Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια σε όλους,

 

όπως καταλάβατε ήδη το post μου αφορά την δημιουργία ενός recodring /rehearsal studio.

 

Ισως να σας φανούν λίγο ανορθόδοξες οι ερωτήσεις μου, μια και προφανώς ξεκινόντας μία τέτοια ιδέα άλλες θα έπρεπε να είναι οι πρωτεραιότητές μου, ωστόσο μια και πρόκειται να υποβάλλω έναν φάκελο για ένα πρόγραμμα του εομμεχ, αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία.

 

By the way., όποιος έχει επιδοτηθεί για σχετική επιχείρηση στο παρελθόν, ή το προσπαθεί τώρα θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου.

 

1. Τα λιγότερο ενδιαφέροντα Γραφειοκρατικά ζητήματα : * Χρειάζεται ειδική αδειοδοτηση για να ανοίξει κάποιος studio και αν ναι από που?

 

* Με την ύπαρξης ενός μικρού μπαρ μέσα στο χώρο (για μπύρες και άλλα σχετικά αγαπημένα πόσιμα) πως ακριβώς το χειριζόμαστε και κατά πόσον εμπλέκεται το υγειονομικό ας πούμε.

 

* σχετικά με την επιλογή ΚΑΔ για την εφορία (κωδικός αριθμός δρατηριότητας) ...υπάρχουν πολλοί καδ που μου φαίνονται παρόμοιοι...Ποιος ξέρει τι ουσιαστικά προσφέρει σε δικαιώματα ας πουμε ο ένας ΚΑΔ εναντι του άλλου?  (Εντασσόμαστε σίγουρα στον κλάδο 59,2 Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, αναφέρω μερικούς ΚΑΔ που υπάγονται στις  κατηγορίες  59.20.1 :Υπηρεσίες ηχογράφησης και ζωντανής εγγραφής ήχου· παραγωγή πρωτοτύπων ηχογραφήσεων και  59.20.3 :Υπηρεσίες μουσικών εκδόσεων

 

59.20.11 Υπηρεσίες ηχογράφησης

59.20.12 Υπηρεσίες ζωντανής εγγραφής ήχου

59.20.13 Παραγωγή πρωτοτύπων ηχογραφήσεων

59.20.33 Υπηρεσίες παραγωγής μουσικών δίσκων, ταινιών ή άλλων εγγραφών μουσικής σε φυσικά μέσα

59.20.34 Υπηρεσίες παραγωγής άλλων δίσκων και ταινιών ήχου)

 

Σχετικά με το ζήτημα του ΚΑΔ έχω ακούσει στο παρελθόν ότι είναι αρκετά σημαντικό καθώς δικαιολογούνται ή όχι συγκεκριμένα έξοδα για την επιχείρηση. Οποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει σχετικά.

 

2. Τεχνικά θέματα, ως προς την ηχομόνωση

 

*Ναί έχω διαβάσει σχετικό πρόσφατο post για ένα project studio,

Επιπροσθέτως έχω έρθει σε επαφή με ένα μέλος που μου έχει πει κατηγορηματικά πλωτό δωμάτιο....

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν που μπορώ να βρώ μία προτιμολόγηση για ένα πλωτό δωμάτιο, καθώς επίσης και πως ακριβώς σε μία τέτοια κατασκευή δεν υπάρχει ηχογέφυρα δεδομένου ότι σίγουρα θα υπάρχει εξαερισμός, αλλιώς μετά τις 4 πρώτες ώρες μάλλον δεν θα μπορείς να μπαίνεις μέσα σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

 

* Επιπλέον, θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει την διαδικασία πρόσληψης κάποιου ειδικού για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου (box in a box), ή γενικότερα για την απλή ηχομόνωση ενός χώρου. Εχω την αίσθηση ότι η συμφωνία γίνεται για την ηχομόνωση σε συγκεκριμένα db και η επάρκεια της εγρασίας αποδεικνύεται με την τοποθέτηση μίας ηχογενήτριας στο χώρο στα συγκεκριμένα db και τον έλεγχο έξω από το δωμάτιο κατά πόσον όντως επιτεύχθηκε η ηχομόνωση στα ταδε db.....

 

Επίσης η υπηρεσία αυτή κοστολογείται ανάλογα με το τετραγωνικό της τρέχουσας επιφάνειας που πρεπει να καλυφθεί? Πως ακριβώς πηγαίνει?

 

  Οποιος το έχει κανει ας μου πει πως γίνεται πάλι....

 

*Ξεπερνόντας την poLiticaly corect επιλογή του box in a box, Θα ήθελα πληροφοριες σχετικά με την χρήση συγκεκριμένων υλικών και ΠΟΥ.

 

Να προσθέσω εδώ ότι ουσιαστικά θέλω να έχω ένα μεγάλο live room 35 ή παραπάνω τετραγωνικών (5χ7) ας πούμε, με ξύλινο πάτωμα ΚΑΙ καθρέφτη στην μία μακριά πλευρά του τοίχου.

Κατι όπως αυτό  http://roguestudios.co.uk/Rehearsal/Room1.aspx

 

Αυτό από μόνο του φαντάζομαι επηρεάζει αρκετά ήδη την ηχομόνωση και ακόμη περισσότερο την ακουστική του χώρου.   

 

Επίσης θα ήθελα να αποφύγω το γνωστό ρικοφών, (το οποίο παρεπιπτόντως δεν μπορώ να το βρω στο google ούτε ως ricophone, ricofone ή όπως και να το γράψω, οπότε μάλλον αυτό είναι το ελληνικό του όνομα), μια και είναι καρκινογόνο και μη φιλικό προς το περιβάλλον. Οπότε εναλλακτικές?

 

Η άμμος και το χαλίκι τι ακριβώς κάνει και γιατί λοιπον τα χρησιμοποιούμε ?

 

Για τον εξαερισμό/κλιματισμό σε τι είδους εταιρίες απευθυνόμαστε?

Οπως επίσης και για την κατασκευή πόρτας με επένδυση μολύβδου (αυτό δεν είναι το μόνο υλικό που κόβει μπάσο-μπότα? )

 

Γενικά λίγες πληροφορίες για το σε ποιους ανθρώπους απευθυνόμαστε για τα υλικά και τις υπηρεσίες που απαιτούνται.

 

Λοιπόν, καθώς μόλις μου προέκυψε μία δουλειά θα επανέλθω με 2ο ποστ για τα υπόλοιπα που θέλω να ρωτήσω,.....

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τν όποια ανταπόκριση

 

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Δημοσιευμένο

Αγαπητε asgartha

 

 

Χαιρομαι που το σκεφτεσαι οργανωμενα και καλα κανεις και ρωτας πολλα προτου αρχισεις να ξοδευεις χρηματα.

 

Σχετικα με τα γραφειοκρατικα η προταση μου ειναι πας σε εναν λογιστη που εμπιστευεσαι και να του εξηγησεις ακριβως τι σκοπευεις να κανεις. Αυτο εκανα και εγω με τον αδερφο μου Ιορδανη και μας κατατοπισαν για τα παντα οι λογιστες μας.

 

Σχετικα με την κατασκευη, την οποια εμεις καναμε με δικα μας συνεργεια (μιας και ειμαι μηχανικος ακουστικης και πηρα εγω την ευθυνη για το αποτελεσμα μαζι με τον αγαπητο φιλο μου Σιμεων Δεληκαρη Μανια), εξαρτωνται ολα απο το ποσα χρηματα εχεις να ξοδεψεις.

 

 

Στο τελος θα προσθεσεις το κοστος της κατασκευης και το κοστος των μηχανηματων και θα πεις στον λογιστη σου τι κεφαλαιο εναρξης θα δηλωσεις στην εφορια

 

 

Ελπιζω να βοηθησα

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

  • Guru
Δημοσιευμένο

By the way., όποιος έχει επιδοτηθεί για σχετική επιχείρηση στο παρελθόν, ή το προσπαθεί τώρα θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχεις ΠΜ! ;)

 

Όλες οι απαντήσεις, με κάθε επιφείλαξη, και χωρίς να μπορώ να βρεθώ υπεύθυνος για τίποτε! :)

 

1. Τα λιγότερο ενδιαφέροντα Γραφειοκρατικά ζητήματα : * Χρειάζεται ειδική αδειοδοτηση για να ανοίξει κάποιος studio και αν ναι από που?
Αν το στουντιο, το έχεις για προσωπική χρήση (όπως το έχω εγώ, πχ), τότε, όχι δε χρειάζεται. Αν το έχεις για 'δημόσια' χρήση (δηλ, θα μπαίνει κόσμος μέσα), θα πρέπει να τσεκάρεις με υγειονομία, καθώς ΚΑΙ πυροσβεστική!

 

Η πυροσβεστική έχει όρους (αν τα ξέρω καλά, και τουλάχιστον για σχετικά μικρούς χώρους) να έχεις 2 πυροσβεστικές... αυτές... Εγώ που δεν βάζω κόσμο μέσα, πήρα 1 σχετικά μεγάλο, για δική μου ασφάλεια (άλλωστε είναι πολύ μικρός ο δικός μου χώρος)

 

* Με την ύπαρξης ενός μικρού μπαρ μέσα στο χώρο (για μπύρες και άλλα σχετικά αγαπημένα πόσιμα) πως ακριβώς το χειριζόμαστε και κατά πόσον εμπλέκεται το υγειονομικό ας πούμε.
Αφού θα βάζεις κόσμο μέσα, θα θέλει υγειονομία. Αλλά τέλος πάντων, εγώ έχω ένα ψυγείο στο χώρο μου... ;)

 

* σχετικά με την επιλογή ΚΑΔ για την εφορία (κωδικός αριθμός δρατηριότητας) ...υπάρχουν πολλοί καδ που μου φαίνονται παρόμοιοι...Ποιος ξέρει τι ουσιαστικά προσφέρει σε δικαιώματα ας πουμε ο ένας ΚΑΔ εναντι του άλλου?   (Εντασσόμαστε σίγουρα στον κλάδο 59,2 Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, αναφέρω μερικούς ΚΑΔ που υπάγονται στις  κατηγορίες  59.20.1 :Υπηρεσίες ηχογράφησης και ζωντανής εγγραφής ήχου· παραγωγή πρωτοτύπων ηχογραφήσεων και  59.20.3 :Υπηρεσίες μουσικών εκδόσεων

 

59.20.11 Υπηρεσίες ηχογράφησης

59.20.12 Υπηρεσίες ζωντανής εγγραφής ήχου

59.20.13 Παραγωγή πρωτοτύπων ηχογραφήσεων

59.20.33 Υπηρεσίες παραγωγής μουσικών δίσκων, ταινιών ή άλλων εγγραφών μουσικής σε φυσικά μέσα

59.20.34 Υπηρεσίες παραγωγής άλλων δίσκων και ταινιών ήχου)

 

Σχετικά με το ζήτημα του ΚΑΔ έχω ακούσει στο παρελθόν ότι είναι αρκετά σημαντικό καθώς δικαιολογούνται ή όχι συγκεκριμένα έξοδα για την επιχείρηση. Οποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει σχετικά.

Ισχεύει γενικά, αλλά πολύ περιορισμένα. Εννοω πώς σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να δικαιολογίσουν έξοδα για Η/Υ, κλπ. Για να δικαιολογίσεις βινύλιο σαν υλικό, πχ (πχ, έτσι;) πρέπει να έχεις σχέση με παραγωγή δίσκων... κλπ, κλπ. Ο αρχιτέκτονας θα αγοράσει το autocad, ο μουσικός το Cubase. Και τα δύο λογισμικά είναι, αλλά βέβαια... οι διαφορές είναι εμφανείς!

 

Ελπίζω, κάπως να βοήθησα. Φυσικά αυτά που λέει ο Νίκος, είναι απολύτως σωστά, λογικά και αυτά προτείνω να κάνεις (δηλ, να πάς στους ειδικούς:))

Δημοσιευμένο

Να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια (ελπίζοντας ότι είμαι on-topic):

-Λες ότι τα χρήματα είναι στάνταρ. Δηλαδή η επιδότηση δεν είναι ποσοστιαία??

Τότε τι αξία τιμολογίων πρέπει να παρουσιάσεις? Π.χ, αν παρουσιάσεις τιμολόγια αγοράς αξίας 10000, θα σου αποζημιώσουν όλο το ποσό (!) ή ένα 50% π.χ?

 

-Δεν έκανες έναρξη επαγγέλματος?????????

Φαντάζομαι πως ναι. Σε υποχρεώνουν για κάποιο minimum χρονικό διάστημα να πληρώνεις ΤΕΒΕ?

Δημοσιευμένο

Μια και το topic πήρε την κατεύθυνση των επιδοτήσεων....  Να τις απαντήσω για να λύσουμε το θέμα και να προχωρήσουμε στην πραγματική ερώτηση του topic

 

Υπάρχουν 2 ειδών επιδοτήσεις στην Ελλάδα σήμερα.

 

1. Από τον ΟΑΕΔ , μέσω του προγράμματος ΝΕΕ (Νέοι ελεύθεροι επαγκελματίες) που είναι στάνταρ στισ 15 χιλιάδες,δλδ δεν τους ενδιαφέρει το ύψος της επένδυσής σου, αυτοί από ψιλικατζίδικο μέχρι ξενοδοχεία να ανοίξεις, τόσα θα σου δώσουν

 

2. Από τον ΕΟΜΜΕΧ , μέσα από τα προγράμματα νεανική ή γυναικεία επιχειρηματικότητα, όπου η επιδότηση είναι 50-60% του συνολικού προυπολογισμού του έργου σου, για έργα που θα κοστίσουν από 30.000 - 100.000 .

 

Με λίγα λόγια δεν επιδοτεί μικρές επιχειρήσεις ούτε πολύ μεγάλες.

 

Για την αθήνα το ποσοστό επιδότησης ειναι 50%, το 60 ισχύει για πυρόπληκτες, σεισμόπληκτες και ακριτικές περιοχές.

 

Ο εομμεχ απαιτεί να έχεις σε τραπεζικό λογαριασμό το 20% του συνολικού προυπολογισμού σου (εσύ, ή πρόσωπο με 1ο βαθμο συγγένειας) γιατί αλλιώς δεν μπορείς καν να υποβάλεις φάκελο. Το υπόλοιπο 30% υποθέτει πως θα το δανειστείς από τράπεζες.

 

Για ΧΤΙΣΙΜΑΤΑ υπάρχει ο αναπτυξιακός, ο οποίος επιδοτεί μεγαααααλου προυπολογισμού έργα, αλλά φαντάζομαι δεν θέλει κανένας εδώ μέσα να χτίσει ξενοδοχεία.

 

Οι επιδοτήσεις ΔΕΝ επιστρέφονται ποτέ πίσω (με άλλα λόγια στα χαρίζουν τα χρήματα) αλλά ελέγχουν την επιχείρηση σου για 1-3 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο πρέπει να λειτουργεί κανονικά, αλλιώς τους επιστρέφεις τα επιδοτηθέντα ποσά άμεσα και έντοκα.

Λειτουργεί κανονικά = πληρώνεις τεβε

 

Για να επιδοτηθείς από ΟΑΕΔ πρέπει ΠΡΩΤΑ να ανοίξεις την επιχείρηση, (έναρξη επιτηδεύματος, εφορίες, ενοίκια, τέβε) και μετά να κάνεις αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα ΝΕΕ

 

Αντίθετα στον ΕΟΜΜΕΧ μπορείς ακόμη και να βρίσκεσαι σε διερευνητικό στάδιο και να υποβάλλεις φάκελο, έτσι ώστε εφόσον επιδοτηθείς να προχωρήσεις στο έργο σου.

 

και ναι, για να πέσει το χρήμα θέλουν προτιμολόγια ακόμη και τα τα καρφιά

 

Εάν έχω κάνει λάθη διορθώστε με, αλλά προτιμώ να ανοίξετε ένα νέο τοπικ για τις επιδοτήσεις αφού προκύπτει ενδιαφέρον

“Never give a sword to a man who can't dance.”

  • Guru
Δημοσιευμένο

όπως τα λέει ο asgartha! Με δύο λεπτομέρειες (και σόρρυ που συνεχίζω το off topic).

 

ΟΑΕΔ: Για κάτω των 32, είναι 18.000 + 5.000 το 2ο χρόνο. (Εγώ θα γίνω 32 στις 09/09! ;D)

 

Από ΕΟΜΜΕΧ υπάρχουν διάφορα προγράμματα (το γυναικία επιχειρηματικότητα πρέπει να έληξε, ή κάνω λάθος) και έδινε μέχρι 200.000 (όχι 100.000).

 

Ο ΟΑΕΔ (αυτό που πήρα εγώ είναι επιδότηση για ΝΕΕ (Νέους Ελέυθερους Επαγγελματίες), ζητάει το 40% του ολικού ποσού (των 18.000 στη δική μου περίπτωση) σε τιμολόγια εξοφλημενα (όχι με πιστωτική κάρτα, άρα). Κάνουν ελέγχους, αλλά κάτσε να πάρω τα πρώτα χρήματα και θα το δούμε αυτό!

 

Έκανα έναρξη, αφού ως ΝΕΟΣ ΕΕ έπρεπε να είμαι άνεργος πρίν, και να κάνω έναρξη μετά.

 

Σόρρυ για το οφ τόπικ. Ας βοηθήσει κάποιος στα ηχητικά... :)

  • 5 μήνες αργότερα...
Δημοσιευμένο

σορρυ που ξανανοιγω αυτο το θεμα αλλα ξερει καποιος να δωσεις μερικες εξτρα πληροφοριες.. οπως πχ:

 

1) αυτα που γραφτηκαν παραπανω ισχυουν ακομα?

2) Υπαρχει κατι καινουργιο οσον αφορα επιδοτησεις? Κατι απο ΕΕ ισως (?)

3) Που μπορω να κοιταξω για πληροφοριες στο νετ?

4) Χρειαζετε καποιο πτυχιο? και αν ναι πρεπει να 'αναγνωριστει' στην Ελλαδα?

Ισχυουν ακομα αυτες οι χαζομαρες για δικατσα και αλλους παρομοιους οργανισμους?

 

Αυτα για ορεκτικο...  :)

 

btw, asgartha ελπιζω να εβγαλες ακρη και ολα να πηγαν καλα...  ;)

 

 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...