black_sheep Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2009 Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2009 Σημερα μιλουσα με ενα φιλο και του ελεγα οτι θελω να παρω ενα γραφικο eq για να το βαλω πριν την καρτα ηχου για να γραφω με πυκνοτικο λογο του οτι δε εχω κονσολα και μου ειπε να παρω καλυτερα μια κονσολα που να εχει και eq δηλαδη (low - mid -high + γραφικο μερικες συχνοτητες ) και οτι τα fader low high mid τις κονσολας ειναι ποιο γλυκα απο το γραφικο και οτι το γραφικο θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω για να διορθωσω τα τις κονσολας .. + οτι μονο με το γραφικο δε θα εχω καλο αποτελεσμα . τι ισχυει? Γραφω μπουζουκι . υ.π ο ανθρωπος δεν ειναι ασχετος ειναι επαγγελματιας αλλα θελω και μια δευτερη γνωμη για eq η για κονσολα μεχρι 4καναλι και max 150 160 ευρω . ευχαριστω ακομη μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια σας . μπλουζάκι και άγιος ο θεος!
audiobox Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Αυτά που σου είπε, είναι σωστά αν ξέρεις τι σημαίνουν ακριβώς και τι θα κάνεις. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι χρησιμοποιούνται δύο eq τελικά και τις περισσότερες φορές ο μουσικός/χειριστής της κονσόλας δεν έχει ιδέα τι ακριβώς κάνει, τι και πόσο είναι το eq της κονσόλας που σκαλίζει και μετά στο γραφικό. Τις περισσότερες φορές γίνονται εμπειρικά και καταλήγουν σε άσχετες ρυθμίσεις... Της κονσόλας το eq φαίνεται πιο γλυκό γιατί δουλέυει πιό "απότομα" (σε περισότερες συχνότητες) και εύκολα γλυκαίνει τον ήχο κάτι που θα το έκανες αν πείραζες 10 fader από ένα 2χ31 eq. 'Ολα είναι ατμός...
manosx Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Ξέχνα το Equalizer πριν την εγγραφή. Τα plug-ins δίνουν 1000 φορές καλύτερο ήχο από ένα EQ των 150 ευρώ. Εκτός αυτού, το να επεξεργάζεσαι τον ήχο ΠΡΙΝ την καταγραφή απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία. Οι αποφάσεις για το EQ συνήθως αφορούν τη μίξη.
longshadow Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2009 Ξέχνα το Equalizer πριν την εγγραφή. Τα plug-ins δίνουν 1000 φορές καλύτερο ήχο από ένα EQ των 150 ευρώ. Εκτός αυτού, το να επεξεργάζεσαι τον ήχο ΠΡΙΝ την καταγραφή απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία. Οι αποφάσεις για το EQ συνήθως αφορούν τη μίξη. +1
black_sheep Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2009 δεν εχεις και αδικο σημερα εκατσα να φτιαξω τον ηχο μου με ενα percesion 220 akg κατευθειαν στην mackie χωρεις καν reverb μονο ελαχιστες ρυθμισεις στο eq του nuendo καθως ανακαλυψα οτι μεγαλο ρολο παιζει η θεση του mic να ειναι οριζοντια περιπου στο υψος του καβαλαρη μπλουζάκι και άγιος ο θεος!
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2009 Moderator Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2009 Την κονσόλα γιατί τη θέλεις? Για το EQ που σου προσφέρει ή γιατί θέλεις να πιάνεις 4 μικρόφωνα? (Αν είναι αν γράφεις μόνο ένα μπουζούκι κάνε το όπως το έκανες σήμερα: Μικρόφωνο--->κάρτα. Αργότερα, παίρνεις και έναν προενισχυτή για το μικρόφωνο.)
black_sheep Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2009 αυτο ακριβως σκεφτομαι να κανω φιλε μου ευχαριστω. μπλουζάκι και άγιος ο θεος!
PetrucciGR Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσιευμένο 7 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ και εγώ με Plug in. Ας το δοκιμάσει με κανένα take και αν είναι ευχαριστημένος έχει καλός αλλιώς ας χτυπήσει κάτι π.χ. MXR 10 Band EQ http://www.thomann.de/gr/mxr_m_108.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση