Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Ναι ρε συ SF, αλλά μήπως είναι λιγάκι ακριβές για αυτό που προσφέρουν?

 

Πάντως ο τύπος στη συνέντευξη λέει "ωμά" κάποια πράγματα που κάποιοι τα έχουν "τούμπανο" και κάποοι άλλοι κρυφό καμάρι.

 

Μη βαράτε οι Gibsonάκηδες, ;D

Κάποια πράγματα να λέγονται. ;D

 

TO BEER OR NOT TO BEER

Δημοσιευμένο

πολυ ενδιαφερον αρθρο!

 

θα ζυγισω την gibson μου .. η οποια παρεπιπτοντως, αν δεν ειναι στο 2% ειναι στο 50% που δεν ειναι χαλια (dog).

 

αυτο που μου εκανε εξισου μεγαλη εντυπωση ειναι περι intonation και τοποθετηση ταστων μετα το 15ο! ειναι μια περιοχη που μαλλον αποφευγω στην les paul μου και ειχα την αισθηση οτι οταν παιζω εκει κατι δεν μου παει και τοσο καλα. λες να μην φταιω εγω τελικα?

 

επισης μου αρεσε το κριτηριο που χρησιμοποιει για τον καλο ηχο

 

 

Δημοσιευμένο

Το πρώτο που μου χτύπησε άσχημα ήταν η εισαγωγή και το Mr. X. To έργο το έχω ξαναδιαβάσει και για τις PRS - όπως και για μερικές άλλες μάρκες (ναι, ακόμα και Fender).

 

Το απόσταγμα της υπόθεσης (για μένα) ήταν ότι φέρεται να μας μιλά ενας τύπος ο οποίος δηλώνει να έχει δοκιμάσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ Gibson και αυτές που να του έκαναν κλικ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

 

Σχολιάζει τις πρακτικές κατασκευής της Gibson.

 

Σχολιάζει τις πρακτικές διανομής της Gibson.

 

Καταλήγει παροτρύνοντας να δοκιμάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κιθάρες και ότι μπορούμε να βρούμε κιθάρες ανώτερες ποιοτικά και ηχητικά από τις Gibson από άλλους κατασκευαστές.

 

 

 

Για μένα περισσότερο είναι λίβελος προς την Gibson σαν εταιρία υπό την κάλυψη της "συνέντευξης" και της "συμβουλής". Στην τελική αυτό που (θα έπρεπε να) μας ενδιαφέρει είναι να μας κάνει κλικ μια κιθάρα. Αν έχει weight relief holes, short tennon, είναι του '59 ή του '09 λίγη σημασία έχει. Νομίζω οι πρακτικές διανομής (σαν καταναλωτές) μας είναι αδιάφορες σε επίπεδο επιλογής κιθάρας. Ορισμένα γεγονότα που εντοπίζει είναι σωστά (αρκετοί θα θυμούνται το άλμα στις τιμές της Gibson γύρω στο 2000 και το γεγονός ότι πολλά καταστήματα ανά την Ευρώπη σταμάτησαν για κάποιο καιρό ή ακόμα και τελείως να συνεργάζονται με τη Gibson λόγω της αλλαγής στα stock quantities και τις εκπτώσεις), αλλά είναι προφανές ότι τα παραθέτει μέσα από τη σκοπιά του θιγόμενου. Τι σημασία έχουν τα χαρακτηριστικά κατασκευής αν εμάς μας κάνει κλικ και αυτό το κλικ δικαιολογεί την τιμή που καλούμαστε να πληρώσουμε; Αν πάλι δεν θέλουμε να διαθέσουμε τόσα, οπωσδήποτε υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές (και πολύ καλές μάλιστα όπως ήδη γνωρίζουμε), αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να περάσεις 20-30 χρόνια δουλεύοντας σε κατάστημα μουσικών οργάνων και να τσεκάρεις ΧΙΛΙΑΔΕΣ κιθάρες για να αρχίσεις να αποκτάς άποψη, ούτε χρειάζεται να βλέπουμε με "κακό" μάτι μια εταιρία  ;)

 

Όπως είπε και ο Παρμεζάνας:

 

"If the shit fits, wear it!"

 

 

 

υ.γ. εδώ που τα λέμε, για να φτάσεις να χαρακτηρίσεις τη μισή γραμμή παραγωγής της Gibson (ή οποιασδήποτε άλλης εταιρίας) "σκυλιά', μάλλον κάτι λάθος συμβαίνει και δε νομίζω ότι είναι η γραμμή παραγωγής...μήπως βρίσκει πρόβλημα και στις ταστιέρες που βγαίνουν απ'το Pleck που έχει βάλει η Gibson?

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημοσιευμένο

το συμπερασμα μου μετα το περας της αναγνωσης του αρθρου ειναι 1 και λιγο πολυ ολοι το ξερουμε. Για δεδομενο (αν και ολο επιθυμουν να αυξανεται) κερδος της εταιριας : When quantity goes up , quality falls

when we want high quality we drop quantity  8)

Thats marketing shit

 

Δημοσιευμένο

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αν και μπαίνει πάλι στη λογική των ξύλων που δεν την χωνεύω καθόλου. Αυτά τα δυο όμως μπορεί να μου τα εξηγήσει κάποιος;

 

The polyurethane is a harder finish. So you may get a little more sustain because it's resisting absorption. Your string will sustain longer, but resonance decreases. Sustain is not resonance. It's not even frequency response. It's just dumb sustain. So the urethane made a difference.

 

You'd have bad sounding finishes next to good sounding finishes.

 

Α, και το πώς καταλαβαίνει την προέλευση του ξύλου (μήπως κάνει την κιθάρα κομμάτια και την περνάει από χημικές αναλύσεις και μικροσκόπια STEM?):

 

The Ace had DiMarzios and a killer top, clean inlay with the lightning bolts, but it also had the heavy, cheap African mahogany body.

 

Όσο για την ίδια την Gibson και τις δικτατορικές πολιτικές της σήμερα έναντι των αντιπροσώπων, έχω ακούσει κι εγώ my fair share of ιστορίες φρίκης...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Master of Ceremonies συμφωνώ μαζί σου,οταν μια κιθάρα μου κάνει αυτό το (κλίκ) θα την αγοράσω άσχετα με το τι μάρκα είναι.

Το Θεμα ομως είναι για να σου κάνει μια κιθάρα κλίκ πρέπει να ακούσεις αρκκετές,

για να μπορείς να καταλάβεις την διαφορά.

 

Δημοσιευμένο

Ενα παράδειγμα.

Εχω μια PRS single Cut Gold Top 20th ann.

αγόρασα απο τον φίλο μου Τάσο, μια  Custom 22 gold top 20th ann..

Δεν την ακουσα την κιθάρα,ειπα  τι σκ@τα... Custom 22 20th anniversary θα είναι καλή.

Οταν την έβαλα δίπλα στην Single cut και τις άκουσα μαζί ...κατάλαβα πάσο μεγάλη διαφορά ειχανε, η μια πήγαινε προς φεντερ μερια, και η Single cut πρός Gibson.

Δεν θα αγόραζα μια κιθάρα 2000 για να εχω ήχο φεντερ.

Μεγάλη διαφορά στο βάρος η single cut έχει το διπλάσιο σχεδόν βάρος.

 

Eυτυχώς την πούλησα όσο την πήρα.

Τώρα ο φίλος που την πήρε, ειναι τρελαμένος με την κιθάρα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...