krpt Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 παιδια ειμαι στη φαση συναρμολογισης μιας κιθαρας αλλα διστυχος το σωμα δεν εχει τρυπες για γεφυρα.Αρα ανακαστικα πρεπει να μπω στη διδικασια του τρυπηματος.Συγουρα θα χρσιμοποιησω βαση τρυπηματος. Αποτι ξερω διαδικασια εχει ως εξης. 1)τρυπημα του σωματος με τρυπανι 2)εισαγωγη φωλιων (δεν ειμαι συγουρος για το ονομα ενοω τις μεταλικες θηκες που μπαινουν μεσα στην τρυπα) 3)βιδομα της γεφυρας. Θελω να μου πειτε τυχων λεπτομεριες που θα πρεπει να προσεξω ωστε να γινουν σωστα οι τρυπες,πως μπορω να υπολογισω που πρεπει ακριβος να τρυπησω καθως και που μπορω να βρω τις φωλιες. Τωρα το μπρατσο ουτε και αυτο εχει τρυπες βεβαια ειναι κομενο για Locking nut.Εχω δει οτι υπαρχει neck through nut οπου γινονται στο μπρατσο 2 μεγαλες τρυπες (πραγμα οχι και τοσο ωραιο) και top mount στο οποιο δεν εχω καταλαβει ακομα πως στερεωνεται στο μπρατσο.Δωστε μου καμια πληροφορια αν ξερετε .Λετε να βοηθουσε αν πηγενα με το σωμα σε καναν ξυλουργο ωστε να κανουμε σε αυτον τα τρυπηματα?
X-minor Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Αν το σώμα σου δεν είναι σκαμμένο για FR δεν μπορείς να βάλεις έτσι απλά με δυό τρύπες. Ακόμα και η σταθερή γέφυρα χρειάζεται ακόμα δυό τρύπες (αν μιλάμε για TOM bridge).
krpt Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 OP Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 δεν θελω να ειναι floating αρα δε θα χριαστει routing
X-minor Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 δεν θελω να ειναι floating αρα δε θα χριαστει routing Για tremolo και FR χρειάζεται routing το σώμα ΚΑΙ από μπροστά, αλλά ειδικά από πίσω, για το όλο σύστημα (ελατήρια, block κλπ.). Τι FR θες να βάλεις χωρίς routing?
roybatty Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Αν το θέλεις για dive only (σαν τις musicman axis) τότε θέλεις μόνο 2 τρύπες για τα posts(έτσι λέγονται οι μεταλλικοί πόλοι) Για το nut (και την εγκατάσταση γενικά) διάβασε εδώ: http://www.georgemangos.com/floyd/index.htm Occam's razor makes the cutting clean.
krpt Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 OP Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 ευχαριστω πολυ για την αμεση βοηθεια Αν το θέλεις για dive only (σαν τις musicman axis) τότε θέλεις μόνο 2 τρύπες για τα posts(έτσι λέγονται οι μεταλλικοί πόλοι) Για το nut (και την εγκατάσταση γενικά) διάβασε εδώ: http://www.georgemangos.com/floyd/index.htm ακριβος μονο για dive το θελω. Οι μεταλικοι πολοι τοποθετουντε και στις τρυπες των μπρατσων (στο δεσιμο με το σωμα) ? Επισεις τα βρισκεις ευκολα ...? τωρα για το μπρατσο αποτι καταλαβα οταν ειναι top mount το nut πρεπει να γινουν δυο τρυπες πολυ μικροτερες απλα απο το αν ηταν Neck through ετσι ειναι?
X-minor Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά θα τρελαθούμε τώρα, αν η κιθάρα δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ σκάψιμο για γέφυρα/FR/tremolo ΤΙ FR μπορεί να μπεί?!!?!? Σχεδόν όλα αυτά τα συστήματα θέλουν σκάψιμο, τουλάχιστον από την πίσω μεριά της κιθάρας! ??? ??? ???
IraklisZS Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 ακόμα και για dive μονο να το θες, πρέπει να υπάρχει block και ολόκληρη τρύπα απο πίσω για να μπουνε τα ελαττηρια που θα τραβάνε το μπλόκ... a classic player now...
IraklisZS Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 ορίστε ενα πολύ ωραίο θέμα που στην ουσία έχει πολλά να κάνει με την περίπτωσή σου και έχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες http://www.noiz.gr/index.php?topic=169164.0 8) a classic player now...
krpt Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 OP Δημοσιευμένο 21 Ιουνίου 2009 sorry μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα απο την αρχη εχει σκαψιμο για το μπλοκ και για τα ελατηρια απλα δεν εχει τρυπες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση