Imaginator Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 xp 32 η' 64? κατα βαση το μηχανημα θα δουλευει το nuendo. σκεφτομουν να αναβαθμισω την μνημη απο 2 σε 4 Gb. πιστευετε οτι θα αντιμετωπισω προβληματα με τα 64αρια τα xp?(αυθεντικα)
DaveMurrayJr Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Δημοσιευμένο 28 Απριλίου 2009 Η βασικη ερωτηση, ειναι αν ειναι 32 ή 64 bit ο επεξεργαστης σου. Τα αλλα ειναι απλα αεπακολουθα. What frequency are YOU getting?
Imaginator Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 ο επεξεργαστης μου ειναι αυτος...http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9S8 δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα οτι υποστηριζει και τα δυο λογισμικα... αν καποιος μπορει να βοηθησει ειμαι ολος αυτια..
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Guru Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Τώρα συγνώμη που θα ρωτήσω αλλά το ψιλοέφερες στη συζήτηση: Το Nuendo ΕΙΝΑΙ αυθεντικό; (γιατί αναφέρεις ότι τα windows είναι, αλλα η διαφορά τιμής είναι τεράστια μεταξύ των δύο προγραμμάτων). Γιατι ρωτάω: γιατι τα σπασμένα προγράμματα ΔΕΝ μπορείς να τα κάνεις update. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να έχεις το Nuendo 3, Που να είναι 32-βιτ και να ΜΗΝ μπορείς να το αναβαθμίσεις σε 64-βιτ, άρα άχρηστα τα 64-βιτ (γενικά). 1. Αν θυμάμαι καλά, πρίν λίγο καιρό ΔΕΝ υπήρχε Nuendo στα 64-bit. Ξέρω ότι το cubase 5 είναι στα 64-bit, αλλά συνήθως η Steinberg καθυστερεί κανα 6μηνό (τουλάχιστον) την κυκλοφορεία της ναυαρχίδας της: Αφήνει εμάς τους φτωχούς κατόχους του Cubase να κάνουμε ένα απαράδεκτο beta-testing (γιατί κανονικά το πρόγραμμα θα έπρεπε να δουλεύει και όχι να κάθομαι εγώ να στέλνω support tickets στην εταιρια για κάθε μαμακία που τους ξέφυγε). 2. Πέρα απο το nuendo, ΤΙ ΑΛΛΟ χρησιμοποιείς; Αρκετά παλιά προγράμματα (πχ, Kompakt απο ήχους της EW, ή κάποια άλλα όργανα) ΔΕΝ είναι 64-βιτ, αλλά όχι μόνο: Μερικά δεν λειτουργούν και καλά σε περιβάλλον 64-βιτ. Βεβαίως τρέχουν υπο καθεστός WOW64 αλλά παρόλ'αυτά υπάρχουν προβλήματα. πχ. ο installer του Finale 2009 είναι ΤΟΣΟ βλακοδώς φτιαγμένος (αλήθεια λέω), και έχει υπόλειπα απο 16-βιτ (!!!) που εμένα ΔΕ μου έκανε install! Έπρεπε να βγάλω (να ανοίξω το κουτι και κυριολεκτικά να βγάλω) μνήμη για να τρέξει! και άλλα διάφορα (το cubase SL3, γιατί δεν έχω κάνει upgrade ακόμη καμμιά φορά κολάει...) 3. Τι κάρτα ήχου έχεις, τι κάρτα οθόνης έχεις, τι εκτυπωτή έχεις, τι... motherboard Και τα πάντα. ΟΛΑ πρέπει να τρέχουν σε 64-βιτ. Πχ. ένας παλιός HP Laserjet 1010 ΔΕΝ έχει 64μπιτούς drivers: Αγόρασα καινούριο εκτυπωτη (+ 150 ευρώ επιπλέον). κλπ. 4. Εν τέλη. Θα κάνεις τόσο κόπο, θα μπεις σε προβλήματα (98%) και τελικά θα πάρεις 2 GB παραπάνω, εκ των οποίων το 1/3 αυτών, το έβαζες με το 3 GB switch αμα λάχει (δεν το έχω κάνει ποτέ και δε ξέρω πώς γίνεται, αλλά υπάρχουν άλλοι εδω μέσα που ξέρουν και οδηγίες διάσπαρτες στο διαδίκτυο). Αν ήταν να το πήγαινες το μηχάνημα στα 8 Gb θα χαιρόμουν να το δω κι εγώ να τρέχει σα μουρλό. Αλλά και πάλι, πχ το Kontakt 3 ΔΕΝ είναι στα 64 μπιτ. Το 3.5 είναι στα 64-μπιτ, αλλά είναι σε public beta stage, και άρα... με αρκετά εώς πολλά bugs, που το κάνουν πολύ δύχρηστο, αυτή τη στιγμή. απο την άλλη, pianoteq, EW PLAY editions, Garritan Aria, Sonar και άλλα πολλά δουλεύουν μια χαρά σε 64-μπιτ και σε ΧP και σε Vista. Ζύγησέ τα και αποφάσισε... Home - Editions Musica Ferrum
Imaginator Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 ευχαριστω...αποφασισα ηδη!!!32 δαγγωτο! το nuendo σπασμενο οπως και ολα τα υπολοιπα.. απλα σκεφτηκα να ειμαι νομιμος τουλαχιστον στο λογισμικο και αναρωτιομουν οντας οχι και τοσο σχετικος με τα συν και πλην της καθε επιλογης.. παρολο που περιμενα απαντησεις, οι ερωτησεις σου ειναι παραπανω απο κατατοπιστικες και καθοριστικες.. ευχαριστω
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Guru Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 ευχαριστω...αποφασισα ηδη!!!32 δαγγωτο! απλα σκεφτηκα να ειμαι νομιμος τουλαχιστον στο λογισμικο και αναρωτιομουν οντας οχι και τοσο σχετικος με τα συν και πλην της καθε επιλογης.. παρολο που περιμενα απαντησεις, οι ερωτησεις σου ειναι παραπανω απο κατατοπιστικες και καθοριστικες.. ευχαριστω Χαίρομαι που βοήθησα με τις ερωτήσεις μου. :) Τώρα αυτό το σημείο: το nuendo σπασμενο οπως και ολα τα υπολοιπα.. Ας το συζητήσουμε λιγουλάκι. Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι, τι μουσική κάνεις, και αν βγάζεις χρήματα ή όχι. ΑΛΛΑ! Καλό θα ήταν, (καταρχήν) να μην το διατυμπανίζεις ότι έχεις σπασμένα προγράμματα. Ούτε εδώ ούτε πουθενά. αλλά μιας και το αναφέρεις, και επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι άγιος να πετάξω μερικές ιδέες: 1. Γιατι θες το nuendo σων και καλά; Χρειάζεσαι πραγματικά τις δυνατότητές του; Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το reaper (http://www.reaper.fm/) που είναι shareware αλλα ΧΩΡΙΣ όριο χρόνου, και πάρα πολύ φτηνό να το αγοράσεις τελικά ($50, δηλ λίγότερα απο 40 ευρώ. Δεν είναι τρελή τιμή, κατ΄ουδένα λόγο). Και ξέρεις τι; Είναι 64-μπιτ! αμέ! Και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Πήγαινε κατέβασέ το (πολύ μικρό μάλιστα...) και κανε to installation. Θα έχεις το sequencer, αυθεντικό, με τις ευλογίες των κατασκευαστών, και χωρίς προβλήματα. 2. αντίστοιχα η εταιρία που έκανε το reaper έχει και κάποια Plug-ins. Εντάξει, δεν είναι τα waves, όπως και το reaper δεν είναι το Nuendo, αλλα να σου πώ κάτι; Εγώ αυτά χρησιμοποιώ, μέχρι να βρεθεί ένα project που να δικαιολογήσει να αγοράσο κάτι που κοστίζει $8500!!! (τα Waves Mercury, πχ, και σαν παράδειγμα το φέρνω). 3. Αντίστοιχα υπάρχουν, ΑΠΕΙΡΑ, τσάμπα σύνθια, drum loops, μπάσα κλπ. Και plug-ins, και reverb Και ότι θέλεις. Μπορώ να σου κάνω προτάσεις, αλλά αν δε ξέρω τι μουσική κάνεις... 4. Για ορχηστρική μουσική μπορεί να έχεις λίγο πρόβλημα, αλλά (αν θυμάμαι καλά), ο Kirk Hunter έχει κάποια επιλογή που κοστίζει $99 (70 ευρώ περίπου), και είναι downloadable (δε περιμένεις κουτί κλπ). Μετά υπάρχει και το GPO (Garritan Personal Orchestra) που σύντομα θα βγεί η επόμενη έκδοση στα $199. ______________________ Ναι, θα περάσεις 1-2 μέρες να μάθεις το reaper. Ναι, δε θα παινεύεσαι στους φίλους σου ότι έχεις το Nuendo. Ναι, δε θα έχεις τις ίδιες δυνατότητες με το Nuendo, αλλά να πω την αλήθεια, δε νομίζω να τις χρησιμοποιείς ούτως ή άλλιώς. Αλλά Με 0 έξοδα, έχεις το repear και σωρία άλλων προγραμμάτων. Με $50 έχεις το repear Και χαρούμενους και τους δημιουργούς Με άλλα $100 έχεις και ορχηστρικούς ήχους και είσαι "πασάς" (ντάξει, δεν θα έχεις ούτε το omnisphere, ούτε τα VSL, αλλά... σιγά σιγά τα παίρνεις κι αυτά). Και, απο προσωπική πείρα: Όταν είσαι περιορισμένος με λίγα εργαλεία, είναι που μαθένεις πραγματικά να τα ξεζουμίζεις και να κάνεις πραγματική δουλειά. αν τα έχεις όλα εύκαιρα και μπροστά σου, δε θα τα μάθεις ποτέ, θα χαζεύεις τους ήχους κλπ... /Κύρηγμα Ελπίζω να μην προσβάλω κανέναν. :) Home - Editions Musica Ferrum
Imaginator Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Το γεγονος και μονο οτι απαντας και παραθετεις τοσα επιχειρηματα σε αυτα που λες με κανει να σκεφτομαι πολυ σοβαρα τις προτασεις σου. Η αληθεια ειναι οτι το nuendo ειναι πραγματικα ενα χαοτικο προγραμμα που για να το μαθεις και να εξαντλησεις ως ενα βαθμο τις δυνατοτητες του, χρειαζεται παρα πολυ χρονο και κοπο. Στην δικη μου περιπτωση ειναι μια καλη λυση γιατι ειχα την τυχη να μπω σχετικα γρηγορα στην φιλοσοφια του λογω του οτι το χρησιμοποιουν αρκετοι συναδελφοι μου(μουσικοι,ηχοληπτες) απο τους οποιους μπορεσα να κλεψω διαφορα πραγματακια που θα χρειαζοταν αρκετο διαστημα για να ανακαλυψω.Αρα σκεφτομενος οτι δουλευω ενα προγραμμα που ξερω αρκετα πραγματα γιαυτο και πολυ ευκολα μπορω να μαθω παρα πολλα γιαυτο απο ατομα του συνεργαζομαι ειναι ενας παραγοντας που με αποτρεπει απο την σκεψη να το αφησω στην ακρη. Ενας σημαντικος λογος που δουλευω με το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι το οτι το χρησιμοποιουν σχεδον ολα τα στουντιο.Ετσι ευκολα δουλευω τα projects μου οπουδηποτε χρειαζεται χωρις προβληματα συμβατοτητας. btw, το εχω το reaper απλα ποτε δεν ασχοληθηκα.παιζει με διαφορα vst? προσεξα οτι δεν βλεπει τα διαφορα vst που εχω(μηπως φταιει το οτι ειναι εγκατεστημενα μεσα στον φακελο του nuendo?).Βασικα δεν μπορεσα να παρω midi ηχο απο το reaper...Κατι απλο χανω, αλλα τι?
g_georgop Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Φίλε Imaginator ζητώ συγγνώμη για τη διακοπή της συζήτησης με το φίλο Νικόλα,όμως βλέποντας τα specs του επεξεργαστή σου,μου φαίνεται πως δεν υποστηρίζει 64μπιτο λειτουργικό σύστημα(χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!!!).Άρα μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνεσαι περισσότερο επι του θέματος... Τέεεεεελειαα.....
Imaginator Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Φίλε Imaginator ζητώ συγγνώμη για τη διακοπή της συζήτησης με το φίλο Νικόλα,όμως βλέποντας τα specs του επεξεργαστή σου,μου φαίνεται πως δεν υποστηρίζει 64μπιτο λειτουργικό σύστημα(χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!!!).Άρα μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνεσαι περισσότερο επι του θέματος... Τhanks για την απαντηση.Παντως οπως τα ειδα τα πραγματα ,δυσκολα θα προχωρουσα σε 64μπιτο λειτουργικο
inertiacreep Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2009 Μερικές επισημάνσεις : α) Ο E6600 όπως και όλοι οι σύγχρονοι cpus φυσικά και "τρέχει" 64-bit λειτουργικό. β) Τα 32-bit λογισμικά φυσικά και "τρέχουν" σε 64-bit λειτουργικό (σε 32-bit "mode" βέβαια). Εγώ για παράδειγμα σε vista 64-bit τρέχω Ableton Live χωρίς πρόβλημα...τώρα τα παραδείγματα του φίλου από πάνω με παλιά προγράμματα και συσκευές μάλλον είναι αρκετά να σε μεταπείσουν ;D . Γεγονός είναι πάντως οτι οι περισσότερες σύγχρονες εφαρμογές και συσκευές δεν έχουν προβλήματα με τα 64-bit (μιλώντας εμπειρικά και από pc φίλων), εκτός κι αν πέσεις στην περίπτωση. Διάβασμα και ψάξιμο λοιπόν πρωτού βρεθούμε προ εκπλήξεων. Το θέμα είναι το κατα πόσο ο συνδυασμός 64-bit os + software αξίζει από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος... γ) Αν νομίζεις οτι η ram σου είναι λίγη, μπορείς πάντα να πάρεις άλλα 2gb, μόνο που ενα 32-bit λειτουργικό μπορεί να διαχειριστεί ~3,25gb, τα οποια και θα έχεις διαθέσιμα, αντί για 4gb. Small the bad :) Παρεπιπτόντως, το Reaper δεν το ήξερα, αλλά φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Θα το ερευνήσω. Thanks Nikolas! Carvin LB40 > MXR M80+ > Line6 LD HD400 > Fender Rumble 410
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση