gangster Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 2005 Μετά απ' όλα αυτά,που καταλήγουμε; Θέλουμε υποστήριξη...Η υποστήριξη κοστίζει... ¶ρα αν έχουμε υποστήριξη,οι τιμές θα είναι υψηλές και δεν θα αγοράζουμε. Θέλουμε και stock προϊόντων για να μπορούμε να δοκιμάζουμε.Πώς θα βγάλει κέρδος το κατάστημα; Φαντάζομαι πρέπει να κάνει αρκετά μεγάλο τζίρο...Αυτό είναι δυνατό σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα,Θεσ/νίκη,Πάτρα κλπ) ,αλλά πιστεύετε ότι σε μια πόλη των 50.000-60.000 κατοίκων θα τα καταφέρει; Προσωπικά θα δεχόμουν άνετα να πληρώσω ένα 10,το πολύ 15% πάνω απ' τις "τιμές thomann" μόνο και μόνο για να τα φάει ο Γερμανός,αλλά ο μπάρμπα-Μήτσος της γειτονιάς.Παραπάνω όμως,δύσκολα... Α,κάτι ελαφρώς άσχετο:υγιές καπιταλιστικό σύστημα,κατά τη γνώμη μου,ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει,παρά μόνο περιπτώσεις "καπιταλιστικού σοσιαλιισμού" τύπου Σκανδιναβίας (με τεράστια φορολόγηση για όλους) one colour: black - and shades of grey
Goatbarber Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Το θεμα ειναι οτι στο ελλλλλαδδδδα ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΟΥΜΕ.......ΟΥΤΕ ΤΙΜΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ......... :x :x :x :x :x :x Γ@#$Ω το φελεκι μου!!! :x :evil: :x :evil: :x :evil: "Simplicity is gold"
Goatbarber Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Προσωπικά θα δεχόμουν άνετα να πληρώσω ένα 10' date='το πολύ 15% πάνω απ' τις "τιμές thomann" μόνο και μόνο για να τα φάει ο Γερμανός,αλλά ο μπάρμπα-Μήτσος της γειτονιάς.Παραπάνω όμως,δύσκολα... Α,κάτι ελαφρώς άσχετο:υγιές καπιταλιστικό σύστημα,κατά τη γνώμη μου,ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει,παρά μόνο περιπτώσεις "καπιταλιστικού σοσιαλιισμού" τύπου Σκανδιναβίας (με τεράστια φορολόγηση για όλους)[/quote'] +1,000 :wink: "Simplicity is gold"
Angelos Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Αυτο που δεν εχω μαθει ειναι αν επιβαλουν τις τιμες (ο Βον' date=' ο Στολλας κτλ) η απλα ολοι θελουν να βγαζουν τρελο κερδος εις βαρος του πελατη;[/quote'] Να τι νομίζω εγω ότι συμβαίνει ... Καταρχήν η "Αποκλειστική Αντιπροσώπευση" απαγορεύεται βάση της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ενωσης. Απλώς μεταξύ των μεγαλοεταιρειών υπάρχει μια "συμφωνία κυρίων" να μοιράζονται τις μάρκες και να εμφανίζονται ως αντιπρόσωποι. Απο εκει και πέρα, επειδή η αγορά στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή, κανένα μαγαζί απο μόνο του δεν μπορεί να κάνει σοβαρό τζίρο στην κάθε κατασκευάστρια εταιρεία αλλα ούτε και να αντέξει ευκολα το λειτουργικό κόστος που απαιτεί μια τέτοια συνεργασία. Ετσι εταιρείες όπως το Βον, ο Στόλλας και άλλες μεγάλες που έχουν την οικονομική επιφάνεια, συγκεντρώνουν τις παραγγελίες απο τα μικρά μαγαζιά και παραγγελνουν πχ στην Fender μεγάλες ποσότητες και μοιράζουν την παραγγελία στους πελάτες τους προσθέτοντας το δικό τους ποσοστό κέρδους και επιπλέον διομορφώνουν μια νεα προτινόμενη τιμή λιανικής τέτοια που να επιτρέπει στα μικρά μαγαζιά να έχουν περιθώρια κέρδους αλλα και εκπτωσης. Απο εκεί και πέρα το τι πολιτική ακολουθεί το κάθε μαγαζί είναι δικό του θέμα και δεν πρέπει να μπαινουν όλα σε ένα κουβά. Πιστεύω ότι οι τιμές αρκετών προιόντων που φέρνει ο Στόλλας είναι ανταγωνιστικές με το εξωτερικό, τουλάχιστον στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Παρόμοια εμπειρία έχω και απο την Ομικρον. Βλέπω και το Bon Studio να προσαρμόζεται σιγα-σιγά. Για τον Νάκα δεν θα μιλήσω γιατι θα εκνευριστώ ιδιαιτερα όπως επίσης και για εκείνους που φέρνουν τα Mackie/EAW (δεν θυμάμαι όνομα). Τι κρίμα τέτοια εξαιρετικά προιόντα να θάβονται απο την αισχροκέρδια. Καταλήγοντας θέλω να πω ότι αρκετά πράγματα που εχω αγοράσει τελευταία τα έχω βρεί μέχρι και σε φτηνότερες τιμές απο ότι στον Θωμά και φυσικά τα πήρα απο την Ελλάδα. Εκει που έχω μεγάλο παράπονο είναι το service και τα ανταλακτικά, αλλα τι να κάνουμε μικρή χώρα είμαστε. Οσο για την εξυπηρέτηση, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί και κάποιοι άλλοι που είναι απαράδεκτοι ακόμα και σαν πωλητές. Αλλα απο ότι διαβάζω σε ξένα φόρουμ εδω και χρόνια τα πράγματα δεν είναι καλλίτερα στην Αμερική ή την Ευρώπη. Και αυτό δεν συμβαίνει μονο στα μουσικά καταστήματα αλλα σε πολλά αντικείμενα που απαιτούν μακροχρόνια εξειδίκευση.
metalash Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Βασικα να προσθεσω κατι στη θεση του Αγγελου.Αν εισασταν εσεις που εχετε το μαγαζι κ βλεπατε πχ οτι το ταδε μοντελο κιθαρας το πουλανε εντος συνορων 1000 ευρω με αποκλιση 50 - 60 ευρω ανα μαγαζι πανω κατω κ με πρωτογενες κοστος 400 ευρω..Τι θα κανατε? Θα την πουλαγατε 600 ευρω ας πουμε?ΟΧΙ!Γιατι τα 200 ευρω κερδος δεν καλυπτουν τις αναγκες του επιχειρηματια (ειδικα αν μιλαμε για μικρο μαγαζι που δεν εχει σταθερο τζιρο),γιατι οταν πουλας κατι με τρομερη διαφορα απο τους ανταγωνιστες σου κοινεις υποψιες στον ελληνα για την προελευση του κ τελος γιατι πολυ απλα ο αθεμιτος ανταγωνισμος απαγορευεται δια ροπαλου απο χρηστα ηθη.Αρα παιζεις στο 50αρι πανω κατω. f you don't want it you won't do it
gangster Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Βασικα να προσθεσω κατι στη θεση του Αγγελου.Αν εισασταν εσεις που εχετε το μαγαζι κ βλεπατε πχ οτι το ταδε μοντελο κιθαρας το πουλανε εντος συνορων 1000 ευρω με αποκλιση 50 - 60 ευρω ανα μαγαζι πανω κατω κ με πρωτογενες κοστος 400 ευρω..Τι θα κανατε? Θα την πουλαγατε 600 ευρω ας πουμε?ΟΧΙ!Γιατι τα 200 ευρω κερδος δεν καλυπτουν τις αναγκες του επιχειρηματια (ειδικα αν μιλαμε για μικρο μαγαζι που δεν εχει σταθερο τζιρο)' date='γιατι οταν πουλας κατι με τρομερη διαφορα απο τους ανταγωνιστες σου κοινεις υποψιες στον ελληνα για την προελευση του κ τελος γιατι πολυ απλα ο αθεμιτος ανταγωνισμος απαγορευεται δια ροπαλου απο χρηστα ηθη.Αρα παιζεις στο 50αρι πανω κατω.[/quote'] ¶μα είναι έτσι,αγοράζω από τον thomann και να χαίρονται και τον ανταγωνισμό τους! :evil: Θεωρώ τον σεβασμό στον πελάτη εκ των ουκ άνευ!Αυτό συμπεριλαμβάνει και την αισχρεκέρδεια!Τέτοιο κέρδος σε ένα προιόν είναι αισχροκέρδεια!Είπαμε ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε την ντόπια αγορά,αλλά όχι να μας #μπιπ# κιόλας... one colour: black - and shades of grey
Earendil Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2005 Θα έλεγα ότι η χρυσή τομή για την Ελλάδα θα ήταν ένας -ουτοπικός φοβάμαι- συνδυασμός προσιτών τιμών και καλά διαβασμένων πωλητών.Ο θάνατος ενός μαγαζιού είναι να σου κάνει το σπικάζ το ίδιο το αφεντικό. Κάποτε στο κέντρο της Αθήνας ένας φίλος ρώτησε πωλητή για τις διαφορές Epiphone Std Les Paul και Epiphone Custom les Paul.Ο πωλητής του έδειξε το διαφορετικό pickguard και κόντεψα να πάθω έμφραγμα! Αν οι Έλληνες κατ/άρχες μπορούσαν να πουλάνε τα προϊόντα λίίίγο ακριβότερα από π.χ. Γερμανία, σε σημείο που να προτιμάς ένα φέσι 50-100 γιούρο αν μπορείς να δεις -να πιάσεις - να ακούσεις - αυτό που θες και να το πας σπίτι σου αγκαλιά, πιστεύω πως δεν θα ήταν τόση η μανία με τις παραγγελίες απ'έξω. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.Κακό του κεφαλιού τους, η ίδια η πραγματικότητα αργά ή γρήγορα θα τους γονατίσει.Οι τσέπες πολλών από μας δεν σηκώνουν...πατριωτισμούς στα ψώνια! Χρειαζόμαστε διαβασμένους πωλητές! Οι τιμές κάποια στιγμή ελπίζω πως θα αναπροσαρμοστούν! Φωτιά και τσεκούρι στους άσχετους πωλητές! Αυτοί μας ανάγκασαν να στραφούμε στο Internet,πρώτα για να ενημερωθούμε καλά και φυσικά και για να ψωνίσουμε. Παρεμπιπτόντως, αν πρέπει να κλωνοποιήσουμε κάποιον δικό μας πωλητή, ψηφίζω Κώστα από BonStudio. Μπασίστας είναι ο άνθρωπος, κι όμως λίγοι πωλητές μπορούν να του κουνηθούν σε κιθαριστικές γνώσεις... τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη
despal Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 1. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑ 20 ΛΕΠΤΑ Korg Karma, Korg Triton, Kurzweil K2600, Roland Fantom, ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΑΝΙΕΣ; 2. Μπορεί το ίδιο κατάστημα να διαθέτει Karma $1,500 Triton LE $1000 K2661 $1900;
fleamail Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 To μόνο κατάστημα που λείπει στην Ελλάδα είναι ένα greek section στο thomann... http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com
despal Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσιευμένο 3 Σεπτεμβρίου 2005 Και εγώ που θα δοκιμάσω το Korg Karma φίλε fleamail? :P Να πεταχτώ Γερμανία μήπως; :(
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση