Pag Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Καλησπέρα παίδες. Ψάχνω laptop περισσότερο για live performance(loops, samples κτλ) που θα συνδιαστεί με live όργανα, τόσο σε live gigs όσο και στις πρόβες.Σκεφτόμουν για mac, με λίγο googling όμως προέκυψε και το rain livebook. Σε reviews σχετικά με αυτό μόνο θετικά σχόλια βρήκα. Έχει κανένας σας, καμια δικιά του εμπειρία να με βοηθήσει περισσότερο; Φυσικά θα χρειαστώ και μία κάρτα ήχου(εξωτερική βέβαια). Thanx in advance :)
riviera Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Το συγκεκριμένο δεν το ξέρω αλλά θα ήθελα να παρατηρήσω πως κατα την γνώμη μου, πολλά λεφτά για laptop δεν αξίζει να δίνεις, αρκεί να πάρεις μια επώνυμη μάρκα (όχι Turbo X π.χ) με καλό service, 2gb ram, να προσέξεις ιδιαίτερα την εγκατάσταση μιας καλής έκδοσης των XP (όχι Vista), να αφαιρέσεις απο το λογισμικό ότι δεν χρειάζεται (services software κλπ). Να μην μπαίνεις στο internet και θα είσαι JET. Λεφτά για PC δεν αξίζουν, η αξία τους πέφτει συνεχώς και δεν μεταπωλούνται, πάρε την καλύτερη κάρτα ήχου (Firewire κατα προτίμιση) που αντέχει η τσέπη σου και δεν θα το μετανιώσεις.
Gommer Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Λεφτά για PC δεν αξίζουν, η αξία τους πέφτει συνεχώς και δεν μεταπωλούνται, πάρε την καλύτερη κάρτα ήχου (Firewire κατα προτίμιση) που αντέχει η τσέπη σου και δεν θα το μετανιώσεις. Σωστός για αυτό και εγώ πήρα Τurbo-X 8) Γιατί να σκάσω φράγκα σε μάρκα με χειρότερα χαρακτηριστικά? Εγώ Τurbo-X (των 1000 ευρώ) έχω και γραφω μια χαρά τα gig μου.
Pag Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 OP Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Χμμμ... ενδιαφέρουσες απόψεις αν και μπερδεύτικα ακόμη περισσότερο. Δηλαδή πιστευέτε οτι τα "και καλα"εξειδικευμένα audio/recording laptops είναι περιττα... Δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, απλά να επισημάνω ότι θα χρησιμοποιηθεί σε live και όχι μονο σε ηχογραφήσεις. Thanx παίδες ;)
riviera Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Φίλε μου αυτό που ψάχνεις είναι η αξιοπιστία του όλου συστήματος. Αυτό αρχίζει απο το πόσο σταθερό είναι το λειτουργικό σου καταρχήν, η επικοινωνία των οδηγών της κάρτας με το Laptop (δες αξιόπιστη θύρα Firewire) η διαθέσιμη μνήμη και αυτά είναι λίγο πολύ. Εγω προσωπικά εδω και 3 χρόνια χρησιμοποιώ ένα fujitsu Siemens μεσαίας κατηγορίας και 'εχω κάνει πολυπλοκά live σε 5 διαφορετικές χωρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξέρεις γιατί όμως? Έδωσα πολλά λεφτα και πήρα μια Focusrite Saffire και έδωσα και επιπλέον 20 Ευρώ για ένα πολύ καλής ποιότητας καλωδίο Firewire. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός Laptop θα σου φανούν λίγο πολύ άχρηστα. Σαν μουσικός πρέπει να σκεφτείς άλλα ενδεχόμενα όπως π.χ. Θα συνδεθείς με άλλους υπολογιστές για electronics για να παίζετε ταυτόχρονα (δες midi sync) Θα έχεις καλό ήχο χρησιμοποιώντας μόνο 2 κανάλια ή θα χρειαστεί να μοιράσεις το υλικό σου σε παραπάνω? (δες πολλες εξόδους) Θα εισάγεις σήμα στον υπολογιστή σου (δες φωνή) ώστε να προσθέτεις και ελεγχεις με δικά σου εφέ την φάση. Και πώς θα το επιστρέφεις στην κονσόλα. Θα χρησιμοποιείς εξωτερικά εφέ, synths, drumachines κλπ. θέλεις να ακούς τι παίζεις απο τα ακουστικά σου και να μιξάρεις π.χ. το επίπεδο των οργάνων που μπαίνουν στην κάρτα σου με το επίπεδο του υλικού σου. όλα αυτά εάν δώσεις τρελά λεφτά για λαπτοπ (και δεν σου μείνουν για τη κάρτα) δεν θα περάσουν καν απο το μυαλό σου γιατί δεν δεν θα έχεις τρόπο να τα υλοποιήσεις, μπορεί να σου φαίνονται τραβηγμένα αλλά μπορεί άνετα να προκύψουν στο μέλλον. Αν είναι να τρελαθείς στο ψάξιμο με κάτι αυτό πρέπει να είναι η κάρτα σου. Καλή τύχη
christabel_ Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Θα συμφωνήσω οτι από τη στιγμή που ψάχνεις για κάτι σταθερό δεν σημαίνει οτι πρέπει να δώσεις και μια περιουσία για να το αποκτήσεις (βλέπε LiveBook). Αρκετές φορές όταν μπαίνει στην αγορά ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν, δεν σημαίνει πως καλύπτει κάποια ανάγκη, μάλλον καλύπτει κάποιο "θέλω": πολλοί θα ήθελαν ένα ειδικό laptop να κάνουν μόνο τη μουσική, (αλλά δεν σημαίνει πως είναι η μοναδική λύση) και έτσι κάποια εταιρία θα βρεθεί για να παράγει κάτι τέτοιο που θα της αποφέρει κέρδη. Στην περίπτωσή σου, θα έλεγα πως ένα πολύ καλά στημένο PC laptop ή ένα MacBook θα έκαναν. Δεν γνωρίζω μήπως μπορούσες να στήσεις και Linux πάνω σε συνδυασμό με μια καλή κάρτα ήχου. Εγώ έχω MacBook και εξωτερική κάρτα ήχου (Motu MKII Firewire) και είναι από τα σταθερότερα συστήματα μουσικής αναπαραγωγής και ταυτόχρονης ηχογράφησης που έχω δουλέψει. Αυτό όμως έχει να κάνει με τον υλικό που χρησιμοποιώ (loops, .wav, live electronics, MAX/MSP κλπ). Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πολύ βασικό από όλα είναι να δεις τι υλικό έχεις, πώς θα το επεξεργαστείς, και κυρίως, τι χρειάζεσαι να κάνει ο υπολογιστής. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το υλικό. Το hardware είναι σημαντικό φυσικά, αλλά φαντάζομαι πως αν φτιάξεις ένα laptop-άκι μόνο για μουσικά (εκτός αν έχεις Mac βεβαίως-βεβαίως) θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω. Η αγορά είναι τεράστια... όρεξη και κουράγιο για να ψάξεις και να φτιάξεις κάτι με βάση τις ανάγκες σου χρειάζεται. :D..::Christabel Etheriel::..:D
Alchemist Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2009 Παιδιά, μια παρέμβαση αν μου επιτρέπετε... Σε γενικές γραμμές έχουν ειπωθεί σωστά πράγματα, ούτε το διαστημικό μηχάνημα χρειάζεται κανείς, ούτε το απόλυτα εξειδικευμένο εργαλείο, ούτε να σκάσει ένα βαπόρι λεφτά για να κάνει σωστά τη δουλειά του, συμφωνούμε. Εντούτοις, ας κρατάμε στο μυαλό μας ότι στα ρημάδια τα laptops ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό το γνωστό γνωμικό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Κοινώς, αν κάποιος μπορεί να δώσει 1-2 κατοστάρικα παραπάνω για να πάρει ένα φορητό που θα έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέυει άψογα, η γνώμη μου είναι να μην τα λυπηθεί. Άλλωστε, δεν πρέπει να είναι πολύ τυχαίο που οι εταιρίες που είναι γνωστές για την αξιοπιστία των laptop τους είναι ένα κλικ πάνω σε τιμές και ταυτόχρονα έχουν το καλύτερο service (π.χ. Dell, Toshiba, IBM). Πέραν αυτού, το Rain Livebook φαίνεται ωραίο σαν λύση και αν είναι λογική η τιμή του, εγώ θα ψηνόμουν. Αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι απαραίτητο να πάρει κανείς κάτι τέτοιο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ένα αξιόπιστο laptop με καλά χαρακτηριστικά θα είναι just fine επίσης! ;) Yes it is!!!
Pag Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2009 OP Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2009 Καλημερα παιδια και σας ευχαριστω ολους για τις τοποθετησεις σας. Στην μπαντα μου παιζουμε ηλεκτρονικη/experimental rock. Τα τραγουδια λογω της rock βασης που εχουν μπορουν να αποδωθουν ζωντανα και χωρις ηλεκτρονικους ηχους. Βεβαια θα "χάσουν" το ηλεκτρονικο μερος που απο εμας θεωρειται βασικο. Εγω λοιπον απλα θελω να συνδεσω ενα λαπτοπ σε μια μικροφωνικη και απο εκει να βγαινουν τα samples/loops(ετσι πιστευω δλδ οτι γινεται). Οποτε το λαπτοπ δεν θα παιζει πρωταγωνιστικο ρολο αλλα σιγουρα βασικο. Θα αναπαραγει δλδ ετοιμες λουπες(waves, midis κτλ) και δεν θα "δημιουργει" real time μουσικη. Απ ο,τι καταλαβα με ενα αρκετα καλο λαπτοπ και μια πολυ καλη καρτα ηχου ειμαι καλυμμενος :) Σωστα; οποιος θα ηθελε να ριξει μια "αυτια" στα κομματια μπορω να του στειλω σε π.μ. το myspace. Thanx again
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση