Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια χαρα νταν παιδιά, πρώτο ποστ στο noiz.gr για μένα :)

Να επαναφέρω λοιπόν ένα σχετικά παλιό thread (απ' ότι φαίνεται)στο προσκύνιο και να ρωτήσω τι γίνεται τελικά με τα καινούρια TASCAM??

Ενδιαφέρεται ένας φίλος μου για πιο ερασιτεχνική κατάσταση (κατά κόρον για ακρόαση) και του πρότυναν τα VL-A4. Στα υπ'όψιν έχει και τα M-Audio AV40 Studiophile και τα Roister IQ (είπαμε για ακρόαση είναι κατα βάση οπότε και πιο hi-fi ηχεία του κάνουν :)).

Προσωπικά και σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει και εγώ τα TASCAM θα του πρότυνα γιατί μου φαίνονται κάπως πιο σοβαρά και πολύ value for money, αλλά με προβληματίζει λίγο ότι ακριβώς λόγω της χρήσης για την οποία προορίζονται ίσως ηχεία monitor δεν είναι και ότι καλύτερο...

Anyway ξέφυγα... ;D Το τοπικ έχει σχέση με τα TASCAM (αν κ κάποιοι παραπάνω ξέφυγαν επίσης :P) οπότε τελικά θέλω να ρωτήσω τώρα που υποτίθεται ότι μεσολάβησε λίγος χρόνος από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν, τι γνώμες παίζουν για αυτά?????? Σε πρώτη φάση για τα 4ρια τουλάχιστον, αν κ γενικότερα αν παίζουν γνώμες για όλη τη σειρά καλοδεχούμενες.

ΥΓ Βασικά ρωτάω και από προσωπικό ενδιαφέρον (σπουδαστής μουσικής τεχνολογίας γαρ  ;D) γιατί απ' ότι έχω καταλάβει είναι πολύ καλά στην κατηγορία τους και τα έχω και για μένα υπόψιν (τουλάχιστον τα 5ρια, πιθανόν και τα 8ρια).

Δημοσιευμένο

Εχω τα 5αρια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος σαν μονιτορ. Ομως αν θελει μπασα καλυτερα να στραφει προς τα 8αρια. Εγω εχω sub γι αυτο και δεν με ενοχλει

Make me fries...

Δημοσιευμένο

Εχω τα 5αρια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος σαν μονιτορ. Ομως αν θελει μπασα καλυτερα να στραφει προς τα 8αρια. Εγω εχω sub γι αυτο και δεν με ενοχλει

Έτσι είναι. Όσο πιο μεγάλα σηκώνει η τσέπη του τόσο καλύτερα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Εντάξει όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα όσον αφορά την απόκρισή τους στα μπάσα, αλλά σίγουρα δε παίζει ρόλο και που θα μπούνε? Σε ένα δωμάτιο 3,5x3,5x3 (κοντεύω τέλειο κύβο  :( ) νομίζω ότι 8ιντσο ηχείο είναι λίγο υπερβολή ή κάνω λάθος? Εντάξει βέβαια δε πρόκειται να μείνω για πάντα εδώ (είπαμε φοιτητής και μάλιστα στα τελειώματα ;D) αλλά και πάλι δε νομίζω να μπούνε ποτέ σε κανένα τεράστιο δωμάτιο...στη καλύτερη να μπούνε σε κάποιο ψιλοφτιαγμένο χώρο (project studio) αλλά αυτό ακόμη δε το βλέπω και πολύ κοντά :P . Αυτά τα λέω γιατί η διαφορά τιμής έτσι κ αλλιώς ανάμεσα στα 5ρια και στα 8ρια δεν είναι κ απαγορευτική αν είναι να πάρεις κάτι που είναι για "να σου μείνει" αλλά αυτό το κάτι να είναι κ κατάλληλο για την εφαρμογή που το θες όμως...

Btw δεν είναι λίγο περίεργο που για τα 5ρια η Tascam δίνει 38Hz-23kHz και για τα 8ρια 30Hz-20kHz???

Anyway πάλι ξέφυγα ;D

Σε πρώτη φάση ας πουν όποιοι έχουν ακούσει/δουλέψει κάποιο από τα ηχεία της σειράς εντυπώσεις.

Με απασχολεί αρκετά το κατα πόσο "ξεγυμνώνουν" παραγωγες τα ηχεία γιατί αυτό μπορεί να είναι κάτι απόλυτα επιθυμητό άμα μιλάμε για monitor, αλλά επειδή όπως έγραψα κ παραπάνω το παιδί θέλει ηχεία πιο πολύ για ακρόαση και όχι και τόσο για παραγωγή, μήπως είναι καλύτερα να πάει σε κάποια οικονομική hi-fi λύση (τα Roister πχ...)

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο αν τα πάρει τα 5ρια και δε του αρέσουν να του τα αγοράσω εγώ (ο απατεώνας ;D:P) οπότε όπως έλεγα οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία με τα ηχεία καλοδεχούμενη...

Δημοσιευμένο

Εγώ τα έχω τα 5άρια και είναι καθαρόαιμα μόνιτορ. Ακούω και μουσική, οκ. Αλλά είναι, όσο μπορούν, αχρωμάτιστα. Τόσα και τόσα ηχεία υπάρχουν για ακρόαση. Ας μην πάρει μόνιτορ καλύτερα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...