Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Hello....

Εχω προβλημα στο drum programing και συγκεκριμενα με το cubase οταν φορτωνω midi το  ezdrummer, ανοιγω το drum map για να κανω το programing και ενω οταν παταω με το ποντικι πανω στο πιανακι π.χ το Crash η δυναμικη ειναι κανονικη,οταν βαζω κουκιδα διπλα στο crash  μου το βγαζει πιο χαμιλη δυναμικη λες και χαιδευει το crash..τι παιζει ρε παιδες με τις δυναμικες στο programming?? δωστε τα φωτα σας pls :S

Δημοσιευμένο

Μπορείς να ρυθμίσεις το note velocity χειροκίνητα, επιλέγοντας την προβληματική νότα.

Τι εννοείς κουκίδα δίπλα στο crash, μικρή ρυθμική αξία, παρεστιγμένο..;

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Μπορείς να ορίσεις ποιο θα είναι το default velocity μιας νότας που προγραμματίζεις στο piano roll.

Είναι το πεδίο με τίτλο Insert Velocity. Ίσως να είναι πολύ χαμηλή αυτή η τιμή στο δικό σου configuration. (EDIT: Μόλις πρόσεξα ότι είναι στα 100, μια χαρά δηλαδή).

Μήπως έχεις φορτώσει κάποιο <<περίεργο>> velocity curve στο plugin ? To πρόβλημα είναι μυστήριο...

Ghen

Δημοσιευμένο

Κουκιδα ενοω στο drum map...κανεις το programing me κουκιδες...Βλεπε Φωτο...

Ψιλοάσχετο...

στην φώτο που παρέθεσες, πάνω αριστερά υπάρχει το toolbar του cubase. Να έχεις πάντα ενεργοποιημένο to 4o κουμπάκι (από αριστερά προς τα δεξιά). Εμφανίζει μια γραμμή με πολύ βασικές πληροφορίες για το εκάστοτε επιλεγμένο στοιχείο, και σου επιτρέπει να βλέπεις και να τροποποιείς στα γρήγορα βασικές πληροφορίες, όπως αξίες, velocity και διάφορα άλλα...

Κατά τ'άλλα, δεν έχω το εν λόγω plug-in, οπότε δεν ξέρω αν παίζει να έχεις πειράξει το velocity response με κάποιο τρόπο. Πάντως, οι συμβουλές των Vaggelis_Revolted και ghen, πρέπει να είναι αρκετές...

Εκεί που έχεις στην φωτο το transport panel, υπάρχει ένα κομμάτι του παράθυρου που δείχνει τα velocity για τις νότες. (Υπάρχει ένα μικρό pull-down μενού κάπου εκεί, απ'όπου μπορείς να διαλέξεις το velocity αν είναι επιλεγμένο κάτι άλλο) Τι velocity δείχνει το cubase για τις νότες σου εκεί;

EDIT:

Έχω την εντύπωση, ότι όταν πατάς νότες στο πιανάκι, ο ήχος βγαίνει στο μόνιτορ κανάλι, όχι στο master out (δεν είμαι σίγουρος γιατί έχω κάρτα ήχου με ένα stereo out)

Δηλαδή, μήπως έχεις χαμηλώσει το crash απ'το plugin ή απ'τη φέτα του, και απλά το ακούς δυνατά απ'το πιανάκι επειδή σ'το στέλνει στα ακουστικά;

• Administrator
Δημοσιευμένο
Εκεί που έχεις στην φωτο το transport panel, υπάρχει ένα κομμάτι του παράθυρου που δείχνει τα velocity για τις νότες. (Υπάρχει ένα μικρό pull-down μενού κάπου εκεί, απ'όπου μπορείς να διαλέξεις το velocity αν είναι επιλεγμένο κάτι άλλο) Τι velocity δείχνει το cubase για τις νότες σου εκεί;

Αυτό ψάχνεις. Εκεί ανεβοκατεβάζεις το velocity /ταχύτητα (πόσο δυνατά δηλαδή χτυπάς τη νότα) για κάθε νότα.

Live and let Live.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...