Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Αν και δεν χρησιμοποιώ καθόλου τα EQ και REV. του mesa , νομίζω οτι αυτό το switcher κανει δουλειά για τα εξής:

reverb on/off = mono cable

Eq on/off = mono cable

εδω νομίζω οτι δεν θα κανει αν το switcher δεν εχει stereo jacks

reverb+Eq on/off = stereo cable

για τα καναλια τώρα,

επειδή εγω είχα αμφιβολίες για το αν ο loop master χρησιμοποιει στερεο/μονο jacks και ήμουν λίγο εως πολύ μπερδεμένος για το τι χρειάζομαι, ειπα να κανω ενα DIY switcher με stereo jack ετσι για σιγουρια..έφτιαξα και ενα στέρεο καλωδιακι και όλα κομπλε!

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

επιτρεψτε μου να διαφωνησω με τους προλαλησαντες για τη καλωδιωση... οι τροποι που αναφερθηκανε ειναι σαν να παιζεις με δυο combo διαφορετικους ενισχυτες... ποτε δεν προκειται να ειναι ενα σωστο  stereo σημα η ενα ομοιομορφο γκαζι (γιατι απλα τα 2 preamp ειναι διαφορετικα)

παρε λιγο τα πραγματα αναποδα... πως ειναι η μορφη που θελεις να εχει το συστημα σου? ...

κιθαρα---> πεταλια---> preamp 1 η 2---> rack effe (1,2,...,1002...)---> τελικος--->ηχεια

το προβλημα σου ειναι καθαρα και μονο στην επιλογη του προενισχυτη και εκει εχεις μονο 2 λυσεις... switcher και switcher... ναι το voodoo lab gcx που αναφερθηκε ειναι πολυ καλο και θα σου κανει τη δουλεια που θες (υπαρχουν βεβαια και αλλα, αν ψαχτεις λιγο θα βρεις πολλα...) απο αυτο θα μπορεσεις να ανοιγοκλεισεις και πεταλια η ακομα και τα προικια του boogie. αν εχεις και την πεταλιερα του (gcp) δεν θα εχεις ουτε ασυμβατοτητες ουτε καθυστερησεις ουτε λοιπα προβληματα... και δεν θα δωσεις ενα σκασμο λεφτα. και αν καποτε θελησεις και αλλες λουπες κλπ απλα προσθετεις switcher...

για τα ρευματα... furman και μονο για να κοιμασαι υσηχος. για τα μηχανηματα που ειναι 110-120v... τα παιρνεις τα πας σε ενα ΚΑΛΟ ηλεκτρονικο και με πολυ μικρο κοστος τα μετατρεπει σε 220v. οχι δεν θα παθουνε απολυτως τιποτα και ουτε θα αλλαξει ο ηχος σου κλπ...ειναι πολυ απλο και ευκολο...

Δημοσιευμένο

επιτρεψτε μου να διαφωνησω με τους προλαλησαντες για τη καλωδιωση... οι τροποι που αναφερθηκανε ειναι σαν να παιζεις με δυο combo διαφορετικους ενισχυτες... ποτε δεν προκειται να ειναι ενα σωστο  stereo σημα η ενα ομοιομορφο γκαζι (γιατι απλα τα 2 preamp ειναι διαφορετικα)

Οχι, οπως προαναφερθηκε θα παιζει ειτε με τον ενα, ειτε με τον αλλο προενισχυτη. Και οχι σαν δυο ξεχωριστα combo!

το προβλημα σου ειναι καθαρα και μονο στην επιλογη του προενισχυτη και εκει εχεις μονο 2 λυσεις... switcher και switcher...

Μονο ενα switcher χρειαζεται. Μετα "γεφυρωνεις" τις εξοδους ή τις εισοδους. Αναλογα που σε βολευει να βαλεις το switcher...

για τα μηχανηματα που ειναι 110-120v... τα παιρνεις τα πας σε ενα ΚΑΛΟ ηλεκτρονικο και με πολυ μικρο κοστος τα μετατρεπει σε 220v. οχι δεν θα παθουνε απολυτως τιποτα και ουτε θα αλλαξει ο ηχος σου κλπ...ειναι πολυ απλο και ευκολο...

Μονο αν ειναι τυχερος και οι μετασχηματιστες ειναι Universal. Αλλιως θελει μετατροπη στον μετασχηματιστη τροφοδοσιας ή αλλαγη. Που αν δεν γινει σωστα μπορει να εχει δραματικες αλλαγες στον ηχο του...

Δημοσιευμένο

A ! πολυ ωραια.

Ας ελπισουμε οτι συμβαινει αυτο στον Boogie και μπορει να πραγματοποιηθει αυτο που ειπες Μaze.

Περιμενω εναγωνιως..

Τσεκαρα το σχεδιο του Boogie και τελικα δεν ειναι παραλληλες/κοινες οι εξοδοι. Οποτε, θα χρησιμοποιησεις ενα καλωδιο τυπου Υ με ολα τα βυσματα mono ή το adaptor-ακι που λεγαμε....

Δημοσιευμένο
Μονο αν ειναι τυχερος και οι μετασχηματιστες ειναι Universal. Αλλιως θελει μετατροπη στον μετασχηματιστη τροφοδοσιας ή αλλαγη. Που αν δεν γινει σωστα μπορει να εχει δραματικες αλλαγες στον ηχο του...

Διαβαζοντας καποια θεματα στο The Boogie Board , επεσα πανω σ'αυτο το θεμα :

http://forum.grailtone.com/viewtopic.php?f=5&t=38959

που εξηγει απλα και ομορφα οτι γινεται μια χαρα η μετατροπη απο 110V --> 220V και συγκεκριμενα εκει που λεει :

Following the schematic,

You can change the wiring to have an input voltage for 220V compatibility.

For 120v Black and Brown wires are connected together.

and

Black/yellow and Brown/yellow wires are connected together.

For 220V

remove the connection of Brown and Black/yellow

and connect Brown and black yellow together. put a protection on this connection.

The schematic has been found on internet.

check if you see the same colors in you mesa 20.

Good luck

Steph

Δημοσιευμένο

Ετσι για να μπω κ εγω στην ομορφη κουβεντα σας καθως εχω κ εγω ενα ψιλοπεριπλοκο συστημα, μπορεις να κοιταξεις κ την  http://www.rjmmusic.com/ ,εχει πολυ καλες λυσεις κ σε καλες τιμες,ειμαι κατοχος καποιων προιοντων της κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχει κ relays στα switcher της οποτε ισως κατι σου κανει.

Ελπιζω να βοηθησα.

Another perfect day

And I will hide away...

Δημοσιευμένο

Γειά σου Ψυχίατρε!!!!

Ουφ, κατέφθασα μετά απο 1 1/2 ώρα τρέξιμο (είμαι δουλειά)

Αν δεν σου είναι κόπος βγάλε φωτογραφία τα ρακάκια σου απο πίσω μαζί με τον ενισχυτή και ανέβασέ την σε όσο καλύτερη ποιότητα μπορείς (να φαίνονται τα γράμματα, έχω και στραβωμάρα ;D ;D).

Αν και γενικά, όπως είπε ο Myster_Maze με switcher και Υ καλώδια θα είσαι μιά χαρα. Θέλω δώ τις επιλογές που μπορεί να έχεις.

Για τα 110-120V ρακ, αν δεν κάνεις (γίνετε) μετατροπή φρόντισε οι εξωτερικοί μετασχηματιστές σου να είναι όσο το δυνατό καλύτεροι και μέσα σε μονωμένο απο εξωτερικούς παράγοντες κουτί. (αν και κάπου είδα 220-110 τύπου switch, αλλά δεν θυμάμαι που, κανεις...βοήθεια?)

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Δημοσιευμένο
πως ειναι η μορφη που θελεις να εχει το συστημα σου? ...

Θελω το εξης : κιθαρα ---> looper/switcher πανω στο οποιο κουμπωνω τα παντα (Πεταλια-Preamp 1-Preamp 2-Rack effects units ) ---> τελικος ---> ηχεια                                 

Σκεφτομαι πολυ το Effects Gizmo της RJM που προτεινε κι'ο φιλος Progduct λιγο πιο πανω.

για τα ρευματα... furman και μονο για να κοιμασαι υσηχος

Ποιο μου συνιστας ?

για τα μηχανηματα που ειναι 110-120v... τα παιρνεις τα πας σε ενα ΚΑΛΟ ηλεκτρονικο και με πολυ μικρο κοστος τα μετατρεπει σε 220v. οχι δεν θα παθουνε απολυτως τιποτα και ουτε θα αλλαξει ο ηχος σου κλπ...ειναι πολυ απλο και ευκολο..

Πες μου σε παρακαλω παρα πολυ ποιον και αν εχεις καποιον συγκεκριμενο ανθρωπο κατα νου γι'αυτη την δουλεια (καποιον που να του'χεις εμπιστευτει δικα σου μηχανηματα με σκοπο μια τετοια μετατροπη).

Στειλε μου πμ. αν ειναι αναγκη..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...