Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γειά σας...

Ψάχνομαι για αγορά monitors αυτό τον καιρό (τα πρώτα μου) και έχω κάποιες συγκεκριμένες απορίες.

Η χρήση τους θα αφορά περισσότερο τη σύνθεση μουσικής, και λιγότερο την παραγωγή. Με ενδιαφέρουν λοιπόν ηχεία που είναι 'ειλικρινή' (flat) αλλά κυρίως άνετα για πολύωρη χρήση κατα τη δημιουργία μουσικής. Πάμε λοιπόν στις απορίες...

1) Τα ηχεία θα είναι το 80% της χρήσης σε χαμηλή ένταση (επίπεδα ομιλίας). Εάν πάω σε μεγαλύτερα ηχεία (6, 8 ίντσες) και

ενισχυτές, δεν θα είναι σπατάλη; Δεν θα υπολειτουργούν και δεν θα αποδίδουν λιγότερο απο αντίστοιχα μικρότερα;

2) Η κατανάλωση ρεύματος των ηχείων εξαρτάται και απο την ένταση ακρόασης ή είναι σταθερή; Σκέφτομαι οτι προτιμάω π.χ. ηχεία με

120watt ενισχυτές έναντι κάποια μεγαλύτερα με 220watts για λόγους κατανάλωσης/θερμοκρασίας/κλπ, έχει βάση αυτή η σκέψη;

(δεδομένης της πολύωρης χρήσης και το σκοπό που τα θέλω)

3) Τα μεγαλύτερα ηχεία δεν είναι πιο προβληματικά (περισσότερο κακό παρά καλό) σε μικρούς και untreated ακουστικά χώρους;

4) Τί γίνεται με τις εγγυήσεις/επισκευές/επιστροφές; (επειδή είμαι Κρήτη και μάλλον θα παραγγείλω απο εκτός νησιού) Πάντα είναι θέμα αντιπροσωπείας μετά την αγορά;

Και έτσι για αναφορά, το budget μου είναι μέχρι τα 400ευρώ max. τα μοντέλα που εξετάζω προς το παρόν είναι τα εξής:

Tapco S5 και S8

Samson Rubicon 5A

Yamaha HS-50m

Alesis M1 MK-II

Ευχαριστώ!

• Guru
Δημοσιευμένο

1) Τα ηχεία θα είναι το 80% της χρήσης σε χαμηλή ένταση (επίπεδα ομιλίας). Εάν πάω σε μεγαλύτερα ηχεία (6, 8 ίντσες) και

ενισχυτές, δεν θα είναι σπατάλη; Δεν θα υπολειτουργούν και δεν θα αποδίδουν λιγότερο απο αντίστοιχα μικρότερα;[/;quote[

Γενικά ναι, αλλά έχε υπόψην σου ότι μεγαλύτερα ηχεία βγάζουν καλύτερο μπάσσο, καθώς και ότι πιο βαρύ (γενικά πάντα) είναι καλύτερο στο ηχεία.

2) Η κατανάλωση ρεύματος των ηχείων εξαρτάται και απο την ένταση ακρόασης ή είναι σταθερή; Σκέφτομαι οτι προτιμάω π.χ. ηχεία με

120watt ενισχυτές έναντι κάποια μεγαλύτερα με 220watts για λόγους κατανάλωσης/θερμοκρασίας/κλπ, έχει βάση αυτή η σκέψη;

(δεδομένης της πολύωρης χρήσης και το σκοπό που τα θέλω)

Δεν νομίζω ότι αλλάζει η κατανάλωση ρεύματος, αλλά και πάλι, η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι αρκετά μικρή, για να την προσέξεις (εκτώς να πάρεις κάποιο τέρας, που τα χρήματά σου δεν το επιτρέπουν).

3) Τα μεγαλύτερα ηχεία δεν είναι πιο προβληματικά (περισσότερο κακό παρά καλό) σε μικρούς και untreated ακουστικά χώρους;
Θέμα έντασης φαντάζομαι ότι εννοείς. Τα χρήματα που θες να διαθέσεις δε θα σου πάρουν κάτι το "καταπληκτικό" ώστε να ανησυχείς για τον χώρο σου. Δε ξέρω τι δουλειές κάνεις, απλά εικάζω...

4) Τί γίνεται με τις εγγυήσεις/επισκευές/επιστροφές; (επειδή είμαι Κρήτη και μάλλον θα παραγγείλω απο εκτός νησιού) Πάντα είναι θέμα αντιπροσωπείας μετά την αγορά;
Εδώ δε ξέρω, δε μου έχει τύχει τίποτε. Απο εκεί που θα αγοράσεις θα πρέπει να ρωτήσεις. Αλλά έχε το νού σου οτι ΚΑΛΟ (πολύ καλό με κεφαλαία) είναι να ΑΚΟΥΣΕΙΣ τα ηχεία που θα πάρεις. Αλλιώς παίρνεις λίγο στα τυφλά, οχι;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...