Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Τι έχετε να πείτε για το ανεξήγητο φαινόμενο που λέγεται [glow=red,2,300]Roland JC-120[/glow]

Βασικά μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς γιατί θα τρελαθώ?? solid state+clean? ΜΑΖΙΙΙ??

για πείτε και υπέρ-κατά, αν αξίζει τα λεφτά ή υπάρχει καλύτερος clean στα ίδια?...

 

 

 

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

οι solid state amps είναι παρεξηγημένοι νομίζω..εδώ μέσα ,που οι περισσότεροι είμαστε ροκάδες, είναι φυσικό να μας αρέσει το σκάσιμο και η ζεστασιά της λάμπας..στην τζαζ μουσική οι περισσότεροι κιθαρίστες χρησιμοποιούν solid state amps, νομίζω είναι πιο καθαροί κ ελεγχόμενοι για την τζαζ μουσική...

Δημοσιευμένο

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ss amps είναι ότι πρέπει (όπως είπε και ο αποπάνω  :D σε jazz παιξίματα πχ).

Ειδικά αυτός ο ενισχυτής είναι απο τους αγαπημένους μου και ας μην είναι λαμπάτος. Έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ήχο που δεν ξέρω, κάτι μου κάνει..!

φυσικά είναι γενικά αποδεκτός και αυτό φαίνεται απο το γεγονός πως η roland τον βγάζει τόσα χρόνια (σε διάφορα μοντέλα).

Έχει καταπληκτικά καθαρά, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο με τα drive (ειδικά το δικό του) γιατί συμπεριφέρεται κάπως παράξενα....!

 

 

Δημοσιευμένο

Ειχα παιξει πανω στον jc120 σε studio και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση.Σε ταξιδευουν αυτα τα καθαρα  ;)  Δεν μπορω να σε βοηθησω ομως να βρεις κατι καλυτερο στα ιδια χρηματα(γιατι δεν ξερω παρα πολλα) Απλα μετα πας αναγκαστικα σε λαμπα που εγω προσωπικα θα επαιρνα κατι απο τα παρακατω...

http://www.thomann.de/gr/bogner_alchemist_112_combo.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_ac15_cc1.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_65_twinreverb.htm

 

ή ισως κατι αλλο απλα αν λεγαμε για mesa boogie ξεφευγουμε πολυ στην τιμη ;)

Δημοσιευμένο

Μια από τις πιο all-time classic λύσεις για υπέροχο καθαρό ήχο. Ο πιο διάσημος πρεσβευτής της ποιότητας και καθαρότητας των καλών και προσεγμένων solid state.

 

"Jazz" γιατί οι τζαζίστες αρέσκονται στα διαμαντένια, πεντακάθαρα cleans (που μετά τα "μουνταίνουν" με hollowbodies, neck μαγνήτες και ενίοτε το tone πολύ χαμηλά). "Chorus" λόγω του διάσημου, true stereo ενσωματωμένου chorus εφφέ. Το κάθε ένα από τα δυο του ηχεία οδηγείται από ξεχωριστό ενισχυτή στα 60 βατ και ο υπέροχος ήχος του chorus του προέρχεται από το ακόλουθο "άγιο δισκοπότηρο" των chorus pedals, to CE-1 της Boss...

 

CE-1IMAGE.jpg

 

...που βγήκε το '76 και πήρε το σχεδιασμό του κατευθείαν από το κύκλωμα του εν λόγω ενισχυτή που είχε βγει ένα χρόνο νωρίτερα. Πάμπολλοι μουσικοί τον έχουν χρησιμοποιήσει για τα διάσημα καθαρά του, είτε για άλλα όργανα πλην κιθάρας, είτε έχοντάς τον αποκλειστικά για κιθαριστικά καθαρά και αλλάζοντας σε άλλον ενισχυτή για τα βρώμικα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

φίλε frunobulax θα λέει πιστεύεις ο συγκεκριμένοσ ενισχυτής με ηλεκτρο-ακουστική?

 

δεν ξέρω τι κιθάρα εννοείς, αλλά αν μιλάμε για κάτι τζαζο-σκαφοειδές τότε ναι, σίγουρα θα είναι καλό setup!

Δημοσιευμένο

Γιατί σου φαίνεται περίεργο το solid state και το clean;Οι τρανζιστοράτοι ενισχυτές είναι πιό καθαροί συνήθως,απο τους λαμπάτους.(Μήπως κάτι δεν κατάλαβα;)

Κατά τα άλλα,αυτός ο ενισχυτής είναι ένα μεγάλο απωθημένο μου.Αυτό το chorus δεν υπάρχει πουθενά.Και πρέπει να είναι και μια πολύ καλή βάση, για να βάλεις ότι πετάλι θέλεις.

Δημοσιευμένο

Oι τρανζιστοράτοι είναι πιο "καθαροί" από τους λαμπάτους με την έννοια ότι είναι πιο ψυχροί και αχρωμάτιστοι στην απόδοση του ήχου που κάποιος τους προσφέρει. Όσο παραμένουν στα καθαρά (και δεν τους σπρώχνουμε στην... τραυματική εμπειρία της παραμόρφωσης) έχουν ακριβώς αυτά τα προσόντα, όμως οι λαμπάτοι δίνουν τον γνωστό απαράμιλλο χρωματισμό (πάντα μιλάμε για καθαρά και όχι για dist ή od) που για πολλούς είναι αναντικατάστατος, πχ. πολλοί τζαζίστες προτιμούν και πάλι Twin Reverbs ή παλιούς Mesa Boogie ΜΚΙ ή ΙΙ αντί για τρανζιστοράτους.

 

Από την άλλη πάλι, υπάρχουν και high-end τρανζιστοράτοι, οι οποίοι έχουν και το μεγάλο προσόν ότι είναι πανάλαφροι και απιστευτα εύκολοι στη μεταφορά. Πάντως όσον αφορά στον JC-120, η απόδοσή του με διάφορα βρωμοπεταλάκια είναι συνήθως αμφίβολη, ακριβώς γιατί δεν τα "κολακεύει" ιδιαίτερα όσο πχ. το ηχόχρωμα των λυχνιών (ή από τον ήχο που προκύπτει από το παράλληλο "πουσάρισμα" που τους κάνουν).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...