Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Δηλαδή φίλε Ourdarkness μπορώ να κάνω κι εγώ dual boot? Στο laptop?

Μπορείς να φτιάξεις όσα θέλεις(partitions),o ορθός τρόπος και εύκολος δηλαδή,είναι να εγκαταστήσεις αρχικά τα windows xp,και πάνω στα πρώτα βήματα της εγκατάστασης να χωρίσεις τον σκληρό σου σύμφωνα με τα γούστα σου.Σου αναφέρω πρώτα τα xp γιατι τα vista δεν θα σε αφήσουν να εγκαταστήσεις παλιότερο λειτουργικό.Ανεπίσημα μπορείς να δοκιμάσεις και το macosx για test και μελλοντική αγορά..Σε δεύτερο επίπεδο για τα vista θα χρειαστείς καθαρή εγκατάσταση και οχι το recovery,αν κάνω λάθος διορθώστε με..

:)γιουπιγιαο

p.s.να βεβαιωθείς από το site του κατασκευαστή ότι το φορητό που θα αγοράσεις διαθέτει οδηγούς για xp.

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Δηλαδή φίλε Ourdarkness μπορώ να κάνω κι εγώ dual boot? Στο laptop?

Αναφερόμουν στο dekstop μου, γιατί το laptop που περιμένω έχει προεγκατεστημένα Vista τα οποία θα ξηλωθούν εν ριπή οφθαλμού (αφού προηγουμένως φτιάξω τα απαραίτητα τα DVD)

Δεν ξέρω αν 8α βάλω dual boot παρ' όλο που γίνεται και αυτό.

Σου αναφέρω πρώτα τα xp γιατι τα vista δεν θα σε αφήσουν να εγκαταστήσεις παλιότερο λειτουργικό.

Κι όμως...  ;)

Δημοσιευμένο

Μου φαίνεται πως θα πετάξω επάνω το sonar και θα περιμένω να διορθωθεί το πρόβλημα με το cubase/nuendo...

Γιατί αυτά που λέτε μου φαίνονται λίγο δύσκολα για τις γνώσεις που έχω στους υπολογιστές...

Οh Lord...!

Δημοσιευμένο

Τον υπολογιστή θα τον έχω στα χέρια μου σε λίγες μέρες...

Θα σου στείλω μήνυμα να με βοηθήσεις...

Ευχαριστω πάρα πολύ προκαταβολικά... ;D

Οh Lord...!

Δημοσιευμένο

Κωστα δε χρειαζεται να βγαλεις τα vista , θα κανεις dual boot με XP+Vista.

Οσο καινουργιο και ναναι το laptop σου σε λιγο καιρο θα βρεις στο διαδικτυο googl-αροντας drivers και οδηγιες για το πως να το κανεις.

Δεν θα σε συμβουλευα να αλαξεις daw , γιατι αν εχεις συνηθησει σε cubase το sonar θα σου "κατσει" στραβα περαν του οτι θα πανε χαμενες οι ωρες που σπαταλισες για να εξικοιωθεις και να μαθεις το cubase.

Με λιγη υπομονη και διαβασμα απο διαφορα sites θα τα καταφερεις μια χαρα.

Θα σου στειλω κι εγω mail να σου πω τι εκανα το καλοκαιρι που πηρα ενα HP dv5  και δεν εβρισκα drivers για να τον γυρισω σε XP .

Τελικα τα καταφερα , τον εχω με dual boot κι ολα τρεχουν ρολοι .

Εχασα ομως ενα μηνα απο τη ζωη μου ???

Τωρα ομως ξερω  ;D

Καλη τυχη.

Here's the Sex Pistol  ;)

It's only Rock 'n' Roll .....................

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, έκανα partition και μετά πάω να μπουτάρω απο το cd και μετά απο λίγο μου βγάζει μπλε οθόνη, πρέπει να κατεβάσω  οδηγούς του υπολογιστή για xp; και αν ναι, μετά που τα περνάω;

Οh Lord...!

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, έκανα partition και μετά πάω να μπουτάρω απο το cd και μετά απο λίγο μου βγάζει μπλε οθόνη, πρέπει να κατεβάσω  οδηγούς του υπολογιστή για xp; και αν ναι, μετά που τα περνάω;

Welcome to the club...  :D

Σου βγάζει μπλε οθόνη (την γνωστή BSOD) επειδή δεν μπορεί να βρει τον σκληρό δίσκο. Θα πρέπει να βρεις ποιό chipset έχει η motherboard και να κατεβάσεις τον αντίστοιχο driver. Αυτό μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους:

α.) από το Internet ψάχνοντας ανηλεώς ή

β.) αν το laptop ήρθε με προεγκατεστημένα τα Vista, τότε ξαναβάλτα, μπες στο site της Intel και κατέβασε το Intel Matrix Storage Manager:

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101&lang=eng

Πρόσεξε ότι αν έχεις Vista Home Premium, τότε πρέπει να διαλέξεις Vista και όχι Vista 32, από την αναδιπλούμενη λίστα. Αφού γίνει αυτό θα μπορέσεις να δεις από το Device Manager επακριβώς ποιό chipset διαθέτει η motherboard:

Πίνακας ελέγχου -> Διαχείριση συσκευών -> Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI και βλέπεις κάτι αντίστοιχο με:

Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers - 24 D1.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι drivers για XP όμως, για τον ελεγκτή που βλέπεις στον πίνακα ελέγχου. Αυτό μπορείς να το αναζητήσεις σε διάφορα σημεία στο internet αλλά ξεκίνα στο site της Intel, ή στο site του κατασκευαστή του δίσκου, ή σε διάφορα fora, ή π.χ. στο www.driversplanet.com

Αφού βρεις τον controller ...  ::) (είναι ουσιαστικά 6-7 αρχεία) τότε βάζεις το CD των Windows XP και παρακολουθείς την οθόνη για ένα μήνυμα του στυλ:

"Press F6 to install additional drivers..." ή κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι απ' έξω.

Πατάς F6 και θα σου ζητήσει να του δώσεις δισκέτα με τους επιπρόσθετους drivers. Αν το HP δεν έχει floppy disk θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό, το οποίο συνδέεται μέσω USB στο laptop. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να συγχωνεύσεις τον driver που βρήκες στο CD των Windows XP, αλλά αυτή η διαδικασία απαιτεί ειδικό προγραμματάκι και δεν λειτουργεί πάντα.

Αφού βρουν τον driver, η εγκατάσταση των XP προχωράει κανονικά.

Αυτά.  :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...