Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με την ερώτηση, καθώς είναι περισσότερο απορία, λόγω έλλειψης γνώσεων. Και εξηγούμαι:

Κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους δύο workstation (όλα εκ των οποίων δουλεύουν με samples και λίγο ως πολύ έχουν την ίδια μέθοδο ηχοσύνθεσης)? Π.χ. όταν λένε ότι τα Korg έχουν χάλια πιάνα (το οποίο όντως ισχύει), που οφείλεται? Σε κακής ποιότητας samples? Αν αλλάξουμε τα samples θα έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα?

Γενικότερα με καλές γνώσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε τον ίδιο ήχο σε δύο workstation?

Και για να επεκταθώ ακόμα περισσότερο, κατά πόσο μπορούμε να αναπαράγουμε πιστά τον ήχο ενός συνθ τελείως διαφορετικής λειτουργίας, π.χ. αναλογικό, σε ένα workstation με samples?

Τελικά αξίζει τόσο πολύ η αγορά ενός νέου συνθ και δη ενός δεύτερου workstation, ή είναι προτιμότερη ως επένδυση η εκμάθηση και στο έπακρο εκμετάλλευση του υπάρχοντος? 

Δημοσιευμένο

Αν και εφόσον το workstation που διαθέτεις έχει sampling δυνατότητες, το "πρόβλημα" των extra ήχων λύνεται πολύ εύκολα. Αγοράζεις τα κατάλληλα Sample CDs και είσαι βασιλιάς  ;D

 

Παρόμοιους ήχους μπορείς να πάρεις από διαφορετικά workstations, αλλά ολόιδιους όχι. Αυτό οφείλεται κυρίως στα διαφορετικά Sample sets αλλά όχι μόνο. Οι διαφορές υπάρχουν και σε άλλα μέρη όπως τα φίλτρα, τα εφέ, οι δυνατότητες διαμόρφωσης κ.λ.π.

 

Όσο για τα αναλογικά, υπάρχουν workstations με επεκτάσεις τύπου virtual analog όπως π.χ. τα Korg. Αυτά είναι καταλληλότερα για εξομοίωση αναλογικών, και πάλι όμως μέχρι ενός ορισμένου σημείου.

 

Στο τελευταίο ερώτημα σου λέω τα εξής: Η εκμάθηση είναι πάντα η καλύτερη επένδυση. Το θέμα όμως είναι να μαθαίνεις κάτι που θα σου χρησιμέψει και στο μέλλον. Και αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέμματα, το μέλλον δείχνει να είναι η κουμπιουτεροκατάσταση  ;D Οπότε αντί να τα χώσεις για κάποιο σούπερ- ντούπερ workstation, δώσε τα μισά λεφτά και ξηγήσου κανα μουσικό PC.

 

Αν τώρα ήδη ασχολήσε με τα διαβολομηχανήματα  ;D, πάσο. Αμφιβάλλω λίγο όμως, γιατί απλά δεν θα προβληματιζόσουν για τις βιβλιοθήκες ήχων. Είναι πολλά τα giga Άρη!  ;D

Δημοσιευμένο

Το διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα που δίνουν synths/workstations διαφορετικών εταιριών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Φυσικά το πρώτο και κύριο είναι το ίδιο το υλικό που μπαίνει, το οποίο δε μπορεί να είναι ίδιο από εταιρία σε εταιρία (φυσικά ούτε και από synth σε synth). Αυτό που όμως είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί είναι ότι ακόμα και με τα ίδια samples, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά synths, είναι πέρα για πέρα πιθανό και ρεαλιστικό να πάρεις διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι απαράτητο να οφείλεται αποκλειστικά στη διαφορετική μέθοδο σύνθεσης, όπως διαφορετικά φίλτρα, δυνατότητες διαμόρφωσης, μονάδες εφέ κλπ, αν και, όπως είναι προφανές, παίζει ρόλο. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο τύπος της μηχανής του sampler, όπως ρυθμός δειγματοληψίας (44.1 ή 48 KHz), bitrate (16 ή 24 bit κλπ), αλλά πολύ ουσιαστική συμβολή έχει η ποιότητα των μετατροπέων σήματος από ψηφιακό σε αναλογικό (DACs). Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και synths της ίδιας εταιρίας συχνά διαφέρουν στην ποιότητα ακόμα και για απλή αναπαραγωγή samples, λόγω του τελευταίου στοιχείου (δηλαδή των DACs).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...