Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Εμενα παντως η μανα μου μου ειχε δωσει καποτε ΠΟΛΥ ψιλο συρμα κουζινας και απο τοτε ολα μου τα ταστα LAMBOUN :)

 

Και εγω ετσι τα καθαριζω..

Νομιζω οτι ειναι ο ποιο σωστος τροπος..

Εχω δει να το κανει και πολυ γνωστος οργανοποιος(αν αυτο λεει κατι)

www.kerinoi.gr

Δημοσιευμένο

παντως δοκιμαστε για την ταστιέρα και

αμυγδαλέλαιο. Πολυ καλο.

Απο φαρμακειο 100% φυτικό

 

Διαφωνω..

Ενω στην αρχη το αποροφαει και ολα κομπλε στη συνεχεια αρχιζει να το ''ξερναει'' η ταστιερα και γινεται τελειως λασπη το πραγμα..

www.kerinoi.gr

Δημοσιευμένο

Και εγω ετσι τα καθαριζω..

Νομιζω οτι ειναι ο ποιο σωστος τροπος..

Εχω δει να το κανει και πολυ γνωστος οργανοποιος(αν αυτο λεει κατι)

Eιναι ο "παραδοσιακος" (και σωστος) τροπος! ;)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Δημοσιευμένο

Όλοι μας παράτησαν οι ψείρες δεν μας άφησαν......

 

Αγαπητέ kse lover όταν αναφερόμαστε στον όρο frets (τάστα) εννοείται το σίδερο που χωρίζει τις νότες επάνω στην ταστιέρα.

Στην ελληνική ορολογία η αλήθεια είναι ότι η έννοια του τάστου αφορά και το σίδερο αλλά και το διάστημα που ορίζεται από τα σιδεράκια.

Οπότε λογικό το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε.

 

Γενικά η διαδικασία "καθαρισμού" των frets εξαρτάται από το πρόβλημα το οποίο υπάρχει. Για παράδειγμα εάν έχουν σκουριάσει πιθανότατα πας για αλλαγή τάστων.

 

Τώρα όσον αφορά τον καθαρισμό του ξύλου της ταστιέρας περιγράφηκαν αρκετοί τρόποι και βέβαια εξαρτάται από το είδος του ξύλου αλλά και το εάν είναι λουστραρισμένο. 

 

Πιστεύω ότι η μέση και πιθανόν καλύτερη λύση για ταστιέρες ΜΗ λουστραρισμένες (rosewood και ebony συνήθως) είναι ο καθαρισμός 1-2 φορές το εξάμηνο (ή και πιο συχνά ανάλογα την εποχή και την χρήση της κιθάρας) με διάφορα εμπορικά σκευάσματα που κυκλοφορούν.

 

Προσωπικά χρησιμοποιώ 2 προϊόντα της Dunlop ένα καθαριστικό που αφαιρεί την μάκα-μαυρίλα που συσσωρεύεται από τον ιδρώτα και την σκόνη και ένα λάδι που ενυδατώνει την ταστιέρα και την προστατεύει.

 

Τώρα όσον αφορά τις maple ταστιέρες που συνήθως είναι και λουστραρισμένες η πρόταση του Superfunk είναι η ιδανική.

 

Η ιδέα πάντως των γυαλόχαρτων σε μπράτσο μου φαίνεται λίγο ακραία αλλά δεν γνωρίζω μπορεί όντως να είναι και ο σωστός - παραδοσιακός τρόπος           

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...