trolley Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 ΜΟΝΟΝ αυτό. Άλλος λόγος δεν υπάρχει. Όπως είπα παραπάνω, αυτό ίσως να μην είναι αλήθεια. Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχουν κάνει στο τομέα της ενσωματωμένης κάρτας ήχου που έχει το origin. Τόσα vst + o υπολογιστής που τα τρέχει + μία πραγματικά καλή κάρτα ήχου = η τιμή του Origin, κατά τη γνώμη μου. Mea Culpa
bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Παρά τα παραπάνω, πιστεύω ότι το Origin είναι η πρώτη κίνηση προς μία κατεύθυνση που θα υιοθετήσουν και άλλες εταιρείες, δηλ. το να ενσωματώνουν soft synths σε συσκευές. Υπάρχει κι άλλη μια που φτιάχνει τέτοιες συσκευές με ανοιχτή αρχιτεκτονική, και αν δεν απατώμαι μάλιστα είναι και παλιότερη από το Origin. Είναι το πολύ αξιόλογο Plugiator που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές (και συν τοις άλλοις είναι και πολύ φτηνό): http://www.use-audio.com/plugiator.htm http://www.musicradar.com/gear/all/keys-synths/sound-modules/plugiator-155731/review http://www.thomann.de/be/use_audio_plugiator.htm?sid=404da3c59535121bf97740c83dcd147a http://www.thomann.de/be/use_audio_plugiator_4_plugin_in_bundle.htm?sid=404da3c59535121bf97740c83dcd147a Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Όπως είπα παραπάνω, αυτό ίσως να μην είναι αλήθεια. Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχουν κάνει στο τομέα της ενσωματωμένης κάρτας ήχου που έχει το origin. Τόσα vst + o υπολογιστής που τα τρέχει + μία πραγματικά καλή κάρτα ήχου = η τιμή του Origin, κατά τη γνώμη μου. To Arturia έχει υπολογιστική ισχύ που του επιτρέπει να δρομολογεί 4 μηχανές συνθ ταυτόχρονα: The Multi mode lets you play up to 4 synthesizers at the same time. You can layer them to create amazing sounds, split a keyboard or use Origin as a source for 4 different tracks in your sequencer. In addition, the Macro mode allows you to control the 4 synths at the same time, making Origin one single instrument. Το PC που θα μπορούσε να το κάνει αυτό (μαζί με όλα τα υπόλοιπα plugins/routings/rewires κλπ) ενός κομματιού όχι μόνο θα έπρεπε να αγκομαχεί αλλά και δεν θα μπορούσε να υφίσταται επάνω σε μια σκηνή συναυλίας χωρίς να είναι κάποιος σίγουρος ότι δεν θα τον αφήσει στα κρύα του λουτρού. Και βεβαίως τίθεται και το θέμα της ηχητικής ποιότητας, ακριβώς για τον ίδιο λόγο που πχ. όλα τα AD/DA converters δεν είναι ίδια. Άλλοι στο φόρουμ μπορούν και το έχουν αναλύσει πολύ καλύτερα από εμένα. To αν η διαφορά στην ηχητική ποιότητα θα είναι αντιληπτή στο ανθρώπινο αυτί προσωπικά δεν θα με απασχολούσε καθόλου, και θα μου αρκούσε η ευκολία να είναι διαθέσιμες όλες οι τεράστιες δυνατότητες του Origin (ανέφικτο σε PC) με το άνοιγμα ενός διακόπτη σε χρόνο dt. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Λές πως το Origin έχει dedicated τσιπάκια, ... δεν μου λέει τίποτα. Μπορεί να είναι πιό σταθερό από την μία, και από την άλλη δεν πληρώνει δικαιώματα στην κάθε Microsoft ... ;) Αύριο που τα PC θα είναι πολύ σταθερά, ( και σήμερα είναι σταθερά) και η κάρτα ήχου σου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Origin, θα ισχύουν αυτά που λές σήμερα; Ιχνηλάτη ειλικρινά έχω κουραστεί και δεν πρόκειται να συνεχίσω με καινούργια κατεβατά. Αν δεν μπορείς (ή δεν θες) να καταλάβεις αυτά που έγραψα, όπως πχ. αυτό... Θα αναρωτηθείς: και γιατί δεν χρησιμοποιούν απλά PC για να φιλοξενήσουν VST ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία ηλεκτρονικών διατάξεων (σε ασανσέρ, σε εγκεφάλους αμαξιών, σε high end AD/DA converters, σε αξονικούς τομογράφους, σε συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας κλπ κλπ); To dedicated hardware μαζί με τον low level προγραμματισμό του που το συνοδεύει είναι πάντα πιο αξιόπιστο, πιο γρήγορο, πιο maintenance free και πιο αποδοτικό. Και όσον αφορά στο dedicated hardware σε εφαρμογές DSP, διάβασε σαν παράδειγμα μια διαφημιστική παρουσίαση της Sonic Core από εδώ: http://www.sonic-core.net/en/products/platform.html ... ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορεί να γίνει για την περίπτωσή σου. Όταν σταματήσεις να τρολάρεις, ρώτα κάποιον φίλο σου ηλεκτρολόγο μηχανικό να σου πει τι εστί low level programming, FPGA, τι δουλειά κάνει ένα PC και γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε έναντι των άλλων κλπ κλπ. Σαν τελευταία ελπίδα για να δεις τι συμβαίνει, συνιστώ προσεκτική ανάγνωση (ναι, αυτό σημαίνει να κάνεις κλικ, να το τυπώσεις, να επιστρατεύσεις λεξικά, μεταφραστές κλπ, να φτάξεις καφέ που λέει και ο Eye και να το ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ) αυτού εδώ: http://www.analog.com/en/embedded-processing-dsp/tigersharc/content/arturia_musicians_tigersharc_based_synthesizer/fca.html Eξηγεί λεπτομερώς γιατί προτιμούνται πάντα εξειδικευμένες λύσεις για DSP, πώς εφαρμόστηκε αυτό στην περίπτωση του Origin και τι το ανώτερο έχουν από έναν... Pontium. ::) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
boukas Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2009 Καλά τώρα δεν ξέρουμε αν το origin είναι και σουπερ ντουπερ σταθερό. Δεν ξέρω και λέω ότι μάλλον είναι, αλλά δεν είναι και πρωτόγνωρο ακόμη και dedicated μηχανήματα να έχουν προβλήματα σταθερότητας. Ακόμη και το andromeda που είναι αναλογικό είχε προβλήματα σταθερότητας. Εντάξει απλώς άλλοι λένε ότι το origin είναι 4-5 vst σε υπολογιστή σε ένα πακέτο και άλλοι όχι. Και όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ. Δεν συνεχίζουμε παρακάτω; "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
korakios Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Με τον RT-kernel του Linux τι παίζεται?Γνωρίζει κανείς καμια πληροφορία?
trolley Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Με τον RT-kernel του Linux τι παίζεται?Γνωρίζει κανείς καμια πληροφορία? Τι εννοείς; Τι να παίζεται; Mea Culpa
korakios Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Τι εννοείς; Τι να παίζεται; Υπάρχουν (θεωρητικά) ίδιες επιδόσεις σε ένα PC με RTKernel, με ένα synth που πατά πάνω σε εξιδεικευμένο hardware? (Αυτό περίπου εννοώ!)
trolley Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 10 Φεβρουαρίου 2009 Υπάρχουν (θεωρητικά) ίδιες επιδόσεις σε ένα PC με RTKernel, με ένα synth που πατά πάνω σε εξιδεικευμένο hardware? (Αυτό περίπου εννοώ!) Δοκίμασα πολλές φορές να εγκαταστήσω RT kernels σε Ubuntu διανομές, προσπαθώντας να βελτιώσω τις επιδόσεις του Csound. Κατάπληκτος παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν σοβαρές διαφορές, το οποίο κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε ανεπάρκεια υποσυστημάτων όπως το Jack και όχι στον kernel. Mea Culpa
IxNiLaTiS Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2009 Δοκίμασα πολλές φορές να εγκαταστήσω RT kernels σε Ubuntu διανομές, προσπαθώντας να βελτιώσω τις επιδόσεις του Csound. Κατάπληκτος παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν σοβαρές διαφορές, το οποίο κατά τη γνώμη μου οφείλεται σε ανεπάρκεια υποσυστημάτων όπως το Jack και όχι στον kernel. Ασχολήσαι με Csound? Πόσο καιρό; ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση