yann Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Για δοκιμασε αρχιζοντας με τον bridge σκετο,και με δαχτυλα μονο.. Παιζεις αναμεσα στους μαγνητες και προς γεφυρα..(με τυπο jazzbass υποτιθεται!) "σκασε" λιγο τα μεσαια (αν εχεις παραμετρικο ειναι οι χαμηλομεσαιες που θα "παιξεις" και οχι πολυ boost), και κοψε λιγα μπασσα μεχρι να "στρογγυλεψει" ο ηχος,(αναλογως χροιας ενισχυτη) τα πριμα σου κατευθυνε τα αναλογως! Ιδιο ηχο δεν θα βγαλεις σε καμμια περιπτωση, θα εισαι ομως μεσα στην κατηγορια ηχου! :) ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!
rocka-vic Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Για δοκιμασε αρχιζοντας με τον bridge σκετο,και με δαχτυλα μονο.. Παιζεις αναμεσα στους μαγνητες και προς γεφυρα..(με τυπο jazzbass υποτιθεται!) "σκασε" λιγο τα μεσαια (αν εχεις παραμετρικο ειναι οι χαμηλομεσαιες που θα "παιξεις" και οχι πολυ boost), και κοψε λιγα μπασσα μεχρι να "στρογγυλεψει" ο ηχος,(αναλογως χροιας ενισχυτη) τα πριμα σου κατευθυνε τα αναλογως! Ιδιο ηχο δεν θα βγαλεις σε καμμια περιπτωση, θα εισαι ομως μεσα στην κατηγορια ηχου! :) Για δοκιμασε αρχιζοντας με τον bridge σκετο,και με δαχτυλα μονο.. δεν καταλαβα τι ενοεις? Πθστευω πως με τοση βοηθεια θα τα καταφερω που θα μου παει!!??!! It dont mean a thing, if it ain't got that swing...
X-minor Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Εννοεί με τον bridge μαγνήτη μόνο, και μόνο δάχτυλα (όχι πένα δηλαδή). Αν μας πεί και τι εξοπλισμό έχεις ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε παραπάνω.
rocka-vic Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Nαι το καταλαβα μετα αλλα δεν προλαβα να το σβησω... (Καλα ετσι κι αλλιως πενα δεν πιανω στα χερια μου 8)) Ο ενισχυτης ειναι ενας Warwick Sweet 15.2 150 Watts ( http://www.thomann.de/gr/warwick_sweet_152.htm) και το μπασσο ειναι ενα Ibanez Sr300 :-\ (http://www.thomann.de/gr/ibanez_sr300ipt.htm) (αν και σκεφτομαι να του αλλαξω τους μαγνητες... Δεν βοηθαει πολυ το υλικο μου πειστευω (το μπασσο κυριως)... It dont mean a thing, if it ain't got that swing...
X-minor Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Μια χαρά είναι ο εξοπλισμός σου, μη σε απασχολεί τόσο. Το μπάσσο μια χαρά είναι, απλά μερικά πράγματα που είδα στο δικό μου πεντάρι (G&L tribute), είναι πρώτον, όπως είπε και ο yann, να χρησιμοποιήσεις τον bridge μαγνήτη. Έπειτα, κάτι που ίσως βοηθήσει είναι να ανεβάσεις το action. Με μεγαλύτερο action και λίγο πιο "ελαφρύ" πάτημα με το αριστερό, μπορείς να έρθεις κοντά σε έναν πιο άταστο ήχο, μια κι έτσι δεν "γλύφουν" οι χορδές την ταστιέρα (τουλάχιστον σε μένα πετυχαίνει ;D). Τώρα με το EQ, εγώ θα σου πρότεινα τις εξής ρυθμίσεις: B:6-7 M:6-7 T:4-5 Κι αυτό γιατί διακρίνω περισσότερα μπασσομεσαία στον τόνο του παρά πρίμα. Η καλύτερη οδός πάντως με το να βρείς τον ήχο που θες, είναι απλά να δοκιμάσεις τα πάντα, κάθε πιθανή παράμετρο. Κάποια ρύθμιση σίγουρα θα σου κάτσει καλύτερα.
rocka-vic Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 17 Φεβρουαρίου 2009 Μια χαρά είναι ο εξοπλισμός σου, μη σε απασχολεί τόσο. Το μπάσσο μια χαρά είναι, απλά μερικά πράγματα που είδα στο δικό μου πεντάρι (G&L tribute), είναι πρώτον, όπως είπε και ο yann, να χρησιμοποιήσεις τον bridge μαγνήτη. Έπειτα, κάτι που ίσως βοηθήσει είναι να ανεβάσεις το action. Με μεγαλύτερο action και λίγο πιο "ελαφρύ" πάτημα με το αριστερό, μπορείς να έρθεις κοντά σε έναν πιο άταστο ήχο, μια κι έτσι δεν "γλύφουν" οι χορδές την ταστιέρα (τουλάχιστον σε μένα πετυχαίνει ;D). Τώρα με το EQ, εγώ θα σου πρότεινα τις εξής ρυθμίσεις: B:6-7 M:6-7 T:4-5 Κι αυτό γιατί διακρίνω περισσότερα μπασσομεσαία στον τόνο του παρά πρίμα. Η καλύτερη οδός πάντως με το να βρείς τον ήχο που θες, είναι απλά να δοκιμάσεις τα πάντα, κάθε πιθανή παράμετρο. Κάποια ρύθμιση σίγουρα θα σου κάτσει καλύτερα. Να θυμηθω: Να ανεβασω το action, να παιξω στον bridge, να φτιαξω το EQ :P To EQ ειναι σε db αρα υποθετω Β:4-8 db M:4-8 db T:-3-0 db (Ισως να κατεβασω λιγο ακομα τα μπασσα για να εχω πιο πολυ Mid) It dont mean a thing, if it ain't got that swing...
pastelius Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Επίσης δοκίμαζε να παίζεις όσο πιο πολύ μπορείς προς το bridge του μπάσου.. Ή μάλλον,μη δοκιμάζεις,αν θες να πλησιάσεις τον ήχο του,ΚΑΝ'ΤΟ!Είναι βασικότερο απο τα εφφέ που θα χρησιμοποιήσεις ;).Δεν ήταν τυχαίο το "it 's all in the hands ( ,man! 8) ) " ! Όσο για τον ήχο και τα εφφέ, είμαι ο πλέον άσχετος να σε προσανατολίσει,και εμπιστεύομαι πλήρως τους φίλους noiz-άκηδες,οπότε κάνε ότι σου λένε! ;D Αλήθεια, γιατί σε καίει τόσο να πλησιάσεις τον ήχο του? Κόλλησες κι εσύ το μικρόβιο? ;D feel da FUNK blast
Spiros Mavromatis Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 "ψυχη και δαχτυλο" με οτι μπασσο και να παιζε ο jaco , παλι "jaco" θα ακουγοταν. το ιδιο ισχυει και για τον gilmour. το ιδιο πιστευω ισχυει για ολους. μπορει μερικοι να εχουν καταφερει να πλησιασουν...τον ονειρικο τους ηχο , πααααααααααααρραα πολυ , αλλα..... Mesa/Boogie & Strato
rocka-vic Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Επίσης δοκίμαζε να παίζεις όσο πιο πολύ μπορείς προς το bridge του μπάσου.. Ή μάλλον,μη δοκιμάζεις,αν θες να πλησιάσεις τον ήχο του,ΚΑΝ'ΤΟ!Είναι βασικότερο απο τα εφφέ που θα χρησιμοποιήσεις ;).Δεν ήταν τυχαίο το "it 's all in the hands ( ,man! 8) ) " ! Όσο για τον ήχο και τα εφφέ, είμαι ο πλέον άσχετος να σε προσανατολίσει,και εμπιστεύομαι πλήρως τους φίλους noiz-άκηδες,οπότε κάνε ότι σου λένε! ;D Αλήθεια, γιατί σε καίει τόσο να πλησιάσεις τον ήχο του? Κόλλησες κι εσύ το μικρόβιο? ;D Ναι μαλλον κολλησα το μικροβιο... Οχι ενταξι ο Jaco ειναι φοβερος. Οταν μια μερα καποιος με ρωτησε "ποιον εχεις για προτυπο" εγω του ειπα "δεν ξερω ποιος ειναι. Ειναι πολοι αλλα δεν μπορω να ξεχωρισω. Oταν ακους τον Jaco απλα σε πορωνει ο τροπος που παιζει. Οταν ακους Sheehan μενεις σαν το χανο να ακους τα γρηγορα φοβερα σολο. Ο Wooten εχει αυτο το μοναδικο slap. (O Cliff ηταν απλα φοβερος) " "Κι αν επρεπε να διαλεξεις?" "Jaco... Μαλλον..." It dont mean a thing, if it ain't got that swing...
Epiphobe Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 18 Φεβρουαρίου 2009 Mια απο τα ίδια...Με το που είδα το Modern electric bass... :o :o :o :o.Και ένα βιντεάκι απο τον μέγιστο Bireli http://www.youtube.com/watch?v=UY_wH15a7C0 :o :o :o :o :o :o Εχω Φ-εντερικές διαταραχές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση