Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Εγώ πάντως τη δικιά μου μπασοκαμπίνα 4χ12 την έφτιαξα με 18άρι MDF και είναι άψογη. Και ευκολότερο στην κοπή, στην κατεργασία, στη λείανση και ανθεκτικό και anti-resonant (καλό για τα μπάσα...) το MDF...

Αρβύλες...

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Εγώ πάντως ρε παιδιά σκεφτόμουνα πως το MDF λόγω του ότι είναι το πιο φθηνό δεν θα κάνει... Όχι οτι με χαλάει να το χρησιμοποιήσω (είπαμε είαι φθηνό) αλλά λόγω του ότι αποτελείται στην ουσία απο τρίματα ξύλου συμπιεσμένα μήπως δεν θα είναι ότι καλύτερο??? Από διαστάσεις κατέληξα στις 40x45x40 με βάση τις εργοστασιακές διαστάσεις άλλων καμπίνων με ένα ηχείο στις 12 ίντσες... Το 15άρι μου φάνηκε πάρα πολύ....Αν καταλήξω όμως στο 15ιντσο τότε οι διαστάσεις θα γίνουν 60x65x45... Εσείς τι προτείνετε?15 ή 12?

Θα κοιτάξω αν έχω κάτι στις διαστάσεις που θέλεις.... φαντάζομαι κλειστή θα είναι, έτσι?

Αρα θες και πίσω ένα κομμάτι. Αν χρειάζεται κάτι κόψιμο, σε πειράζει? Δηλαδή αν είναι 75 και πρέπει να το κόψεις στα 65...

LA ROJΑ ARMADA

Δημοσιευμένο

Εγώ πάντως ρε παιδιά σκεφτόμουνα πως το MDF λόγω του ότι είναι το πιο φθηνό δεν θα κάνει... Όχι οτι με χαλάει να το χρησιμοποιήσω (είπαμε είαι φθηνό) αλλά λόγω του ότι αποτελείται στην ουσία απο τρίματα ξύλου συμπιεσμένα μήπως δεν θα είναι ότι καλύτερο??? Από διαστάσεις κατέληξα στις 40x45x40 με βάση τις εργοστασιακές διαστάσεις άλλων καμπίνων με ένα ηχείο στις 12 ίντσες... Το 15άρι μου φάνηκε πάρα πολύ....Αν καταλήξω όμως στο 15ιντσο τότε οι διαστάσεις θα γίνουν 60x65x45... Εσείς τι προτείνετε?15 ή 12?

Να το ξαναπούμε. Οι διαστάσεις της καμπίνας είναι σε συνάρτηση με τις παραμέτρους Thiele/Small του μεγαφώνου και την κατασκευή της καμπίνας (ported ή closed). Δεν παίζει το φασόν.

Κατέβασε το freeware Winisd, βρες τα μεγάφωνα που θες από τον κατασκευαστή, βρες τις παραμέτρους που ζητάει το πρόγραμμα και θα σου βγάλει αυτό τις ιδανικές διαστάσεις. Λίγη δουλίτσα αλλά είναι εύκολο και θα κάνεις και σωστότερη δουλειά.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημοσιευμένο

Ακου αυτα που σου ειπε ο Αudiokostas,

Θελεις την καμπινα "ενεργη" η παθητικη?Θελεις ο ηχος σου να'χει και vintagιλα (λεω "και" γιατι αν συνδιασεις "κοντρα πλακε" με μοντερνο γουφερ το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο με ενα κλασσικο,οπως και το αντιθετο!)

-Το MDF εχει απιστευτη αντοχη ως προς την επιφανεια του,μεγαλυτερη απο καποια κοντρα πλακε.

Στα "σοκορα" ομως,σκιζει σε φλουδες οποτε οι συνδεσεις πρεπει να γινουν σε 45 μοιρες...

Αν δεν γινει ετσι,σε καθε χτυπημα στις γωνιες θα ξεφλουδιζει,θελει προστασια!

-Προτεινω 15 (αφου θα ειναι μονο ενα) ωστε να "σταθει" αν αργοτερα ο ενισχυτης σου μεγαλωσει...

-Αν πας στο 12",μπορεις να εκμεταλευτεις σχεδια μεγαλυτερου ογκου ωστε αν αυξησεις την αποκριση,

η ακομη και "κορνας" (οχι σαν των πριμων,το σχεδιο κατασκευης εννοω)

θυμουνται οι παλιοτεροι το "Eliminator" της EV για P.A.?Το'χα ως bassbox καποτε,ονομασα και το τοτε μπασσο μου προς τιμην του...

Γενικα,απο PA θα παρεις ιδεες και σχεδια,

εδω δυο προχειρα:

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Δημοσιευμένο

Οπότε θα κοιτάξω για 15''... Thanks παίδες.... Γενικά έχω δει πως τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ χειροτεχνία....Θα κοιτάξω για MDF κιόλας....

LA ROJΑ ARMADA

Δημοσιευμένο

funky_bassman,

Δεν σημαίνει οτι ακριβότερο = και καλύτερο  ;D

Το κάθε ξύλο είναι για τη χρήση του. Πιο "νεκρό" το MDF αλλά πολύ πιο βαρύ! Βέβαια δουλεύται πολύ πιο εύκολα...

Με τις διαστάσεις τις καμπίνας θα σου έλεγα να μην προβληματίζεσαι. Τα μεγάφωνα σου κάτω από 70 κύκλους δεν κατεβαίνουν... πιο πολύ ρόλο παίζει το μέγεθος της μπροστινής επιφάνειας.

Άσε που στη "μουσική" τα πράματα έιναι τελείως διαφορετικά από τον κόσμο του HiFi. Μπορεί να ξετρελαθείς με τον ήχο μίας καμπίνας πού "σχεδιαστικά" είναι τελείως λάθος...

Τώρα για το 12" ή το 15"....

Οι διαφορές είναι ότι το 15 κατεβαίνει πιο χαμηλά αλλά έχει χειρότερα μεσαία

και το 12 δεν κατεβαίνει όσο το 15 αλλά τα μεσαία του είναι καλύτερα... (είναι υποκειμενικό αυτό)

Ανάλογα και το τι μαρκα θα είναι το καθένα... τι θα πάρεις?

Δημοσιευμένο

Κοίτα για Eminence, πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης.

Αν δεν σε νοιάζει το βάρος πάρε κανονικά, αν σε νοιάζει, η Eminence βγάζει και κάποια αρκετά πιό ελαφριά (με μαγνήτες νεοδυμίου νομίζω) αλλά είναι και ακριβότερα.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Δημοσιευμένο

Από μάρκες ψάχνω στο ίντερνετ 2 μέρες και από Ελλάδα δεν έχω βρει κάτι σε σκέτο κώνο που να με καλύπτει... Θα κοιτάξω πλέον συμβατικά... (κοινώς βόλτα στο κέντρο και ρωτάω από μαγαζί σε μαγαζί).... αυτό που βρήκα είναι τα εξής:

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=101_342&products_id=3662

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=8334

Και myster_maze αν μου λες ότι το 15'' έχει χειρότερα μεσαία και δλδ τα κόβει τότε μου κάνει!!!! απο μόνος μου τα κόβω έτσι και αλλιώς....

LA ROJΑ ARMADA

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...