george_the_jack Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 H Line6 M13 φαίνεται πράγματι δελεαστική και αξιοπρεπής επιλογή.... Stuck to heavenly melodies...
Subfire Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Να σου προτείνω μια λύση σε rack. Tech21 PSA(το οποίο έχω και είναι πάρα πολύ καλό σε ότι ήχο θέλεις)+μια φέτα με εφφέ όπως tc electronics geforce http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/psa1_1.html http://www.thomann.de/gr/tc_electronics_gforce.htm Σύνολο 1500Ε www.myspace.com/subfireband
The Genius Loci Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 H Line6 M13 φαίνεται πράγματι δελεαστική και αξιοπρεπής επιλογή.... Πράγματι είναι, αλλά ειλικρινά νομίζω φίλε Γιώργο, και μην το πάρεις στραβά, ότι έχετε μπλεχτεί άσχημα με αποτέλεσμα να μην "ξέρετε τι θέλετε". ;) :) Οι επιλογές είναι: 1) Μόνο εφφέ. Πηγαίνεις σε M13, Nova System, G-System (ανεβαίνοντας σε τιμή), ανάλογα με το τι σου "κάνει" ηχητικά. 2) Εφφέ + καμπίνες/ενισχυτές, σε μορφή πεταλιέρας (στα πόδια). Tonelab LE, Boss GT-10, Digitech RP-500/1000 και αρκετά ακόμα 3) Το παραπάνω, σε μορφή rack. Εδώ υπάρχουν πάλι επιλογές από Vox, Boss, Digitech όπως και ο συνδιασμός που σου προτάθηκε παραπάνω, ένας προενισχυτής δηλαδή + ένα rack εφφέ. Τέλος υπάρχει το κορυφαίο Axe-Fx και Axe-Fx Ultra, το οποίο έχει την ίδια σχέση με τα υπόλοιπα που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με τον ΠΑΣ Γιάννενα (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι από την Ήπειρο! ;D). Με την επιλογή (1) χρειάζεσαι οπωσδήποτε ενισχυτή για σωστά αποτελέσματα. Με την (2) μπορεί και να τα καταφέρεις μόνο με κονσόλα, αλλά μάλλον όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά της λύσης (3) είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν και απευθείας σε κονσόλες/PA. Και οι διαφορές στο κόστος είναι σοβαρές. Καθίστε να οργανώσετε τον τρόπο που θα θέλατε να δουλέψετε και θα δεις ότι είναι εύκολο να καταλήξεις στην καλύτερη λύση. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing
george_the_jack Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Πράγματι είναι, αλλά ειλικρινά νομίζω φίλε Γιώργο, και μην το πάρεις στραβά, ότι έχετε μπλεχτεί άσχημα με αποτέλεσμα να μην "ξέρετε τι θέλετε". ;) :) Οι επιλογές είναι: 1) Μόνο εφφέ. Πηγαίνεις σε M13, Nova System, G-System (ανεβαίνοντας σε τιμή), ανάλογα με το τι σου "κάνει" ηχητικά. 2) Εφφέ + καμπίνες/ενισχυτές, σε μορφή πεταλιέρας (στα πόδια). Tonelab LE, Boss GT-10, Digitech RP-500/1000 και αρκετά ακόμα 3) Το παραπάνω, σε μορφή rack. Εδώ υπάρχουν πάλι επιλογές από Vox, Boss, Digitech όπως και ο συνδιασμός που σου προτάθηκε παραπάνω, ένας προενισχυτής δηλαδή + ένα rack εφφέ. Τέλος υπάρχει το κορυφαίο Axe-Fx και Axe-Fx Ultra, το οποίο έχει την ίδια σχέση με τα υπόλοιπα που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με τον ΠΑΣ Γιάννενα (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι από την Ήπειρο! ;D). Με την επιλογή (1) χρειάζεσαι οπωσδήποτε ενισχυτή για σωστά αποτελέσματα. Με την (2) μπορεί και να τα καταφέρεις μόνο με κονσόλα, αλλά μάλλον όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά της λύσης (3) είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν και απευθείας σε κονσόλες/PA. Και οι διαφορές στο κόστος είναι σοβαρές. Καθίστε να οργανώσετε τον τρόπο που θα θέλατε να δουλέψετε και θα δεις ότι είναι εύκολο να καταλήξεις στην καλύτερη λύση. ;) Δεν παίρνω τίποτα στραβά. Αν γνώριζα[και ούτε ο κιθαρίστας είναι καλός γνώστης-είναι της παλιάς σχολής] δεν θα έμπαινα να ζητήσω πληροφορίες από εμπειρότερους και πιο 'ψαγμένους' στο θέμα του καλού hard rock ήχου. Είναι γεγονός ότι τα εφφέ για τη δουλειά που θέλουμε είναι δευτερευούσης σημασίας...Μας ενδιαφέρει καλή παραμόρφωση και lead στα πρότυπα ήχου που προανέφερα. Η περίπτωση της καμπίνας είναι σίγουρα ιδανική αλλά δεν θα είναι αξιοποιήσιμη αφού δεν έχουμε δικό μας χώρο και σε συνθήκες δωματίου είναι πέταμα χρημάτων επί του παρόντος. Επομένως, πάμε είτε σε πεταλιέρα που θα καλωδιώνεται απευθείας στο PC ή σε απλό home amp, είτε σε rack με έναν προενισχυτή. Όλες οι παραπάνω προτάσεις σας [και ευχαριστώ όλα τα παιδιά γι'αυτό] είναι προς επεξεργασία και θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδυασμούς. Σημειωτέον ότι η κιθάρα είναι 'συμβατή' με αυτόν τον ήχο. Χρόνια τώρα τον πλησιάζει αρκετά ο Βαγγέλης αλλά ποτέ δεν τον προσομοιωσε άριστα....Εξού και το ψάξιμο και ότι φάγαμε τα λυσσιακά μας και αποφασίσαμε να ξηλωθούμε για το ποθητό αποτέλεσμα... ;D Stuck to heavenly melodies...
playloud Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Χρόνια τώρα τον πλησιάζει αρκετά ο Βαγγέλης αλλά ποτέ δεν τον προσομοιωσε άριστα... Kι ουτε ΠΟΤΕ θα τον "προσομοιωσει". Ακου με που σου λεω Make me fries...
george_the_jack Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Kι ουτε ΠΟΤΕ θα τον "προσομοιωσει". Ακου με που σου λεω Για καλό το λές τώρα αυτό??? ::) Stuck to heavenly melodies...
Alex GuitarHero Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Προσωπικά έχω μια απορία και παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος καλυτερα πληροφορημένος ή εμπειρος επί του θέματος.Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στο Line6 POD X3 ? ???Δεν θεωρείται μια εναλλακτική?Η απουσία της έστω και αναφοράς της μου έκανε τρομερή εντύπωση. :o Η γνώμη σας θα με βοηθήσει σημαντικά,καθώς σκοπεύω να το αγοράσω,αν μείνω ικανοποιημένος από την δοκιμή του(κιθάρα στο χέρι και στο Νάκα).Θεωρείται η Boss GT-10 πιο αξιόπιστη/παραμετροποιησιμότερη/ποιοτικότερη? Balance and practice is the key to success.
playloud Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Για καλό το λές τώρα αυτό??? ::) Φιλε μου την αληθεια σου λεω. Ως κατοχος καθε "ειδους" εχω μια γνωμη. Και combo λαμπατο εχω, και τελικο με 4x12 καμπινα, και πεταλιερα Tonelab, και POD, και πεταλια. "Προσομοιωση" δεν γινεται απολυτη. Ο ηχος που ακους απο Europe, Malmsteen και αλλους τετοιους ειναι αποτελεσμα αυτων που παιρνουν απο τον ογκο (ΟΧΙ τα μπασσα) των καμπινων. ΔΕΝ υπαρχει "προσομοιωση" που να κανει το ιδιο. ΟΥΤΕ με 1000000€. Απλα καταφευγουμε σε τετοιες "λυσεις" για να μην δινουμε τοσα λεφτα, για να μην παιζουμε τοσο δυνατα και για να μην κουβαλαμε. ΟΜΩΣ ο ηχος ενος Marshall στο 8 με μια 4χ12= Priceless και χωρις να προσομοιωνεται Make me fries...
ffmakis Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Η ποιό καλή λύση,είναι το Telegun Fat Foot. Πάρε & το TC-Nova και καθάρισες ;)
playloud Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 13 Φεβρουαρίου 2009 Nαι ρε Μακη, αλλα αυτα ειναι "ψευτοκαταστασεις" "Γλυφιτζουρακι" αμα δεν μπορεις να φας το κεικ Make me fries...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση