theoctapus Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Αχχχ αχχχ, δεν καταλαβαινόμαστε. ΔΕΝ λέω ότι τα power conditioners είναι power regulators. Γι' αυτό και έχουν διαφορετικά ονόματα. Για το ιδιο πραγμα μιλαμε...... Άλλο η ένταση και άλλο η τάση. I=V/R. Την ακριβής συμπεριφορά ενός power conditioner δεν την γνωριζω, αν εσύ την ξέρεις, πάσο. Δηλαδή αν για π.χ. 4 δευτερόλεπτα η τάση γίνει 230 V, το power conditioner θα την αφήσει ανεπηρέαστη; Γιατί αν είναι έτσι τότε στα specifications λένε μ@@@@ες. Τι στο δ@@@λο κάνει στην τάση τότε, αν ούτε spikes, ούτε αργές, ούτε γρηγορότερες διακυμάνσεις πειράζει; Πραγματικά θέλω να μου το εξηγήσεις γιατί, όχι τίποτα άλλο, μην λέω και π@@ές. Και πως διαχωρίζεις το στιγμιαίο από το γρήγορο, 1 sec είναι στιγμιαίο ή γρήγορο; Το λινκ μάλλον δεν το διάβασες. Η όλη συζήτηση γίνεται απλά και μόνο για να ξεκαθαρίσω ότι κατά την δικιά μου ταπεινή, ελεεινή και τρισάθλια άποψη ένα power regulator δεν είναι απαραίτητο όταν με ένα power conditioner, από ότι έχω καταλάβει, μπορείς να έχεις σχετικά σταθερή τάση μεταξύ άλλων. Όχι τίποτα άλλο μην πάει το παληκάρι και δώσει ένα σωρό λεφτά χωρίς λόγο. Και ξαναματαεπαναλαμβάνω, αν δεν το έχω πιάσει εξήγησέ μου το. Τι στα κομμάτια κάνει ακριβώς στην τάση ένα power conditioner ;;;;;; Edit Λοιπόν για τα spikes τελικά έχεις δίκιο http://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector Για τα τις υπόλοιπες διακυμάνσεις όμως τι γίνεται; Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Άλλο η ένταση και άλλο η τάση. I=V/R. :-X Δηλαδή αν για π.χ. 4 δευτερόλεπτα η τάση γίνει 230 V, το power conditioner θα την αφήσει ανεπηρέαστη; Γιατί αν είναι έτσι τότε στα specifications λένε μ@@@@ες. Τι στο δ@@@λο κάνει στην τάση τότε, αν ούτε spikes, ούτε αργές, ούτε γρηγορότερες διακυμάνσεις πειράζει; Πραγματικά θέλω να μου το εξηγήσεις γιατί, όχι τίποτα άλλο, μην λέω και π@@ές. Και πως διαχωρίζεις το στιγμιαίο από το γρήγορο, 1 sec είναι στιγμιαίο ή γρήγορο; Nαι θα την αφησει ανεπηρεαστη. Και το 1sec ειναι απλα... γρηγορο και οχι στιγμιαιο. Oπως ειδες, τα spikes ειναι στιγμιαια. Αυτα τα κοβει το Power Conditioner... αν περιλαμβανει Surge Protector, που συνηθως ολα τα Conditioner εχουν, οπως και τα Voltage Regulator οπως θα δεις και σε μερικα "ενισχυμενα" πολυπριζα. Tα specs δεν λενε μαμακιες.... Λενε απλα οτι τα Conditioner "καθαριζουν" τον θορυβο του δικτυου. Το οποιο ειναι σωστο. Και πολλα απο αυτα εχουν και προστασιες οπως surge protection και σε αυξηση της τασης του δικτυου πανω απο καποιο οριο. Δεν λενε πουθενα οτι σταθεροποιουν την ταση.... Την ακριβής συμπεριφορά ενός power conditioner δεν την γνωριζω, αν εσύ την ξέρεις, πάσο. Το λινκ μάλλον δεν το διάβασες. Το λινκ το διαβασα, εσυ? ;D Μπερδευτηκες με την λεξη "refer".... O ορος Power Conditioner ή Line Conditioner αναφερεται/χρησιμοποιειται και στα Voltage Regulator. Κατι το οποιο ειναι λαθος... αλλα μια συσκευη σταθεροποιησης τασης που εχει και φιλτρο για τον θορυβο δικτυου και προστασια απο αιχμες κτλ, ανετα την λες Line Conditioner. Marketing! Εδω γινεται και η παρεξηγηση. Δλδ δεν εχεις αδικο που πιστευες κατι τετοιο. Το Power Conditioner, α λα Furman των 100ευρω, κανονικα θα επρεπε να λεγεται φιλτρο δικτυου/line filter.... Η όλη συζήτηση γίνεται απλά και μόνο για να ξεκαθαρίσω ότι κατά την δικιά μου ταπεινή, ελεεινή και τρισάθλια άποψη ένα power regulator δεν είναι απαραίτητο όταν με ένα power conditioner, από ότι έχω καταλάβει, μπορείς να έχεις σχετικά σταθερή τάση μεταξύ άλλων. Όχι τίποτα άλλο μην πάει το παληκάρι και δώσει ένα σωρό λεφτά χωρίς λόγο. Φανταζομαι οτι τωρα καταλαβαινεις οτι ισχυει το αναποδο.... ;)
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Τι εχει παθει το noiz και ξαναποσταρει τις απαντησεις? Το εχω δει και σε αλλα ποστ... :-\
Christos. Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικα με λιγο διαβασμα και σοβαρη ασχολια,ΟΛΑ τα βρισκει κανεις αμα θελει. μετα απο διαβασμα στα manual και στις συσκευες που φερνει ο Thomann,τα πραγματα ειναι πολυ απλα για τα FURMAN. Εχουμε και λεμε, (θα μιλησω για την classic series Power conditioners) : Η FURMAN ΤΩΡΑ βγαζει τα: PL-8 C (E) , PL-PLUS C (E) , PL-PRO DMC (E) . Ακριβως τα ιδια εβγαζε πριν (απλα με λιγο διαφοροποιημενη την προσοψη) , δηλαδη τα: PL-8 (Ε) II , PL-PLUS (E) II , PL-PRO D/ (E) II . 'Oπου βλεπουμε (Ε) σημαινει οτι η εκδοση ειναι Ευρωπαικη (Εurope δηλ. εξ'ου και το Ε).Γι'αυτο και αν παρατηρησει κανεις το μοντελο πχ. PL-PLUS ,που εχει τα led στην προσοψη (voltmeter) ,θα δει οτι στις αμερικανικες εκδοσεις μετραει απο 90-140 ,ενω στις Ευρωπαικες απο 180-254. Εμενα τωρα, που μ'ενδιαφερει να εχει 10 υποδοχες , κοιταζω ή το PL-PLUS CE :355 ευρω, ή το PL-PLUS E II :189 ευρω ,που ειναι ακριβως το ιδιο απλα η προηγουμενη εδοση.
Christos. Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Οσον αφορα τα χαρακτηριστικα ΚΑΙ τα 2 μοντελα (παλια και καινουργια) ,εχουν : 1) (SMP) Series Multi-Stage Protection - Surge Protector (κοβει τα spikes) 2) (LiFT) Linear Filtering Technology ( φιλτραρισμα απο θορυβους) 3) (EVS) Εxtreme voltage shutdown ( σε αποτομη αυξομειωση της τασης του ρευματος, στα κλεινει ολα),δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο αλλα νομιζω οτι κι'αυτο εχει απλα δεν το λεει σαν ξεχωριστο feature. Μετα βεβαια χρειαζομαι κι'ενα σταθεροποιητη τασης,κοινως : Voltage Regulator , αλλα 1130 ευρω που εχει ,εγω δεν τα δινω.. Σωστα μεχρι εδω ?
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Εκτος και αν παρεις το Voltage Regulator πρωτα και μετα δεν θα χρειαζεσαι το Conditioner! Γιατι τα του Conditioner θα τα εχει μεσα το Voltage Regulator. ;D Mια απλη ερωτηση, ομως. Γιατι πιστευεις οτι χρειαζεσαι ενα Voltage Regulator?
Christos. Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 Εκτος και αν παρεις το Voltage Regulator πρωτα και μετα δεν θα χρειαζεσαι το Conditioner! Γιατι τα του Conditioner θα τα εχει μεσα το Voltage Regulator. ;D Nαι το ξερω.. το ειδα στο manual :) Aπλα αλλο να δωσω 189 για το conditioner και αλλο 1130 για το regulator ;D Mια απλη ερωτηση, ομως. Γιατι πιστευεις οτι χρειαζεσαι ενα Voltage Regulator? Γιατι δεν μπορω να διανοηθω οτι σε μια αποτομη διακοπη ρευματος θα μου κλεισει αποτομα ολο το συστημα. ή οτι αν το ρευμα ερθει λιγο παραπανω απ'το κανονικο,θα μου κανει αποτομα shutdown (evs). Το γεγονος οτι θα κλεισουν ολα αποτομα,μου καθεται ασχημα.Δεν διανοουμαι να καει καποιο μηχανημα!
Christos. Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2009 ...και μετα,διαβαζω σε καποιο θεμα αυτο : '' ..αν υπάρχει διακοπή της παροχής, ο ενισχυτής σου θα κλείσει.Αλλωστε δεν υπάρχει καμία διαφορά αν κοπεί το ρεύμα και κλείσει ο ενισχυτής με το να τον κλείσεις από τον διακόπτη του. Τα χειρότερα σε ένα ευαίσθητο μηχάνημα θα συμβούν με τις απότομες αυξομειώσεις της τάσης του δικτύου.. '' Τελικα δεν ξερω τι να κανω. Μηπως τελικα το Voltage Regulator της FURMAN με τα 1130 ευρω που κοστιζει, ειναι μονοδρομος ? :(
myster_maze Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2009 Mα και με το Voltage Regulator αν γινει διακοπη, ολα αποτομα θα κλεισουν. Oπως, και αυτο το ιδιο. Μην το μπερδευεις με το UPS... Και δεν θα κλεισουν, αν ειναι λιγο παραπανω απο το κανονικο. Aν ειναι πολυ παραπανω απο το κανονικο θα κλεισουν και θα θες να κλεισουν για να μην καουν! Η οποια ειναι και μια πολυ σπανια περιπτωση.... Αυτο που διαβασες στο θεμα ειναι πολυ σωστο.... οντως οι αποτομες αυξομειωσεις ειναι το προβλημα και κυριως οταν συμβαινουν μετα απο μια διακοπη. Ιδιαιτερα οι επαναφορες του ρευματος και ταυτοχρονα οι αποτομες διακοπες ειναι οτι χειροτερο. Που δεν νομιζω να σε προστατεψει εκει καμια συσκευη! Αλλα σε μια τετοια περιπτωση απλα κλειστα ολα και περιμενε μεχρι να αποκατασταθει το ρευμα. Μην τα ανοιξεις πριν σιγουρευτεις οτι δεν θα ξαναυπαρξει εκεινη την στιγμη διακοπη. Ε, και οταν εξω εχει αστραπες και κακοκαιρια/κατακλυσμους απεφυγε το να παιξεις κιθαρα. Τωρα αν εκει που παιζεις η ταση του δικτυου παει λιγο πανω ή λιγο κατω, δεν θα γινει και τιποτα, ουτε θα καει καποια συσκευη.
Christos. Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2009 ..μαλιστα.. ::) αρα το ξεχναμε το Voltage Regulator.Αν ειναι να γινει η @#λακια θα γινει τελικα.. Ενα μικρο διαλλειμα : εδω θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω τοσο στον Μaze,οσο και στα υπολοιπα παιδια,γιατι πραγματικα, μεσω αυτης της συζητησης καταλαβαινω και εμπλουτιζω την γνωση μου γυρω απο πραγματα που δεν γνωριζα και που ειναι ζωτικης σημασιας τοσο για το συστημα που φτιαχνω,οσο και για την τσεπη μου. Λοιπον,τελος ο Ξανθοπουλος τωρα :'( ;D ,επιστροφη στην συζητηση . Ειδα οτι η FURMAN βγαζει κι'ενα αλλο προιον που λεγεται power factor (thanx dkall) ,το οποιο ειναι ενα επιδαπεδιο Power Conditioner στην ουσια και εκτος των αλλων,προσφερει διαυγεια,ογκο,headroom,καθαροτητα στον ηχο οπως διαβασα παντου.Αυτο βγαινει και σε rack (PF-PRO R POWER FACTOR). Και τελος το καλυτερο ολων. Νομιζω οτι βρηκα αυτο που ψαχνω. Συνδυαζει τα καλουδια και των 2 και ακουει στο ονομα : Furman P-1800 PF R http://accessories.musiciansfriend.com/product/Furman-P1800-PF-R-Power-Conditoner-Surge-Suppressor?sku=476150 Furman P-1800 PF R Power Conditoner / Surge Suppressor Features: Power Factor Technology supplies 45+ amps of instantaneous reserve current, on demand, for power starved amplifiers Furman's exclusive SMP technologyprovides high level of surge & spike protection LiFT offers AC power filtering to ensure clean power for audio & video clarity Advanced EVS circuitry detects dangerous voltage irregularities and safely powers down itself and connected equipment in unsafe conditions LED status indicators warn you when voltage is outside of nominal range or when protection has been compromised Isolated outlet banks minimize inter-component interference and noise contamination Clear Tone Technology provides tuned filtering circuits engineered for instrument amplifiers to provide a clean and consistent tone Large digital voltmeter with discrete dimmer button displays incoming line voltage Three widely spaced outlets accommodate bulky AC power transformers 15 Amp rating featuring a high inrush magnetic circuit breaker for added protection Nine total outlets (8 rear panel outlets and one front panel convenience outlet) Rear panel BNC connector powers any standard gooseneck lamp for rear rack illumination Front panel USB convenience outlets allows you to charge most media devices or power a USB lamp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση