Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γειά σας, Έχω μια εργασία πάνω στις τεχνικές σύνθεσης ήχου, Όποιος γνωρίζει παραπάνω για το θέμα ας μου πεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσιευμένο

ψαξε για amplitude modulation (AM) (διαμόρφωση πλάτους)

και frequency modulation (FM) (διαμορφοση συχνοτητας)

και μετα μπερδευει πολυ το πραγμα....:)

τι ακριβος θελεις να κανεις;

Δημοσιευμένο

Η προσθετική σύνθεση "κολλάει" με την FFT, απ'την άποψη του ότι θα μπορούσες εύκολα να αναπαράγεις κυματομορφές απλών ήχων, που αποτελούνται μόνο απ'την θεμέλιο και ακέραια πολλαπλάσια της -αρμονικές- Πχ. sawtooth, square, triangle, pulse, αυτά γίνονται εύκολα.

 

Απλά πρέπει να θέσεις τα στοιχεία της ακολουθίας Fourier στις σωστές τιμές ανάλογα με το πώς "φθίνουν" οι αρμονικές και τις επιμέρους φάσεις τους, και μετά να κάνεις τον αντίστροφο μετασχηματισμό, ώστε να μετασχηματίσεις το συχνοτικό περιεχόμενο που έφτιαξες σε χρονικό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά την FFT για σύνθεση, αλλά θεωρητικά γίνεται.

 

Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει σωστά, γιατί ο τίτλος μου ακούγεται πολύ γενικός... Πες μου τι ακριβώς πρέπει να κάνεις... Πρέπει να υλοποιήσεις το παραπάνω; Το μπλα-μπλα θέλεις μόνο;

Δημοσιευμένο

Η εργασία σου είναι στα πλαίσια κάποιας σχολής (πανεπιστημιακής ή μη)? Αν ναι, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείς την βιβλιοθήκη της και τις πριβέ συνδέσεις της με ονλάιν πηγές επίσημης βιβλιογραφίας, όπως πχ. http://www.isiknowledge.com/WOS. Γιατί? Για δυο λόγους.

 

(α) Διότι κανείς εδώ δεν πρόκειται να μπορέσει να θίξει πλήρως και επιτυχώς (και στο βαθμό που απαιτείται για μια αξιοπρεπή και σωστή εργασία) τόσο πολύπλοκα θέματα που ξεφεύγουν από τη σκοπιά της συμβουλής, είτε επειδή δεν έχει το χρόνο, είτε το τεχνικό υπόβαθρο.

 

(β) Διότι στα πλαίσια της εκπαίδευσής σου θα χρειαστεί να μάθεις να αναζητάς σωστή και αξιόπιστη βιβλιογραφία μόνο από τα κατάλληλα βιβλία και peer reviewed άρθρα, και όχι από μη αξιόπιστες και μη ελεγχόμενες ονλάιν πηγές όπως πχ. η Wiki, διάφορα φόρουμ, "αφιερώματα" αμφίβολης ορθότητας κλπ.

 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως ονλάιν στοιχεία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν (αν αναφερθούν σωστά), αλλά αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν την εξαίρεση και είναι λίγες, πολύ συγκεκριμένες και αφορούν κυρίως στατιστικά στοιχεία προερχόμενα από μεγάλους οργανισμούς και δημοσιευμένα στους επίσημους ιστότοπούς τους.

 

Αυτά βεβαίως σου τα λέω φιλικά, και είναι ακριβώς τα ίδια που θα έλεγα (και που έχω ήδη πει) στους φοιτητές που επιτηρώ την εκπόνηση και συγγραφή των θέσεων για τα Master τους.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Μιλάμε για πανεπιστημιακή εργασία και απλά ήθελα κάποιες πιο εξεζητημένες πηγές του internet για να συμβουλευτώ. Φυσικά αναφέρομαι και στο FFT όπως σωστά αναφέρατε αλλά πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε προσθετική και αφαιρετική σύνθεση. Ευχαριστώ!!

Δημοσιευμένο

Μιλάμε για πανεπιστημιακή εργασία και απλά ήθελα κάποιες πιο εξεζητημένες πηγές του internet για να συμβουλευτώ. Φυσικά αναφέρομαι και στο FFT όπως σωστά αναφέρατε αλλά πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε προσθετική και αφαιρετική σύνθεση. Ευχαριστώ!!

 

Υπάρχουν δεκάδες - εκατοντάδες άρθρα περί του θέματος. Για δες μία παρουσίαση εδώ:

 

http://www.bothners.co.za/articles/synthesis%20techniques.ppt

 

Με τους μετασχηματισμούς Fourrier γίνεται χαμός και κυριολεκτώ - τα μαθηματικά που χρειάζονται είναι πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω πόσο βαθιά θες να προσεγγίσεις το θέμα, αλλά αν πρέπει να είναι άκρως επιστημονική η εργασία αναζήτησε άρθρα του Julius Smith από το Stanford University. Για FM μπορείς να ανατρέξεις στα άρθρα του John Chowning.

 

Αν αναφέρεις πιο αναλυτικά τι θες να κάνεις, ίσως να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...