτά φέρουν σφραγίδα από το υπουργείο Πολιτισμό και όχι το Υπουργείο Παιδείας που σημαίνει 0 αναγνώριση , 0 μόρια , 0 επ. δικαιωματα , 0 συνταξιμα ενσημα (αυτό ανάλογα ), 0 ελαχιστη αμοιβη κλπ...α και 0 αξιοπρεπεια 1 " Όταν θα'στε ευτυχισμένοι... "
1rhythmic Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να αλλάξει κάτι? Δεν έχουν γίνει τίποτα συζητήσεις για να αναγνωριστούν τα σύγχρονα όργανα? Μου κάνει εντύπωση που τόσο καιρό δεν έχουν γίνει κάποιες διαμαρτυρίες...ή τουλάχιστον να μην έπιασε το αυτί μου καμία. Άρα μηδενική ανάπτυξη στο τομέα της μουσικής έτσι? Μα τι νοοτροπία είναι αυτή? Περιμένουν απο νέα παιδιά να μάθουν κλασική μουσική... Παρακμή. >:( Περίεργο που δεν έχουν γίνει κινήσεις για να αλλάξει αυτό...σε ποιόν να το πείς και να το πιστέψει.
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Guru Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Μα έχουνε γίνει, πως δεν έχουνε γίνει. Και μάντεψε ποιοι δε θέλανε να αλλάξει το σύστημα: Οι ωδειάρχες φυσικά! Γιατί αν πεις το αυτονόητο, ότι τα πτυχία/διπλώματα απο τα ωδεία είναι σε ένα ποσοστό 90-95% για πέταμα (εντάξει, ποσοστό δικό μου... ο καθενας κρίνει), και τους πεις ότι "τα ωδεία ΔΕ θα δίνουνε διπλώματα/πτυχία, αλλά θα γίνουν άλλες σχολές, σοβαρές που θα παρέχουν ΣΩΣΤΑ τις υπηρεσίες μάθησης της μουσικής" θα πάνε να σε σκοτώσουνε! Και αφού μόνο πολύ πρόσφατα ξεκίνησε η σύνθεση (πχ) να είναι μέρος κάποιου, τέλος πάντων, πανεπιστημιακού ιδρύματος (Μακεδονίας, και στο Ιόνιο), πολύ απλά, δεν υπάρχουν άνθρωποι να διδάξουν σε κάποιο χώρο που θα θεωρούταν ανώτερης μόρφωσης, ή πολύ απλά είναι κάτω των 30 ετών (άρα τι βαρύτητα να έχουν σαν καθηγητές;). Όταν ο Αντωνίου πήγε να κάνει κάτι, όλοι πέσανε να τον φάνε. Απο τα ωδεία, αλλά και από αλλού, αφού αναγκάστηκε να βάλει κάτι του τύπου "θα διδάξουν αυτοί που πραγματικά ξέρουν", ή τέλος πάντων κάτι με τέτοιο νόημα (αν θυμάμαι καλά, γιατί πάνε 2-3 χρόνια). Πώς να φτιάξει η δουλειά; Φυσικά το θέμα που συζητάς είναι άλλο, αλλά παρόλ'αυτά, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα παραπάνω, νομίζω. Συγνώμη για το πάθος του ποστ. Home - Editions Musica Ferrum
mij Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Οκτωβρίου 2009 Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να αλλάξει κάτι? Δεν έχουν γίνει τίποτα συζητήσεις για να αναγνωριστούν τα σύγχρονα όργανα? Μου κάνει εντύπωση που τόσο καιρό δεν έχουν γίνει κάποιες διαμαρτυρίες...ή τουλάχιστον να μην έπιασε το αυτί μου καμία. Άρα μηδενική ανάπτυξη στο τομέα της μουσικής έτσι? Μα τι νοοτροπία είναι αυτή? Περιμένουν απο νέα παιδιά να μάθουν κλασική μουσική... Παρακμή. >:( Περίεργο που δεν έχουν γίνει κινήσεις για να αλλάξει αυτό...σε ποιόν να το πείς και να το πιστέψει. Αν θυμάμαι καλά στις αρχές της δεκαετίας του 90 είχε γίνει κάποια κίνηση αλλά έμεινε στο συρτάρι. Ένας από τους λόγους ήταν η ασυμφωνία για τη διδακτέα ύλη, ενώ άλλος λόγος το ότι κανένα "κλασικό έργο" δεν περιέχει μέσα κάποιο από αυτά τα "σύγχρονα" όργανα... ???και βέβαια τα μυαλό των "αρμόδιων" δεκαετίες πίσω... Από την άλλη όμως, εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλά ωδεία που να παρέχουν εκπαίδευση στη σύγχρονη μουσική, εκτός απο 1-2 μεγάλα. Πρόσφατα, πριν 3-4 χρόνια πρέπει να αναγνωρίστηκε το σαξόφωνο. Αν δεν κάνω λάθος έχουν γραφτεί σύγχρονα συμφωνικά έργα που περιέχουν μέσα σαξόφωνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση