Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

γεια χαρα παιδια,

τις επομενες μερες θα στησω ενα συστημα απο το 0.το σκεφτομαι μαλλον για τετραπυρηνο και εχω βρει κ motherboard ddr2 με 4 Χ 16 pci θυρες ετσι ουτως ωστε στο μελλον να παρω κ μια καλη καρτα ηχου κ να μη χρησιμοποιω μονο το pod x3 για να ηχογραφω ....απλα ο κυριος προβληματισμος μου ειναι...να επιλεξω motherboard ddr2 ή με μνημες ddr3??αν εχω καταλαβει καλα,ειναι πολυ νωρις ακομα για τις ddr3 να βγουν τρελλα στην επιφανεια(ακομη ειναι σχετικα ακριβες) καθως και νεα mboard ddr2 βγαινουν ακομα κ για τα επομενα 2-3 χρονια δεν νομιζω να βγει κατι το οποιο να θελει ddr3  αποκλειστικα....εσεις τι ξερετε πανω σε αυτο???

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΜΑΙ??

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Αρχικά δεν κατάλαβα τί σχέση έχουν οι τέσσερις PCI-Express x16 θύρες με την κάρτα ήχου... αυτές οι θύρες προορίζονται για κάρτες γραφικών! Ακόμα και για κάρτες ήχου να ήταν γιατί χρειάζεσαι τέσσερις; ???

Τέσπα, καλύτερα να μη λυπηθείς τα 50 ευρώ επιπλέον που είναι η συνολική χρηματική διαφορά από DDR2 σε DDR3. Ειδικά αν το σύστημα που φτιάχνεις θα κοστίσει 500 ευρώ και πάνω*. ;)

*Αναφέρομαι στην τιμή του tower, χωρίς οθόνη και περιφερειακά.

Yes it is!!!

Δημοσιευμένο

Αρχικά δεν κατάλαβα τί σχέση έχουν οι τέσσερις PCI-Express x16 θύρες με την κάρτα ήχου... αυτές οι θύρες προορίζονται για κάρτες γραφικών! Ακόμα και για κάρτες ήχου να ήταν γιατί χρειάζεσαι τέσσερις; ???

δεν χρειαζομαι 4, αλλα τι θα λεω τωρα στο φιλο μου το βαγγελη που ειναι πληροφορικαριος (συναδελφος σου...) κ πηρε pc πριν 2 χρονια??πως θα του τη βγω?να μην εχω κ καμια θυρα παραπανω απο κεινον?? >:( >:(

τεσπα....θενξ για το info ,προφανως καταλαβαινεις οτι μιλας με ανθρωπο που δεν ξερει κ πολλα...απλα θελω να στησω ενα συστημα κοντα στα 500 ευρω (τα περιφερειακα τα εχω) με το οποιο να ειμαι κομπλε για τα επομενα χρονια κ το Motherboard να εχει μια "α" επεκτασιμοτητα.....

θενξ κ παλι....

Δημοσιευμένο

μια θύρα PCI μπορεί και κάρτα γραφικών να πάρει και κάρτα ήχου και άλλος τύπους, π.χ. κάρτα τηλεφωνίας ή firewire ή SCSI

το δίλημμα dd2/3 δεν είναι άξιο ιδιαίτερου προβληματισμού, μη δίνεις τόση σημασία

κοίτα η μητρική να είναι από κορυφαίο κατασκευαστή και να σηκώνει ό,τι έχεις να της βάλεις πάνω, αφήνοντας και χώρο επέκτασης, π.χ. σε μνήμη και θύρες PCI/USB/Firewire

επίσης πάρε ΚΑΛΟ τροφοδοτικό, καθώς και κουτί

Δημοσιευμένο

μια θύρα PCI μπορεί και κάρτα γραφικών να πάρει και κάρτα ήχου και άλλος τύπους, π.χ. κάρτα τηλεφωνίας ή firewire ή SCSI

Ποιός μίλησε για PCI θύρες και δεν το κατάλαβα; Για κοίτα λίγο καλύτερα για τί είδους θύρες συζητάμε... ;)

Φίλε Stefmaister, δεν γράφεις και τη σύνθεση που σκοπεύεις να κάνεις για να έχουμε και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα;

Yes it is!!!

Δημοσιευμένο

Μετα χαρας ;D

- Intel Quad Core 8400 (s775, 2.66 GHz, Box)

- motherboard αν παω τελικα για ddr2 λεω για το Asus P5Q Premium ή αν τελικα παρω ddr3 το DFI UT P45 T3RS

- μνημες αναλογως τα προηγουμενα....

- καρτα γραφικων Asus ENGT s250 1GB

κουτι και ψηκτρες τα εχω ολα απο εναν φιλο που δεν τα χρειαζεται.....

ευχαριστω πολυ alchemist και gdevelek !

Δημοσιευμένο

Ποιός μίλησε για PCI θύρες και δεν το κατάλαβα; Για κοίτα λίγο καλύτερα για τί είδους θύρες συζητάμε... ;)

εγώ πάλι με τη σειρά μου βλέπω να αναφέρεται ο φίλος στο πρώτο του ποστ σε θύρες PCI

σε κάθε περίπτωση ΚΑΙ οι θύρες PCI express έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από κάρτες γραφικών, όπως κάρτες δικτύου ή storage

Δημοσιευμένο

εγώ πάλι με τη σειρά μου βλέπω να αναφέρεται ο φίλος στο πρώτο του ποστ σε θύρες PCI

σε κάθε περίπτωση ΚΑΙ οι θύρες PCI express έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από κάρτες γραφικών, όπως κάρτες δικτύου ή storage

Τραγικά off-topic πλέον αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό...

1) Αν είδες καλά, ο φίλος μίλησε συγκεκριμένα για PCI-Express x16.

2) Οι 16άρες PCI-Express θύρες δεν είναι το ίδιο με τις απλές PCI-Express x1 και x4 θύρες (για τις οποίες όντως υπάρχουν κάρτες ήχου, δικτύου κλπ).

3) Οι 16άρες PCI-Express είναι ΜΟΝΟ για κάρτες γραφικών, τουλάχιστον για τον κόσμο των home computers.

Καμία commercial κάρτα δεν ταιριάζει στο physical connector της 16άρας και οι ελάχιστες high-end, πανάκριβες server κάρτες που όντως ταιριάζουν στην υποδοχή, δεν παίζουν σε 16άρι mode αλλά σε 8άρι.

Ελπίζω τώρα να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Yes it is!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...