Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Παιδια εχω μια ibanez pestige (s 5470 tks) και αντιμετωπιζω προβλημα οσο αφορα το sustain σε συγκεκριμενα μονο ταστα.Το προβλημα εντοπιζεται στη χορδη σολ στα ταστα 9 και 13 και στη χορδη λα στο 18 ταστο.Αυτο λεγεται dead spot η καπως αλλιως γιατι δεν ξερω ακριβως τον ορο.Το θεμα ειναι οτι η κιθαρα ειναι σεταρισμενη οπως και οι αλλες που εχω οποτε δεν παιζει θεμα σεταρισματος.Οι χορδες δεν βρισκουν πουθενα ετσι ωστε να εχουμε το γνωστο ''bzzzz'' και κατ' επεκταση να κοβεται η ταλαντωση.Το γενικο sustain της κιθαρας ειναι υπερ αρκετο θα ελεγα σε αντιθεση με καποια σχολια που ειχαν ειπωθει οτι οι s prestige δεν εχουν καθολου.Το θεμα ειναι αν αυτο φτιαχνεται με καποιο τροπο π.χ αλλαγη συγκεκριμενων ταστων η κατι αλλο που μπορει να παιζει.

Η κιθαρα για μενα ειναι παρα πολυ καλη στα παντα (βεβαια ειμαι και ibanezakias οποτε....) εκτος απο το συγκεκριμενο προβλημα το οποιο εμενα με χαλαει αρκετα μιας και δεν το εχω σε καμια αλλη κιθαρα.

Αν γνωριζει καποιος κατι θα με βοηθησει αφανταστα γιατι αλλιως βλεπω να φευγει το οργανο για αλλου.

Δημοσιευμένο

Απο τα λεγομενα σου το πιθανοτερο ειναι να χρειαζεται ενα fret dress η κιθαρα (ή σε απταιστα γαλλικα "λιμαρισμα" ;D ).. Συνηθως τα ταστα χρειαζονται μια φορα τον χρονο λιμαρισμα και καθε 3 αλλαγη.. Τωρα αν με τον ορο σεταρισμενη εννοεις οτι εχεις κανει κατι απο τα παραπανω κ συνεχιζει να υφισταται το προβλημα τοτε θα ηταν καλυτερο να σε κατευθυνουν οι μαστορες του φορουμ..

Μπάτε να γιομίσω..

Δημοσιευμένο

Ίσως να θέλει κάποια ρύθμιση το truss rod. Αν όχι, ίσως αν ανέβαζες λίγο το action να λυνόταν το θέμα. Όπως είπε κι ο astraxan το επόμενο είναι η πιθανότητα να θέλει ένα fret dress. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα μ'αυτά τα αναθεματισμένα dead spots...  :-\

Οι μάστορες σίγουρα θα βοηθήσουν παραπάνω.  :)

Δημοσιευμένο

Ίσως να θέλει κάποια ρύθμιση το truss rod. Αν όχι, ίσως αν ανέβαζες λίγο το action να λυνόταν το θέμα. Όπως είπε κι ο astraxan το επόμενο είναι η πιθανότητα να θέλει ένα fret dress. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα μ'αυτά τα αναθεματισμένα dead spots...  :-\

Οι μάστορες σίγουρα θα βοηθήσουν παραπάνω.  :)

Ολα τα παραπανω ειναι ρυθμισμενα.Το θεμα ειναι οτι η κιθαρα ειναι αγορασμενη 10 ημερες.Δεν εχει παιχτει ετσι ωστε τα ταστα να θελουν λιμαρισμα λογω παιξιματος.Η κιθαρα ετσι ηταν απο τη μανα της οταν μου ηρθε.Την εφερα στα μετρα μου οπως εχω κανει με τις αλλες κιθαρες που εχω αλλα μονο αυτη μου κανει το προβλημα.Εχω καλομαθει βλεπεις απο τις αλλες και μου τη σπαει τωρα αυτο.Δεν παιζω και συνεχεια γρηγορα κοματια ετσι ωστε να ειναι περαστικες αυτες οι νοτες και να μη φαινεται.Γουσταρω και αλλα πραγματα που το θελουν το sustain τους βρε παιδι μου.

Δημοσιευμένο

Καλά, πολλές καινούριες κιθάρες θέλουν τα απίστευτα σεταρίσματα και φτιαξιματάκια (ειδικά με τα τάστα τους), αλλά εφόσον τα έκανες όλα τότε... περίμενε τους μάστορες!  :)

Περίεργο θα μου φανεί πάντως να χρειαστεί καινούρια prestige δουλειά στα τάστα...  :-X

Δημοσιευμένο

Περίεργο θα μου φανεί πάντως να χρειαστεί καινούρια prestige δουλειά στα τάστα...  :-X

Αυτο ειπα και εγω.Λογικα θα επρεπε να ηταν προσεγμενη.Τωρα τι να πω.

Παντως αλλη μια ibanez που εχω ( js 1200 ) με το που την πηρα την σεταρα στα μετρα μου και ειναι απολυτως αψογη.Δεν εχω το παραμικρο προβλημα ουτε με sustain ουτε με tremolo ουτε με ξεκουρδισματα ουτε τιποτα και εχει λιωσει και στο παιξιμο!!

Δημοσιευμένο

Δεν ειναι ολα τα οργανα ιδια,

και για καποια πραγματα δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε...

Πολλες  καινουριες κιθαρες ανεξαρτητως brand,θελουν δουλεια στα ταστα...

Και αυτο γιατι τα ταστα "καθονται" πανω σε ξυλο,που ειναι ζωντανο και ευπλαστο

υλικο,και κανεις δεν μπορει να προβλεψει 100% τη συμπεριφορα του...

Αν υπαρχει τριξιμο (που κοβει το sustain) ισως να μην ακουγεται γιατι η συγκεκριμενη

κιθαρα εχει ενα "βυθισμα" στις συχνοτητες του "bzzz"..με αποτελεσμα να μην ακουγεται.

(στην πραγματικοτητα υπαρχει παντα ελαφρως,αφου ο παλμος της χορδης ειναι σχεδον παντα μεγαλυτερος απο την αποσταση στο επομενο ταστο οπου και "βρισκει",απλως σε καποια οργανα ακουγεται,σε αλλα οχι!)

Αν δεν υπαρχει σιγουρα "τριξιμο",και ειναι "dead spot" δεν θα λειπει μονο το sustain,

αλλα και το "σκασιμο" και η νοτες αυτες θα εχουν χαμηλοτερη ενταση...

Το πιθανοτερο (και συνηθεστερο) ειναι τα συγκεκριμενα ταστα να μην ειναι αρκετα "σφιχτα" και να χρειαζονται σταθεροποιηση... ;)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Δημοσιευμένο

παραθετω ενα audio που εγραψα με το προβλημα που αναφερω.

Το πρωτο χτυπημα ειναι στη σολ 7 ταστο οπου το sustain ειναι οκ.

Το δευτερο χτυπημα ειναι στη σολ 9 ταστο οπου φαινεται το προβλημα και η νοτα αρχιζει να ''αρμονιζει''.

Το τριτο χτυπημα ειναι στη σολ 13 ταστο οπου το φαινομενο ειναι πιο εντονο.

Στο 18 ταστο στη ρε χορδη και οχι στη λα που ειχα αναφερει στην αρχη ο ηχος κοβεται πολυ πιο γρηγορα απο ολα τα προηγουμενα ταστα που αναφερω.

Τα ενδιαμεσα ταστα απο τα προβληματικα παιζουν μια χαρα μονο τα συγκεκριμενα εχουν το προβλημα.

Αν το audio μπορει να βοηθησει....

Mixdown.mp3

Δημοσιευμένο

Γραψε αλλο ενα clean!!

Eδω δεν ακουω "dead spots",η ατακα ειναι καλη και στις 3 νοτες...

Βγαλε τα εφε σου,και δωσε λιγα πριμα παραπανω,(γραψε με τον bridge)

ωστε αν υπαρχει τριξιμο να "βγει μπροστα"!

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Δημοσιευμένο

Φιλε yann ξαναποσταρω το audio clean αυτη τη φορα.

Πρωτο χτυπημα χορδη σολ 7 ταστο που ειναι και το καλο απο θεμα sustain.

Δευτερο χτυπημα χορδη σολ 9 ταστο οπου φενεται σαν να συντονιζει αν μπορω να το πω ετσι.

Τριτο χτυπημα χορδη σολ 13 ταστο οπου και ειναι μειωμενο το sustain σε σχεση με τα προηγουμενα.

Τεταρτο χτυπημα χορδη ρε 18 ταστο στο οποιο το sustain εχει μειωθει χαρακτιρηστικα.

Βεβαια τωρα ακουγεται και κατι σαν bazzz.Αυτα καταλαβαινω εγω.Αλλα ως ασχετος με τα τεχνικα μπορει και να κανω λαθος.Ελπιζω απο αυτο το audio να βγουν καλυτερα συμπεράσματα.Παντως με βρωμια ειναι πιο εντονο το φαινομενο.

Φιλε yann ευχαριστω για το χρονο σου.

audio_clean.mp3

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...