Darky Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 ποια ειναι η διαφορα σε αυτα τα 2 ξυλα για σωμα κιθαρας(ηλεκτρ.) διαφερει ο ηχος τους? ντανκε ;) I dance,with angels,to celebrate the holocaust...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Moderator Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 To amazaque (γνωστό και ως Ovangkol) έχει πιο ζωντανά μεσαία και έχει λίγο λιγότερα μπάσα. Το maple (είτε κοινό είτε flame) έχει πιο πολύ attack και τονίζει τις μεσαίες και τις ψηλές συχνότητες. 8) (Στο ίντερνετ τα διάβασα. Τώρα θα με πιστέψεις? :) )
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Moderator Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Darky, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπαρχει σοβαρή απάντηση στο ερώτημά σου. :) Ενδεχομένως κάποιος να έχει κάποια πληροφορία. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος άνθρωπος σ' αυτόν τον κόσμο που να έχει συγκρίνει δίπλα δίπλα 2 πανομοιότυπες κιθάρες με μόνη διαφορά το υλικό κατασκευής του σώματος (αυτά τα δύο ξύλα που αναφέρεις). Και πάλι όμως δεν έχει σημασία. Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ παρατήρησης, ένδειξηςκαι της βεβαιότητας / τεκμηρίωσης που απαιτείται για να αποδώσει κανείς γενικές ιδιότητες σε περιγραφικούς όρους (όπως η ονομασία ενός ξύλου). Συγχώρεσέ μας λοιπόν για την πλάκα, να είσαι βέβαιος πως δεν είναι προς το πρόσωπό σου αλλά προς όποια διαδικασία σου γέννησε αυτό το ερώτημα. :)
Darky Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 OP Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Darky, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπαρχει σοβαρή απάντηση στο ερώτημά σου. :) Ενδεχομένως κάποιος να έχει κάποια πληροφορία. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος άνθρωπος σ' αυτόν τον κόσμο που να έχει συγκρίνει δίπλα δίπλα 2 πανομοιότυπες κιθάρες με μόνη διαφορά το υλικό κατασκευής του σώματος (αυτά τα δύο ξύλα που αναφέρεις). Και πάλι όμως δεν έχει σημασία. Γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ παρατήρησης, ένδειξηςκαι της βεβαιότητας / τεκμηρίωσης που απαιτείται για να αποδώσει κανείς γενικές ιδιότητες σε περιγραφικούς όρους (όπως η ονομασία ενός ξύλου). Συγχώρεσέ μας λοιπόν για την πλάκα, να είσαι βέβαιος πως δεν είναι προς το πρόσωπό σου αλλά προς όποια διαδικασία σου γέννησε αυτό το ερώτημα. :) χαχα,ηρεμισε Mr harilatron ,το καταλαβα αυτο,και γω πλακα κανω@! αν καποιος μπορερει να απαντησει καλος,αλλιως βλεπω και τα αλλα specs της κιθαρας και αποφασιζω,(αν και εχω ηδη αποφασισει) :P I dance,with angels,to celebrate the holocaust...
yann Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Darky, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπαρχει σοβαρή απάντηση στο ερώτημά σου. :) ΥΠΑΡΧΕΙ!! Το ξυλο ως γνωστον,δεν παραγει ηχο... Αντιδρα ομως στις δονησεις, και ετσι ενισχυει και "χρωματιζει" τον ηχο που θα δεχτει ως δονηση... (της χορδης στην περιπτωση μας) Το καθε κομματι ξυλο,εχει τη δικη του,προσωπικη αποκριση σε καποιες συχνοτητες, που οφειλεται στην πυκνοτητα,ειδικο βαρος,αλκαλικα,μεταλλα,υγρασια,και κυριως...στην παλαιοτητα!!! Και αυτα του δινουν τον "ηχο" του... Γι'αυτο και πολλοι κατασκευαστες λενε οτι με τον καιρο "ανοιγει" ο ηχος ενος οργανου: Οσο παλιωνει,τοσο περισσοτερο ευνοειται η δονηση σε περισσοτερες συχνοτητες... Ειναι λιγο περιπλοκα τα πραγματα,και δεν γραφονται με ενα ποστ... Τωρα το ταδε και το ταδε εχουν οντως διαφορες ηχητικα, ομως μονο ως κανονας,αφου (ας πουμε το κελεμπεκι,που ολοι λενε maple) ειτε ειναι flamed,birdseye,popay,noeye...και σε ΙΔΙΕΣ διαστασεις και κατευθυνση κοπης, θα το βρουμε και "πριμομπασσο",και "μεσαιο" και με "κορυφες" εδω και εκει... Και το παραξενο για τους μη γνωστες του αντικειμενου? ΟΛΑ τα κομματια απο τον ιδιο κορμο,τοσο διαφορετικα!! Χεχεχεχε... ;D ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Moderator Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 ΥΠΑΡΧΕΙ!! Το ξυλο ως γνωστον,δεν παραγει ηχο... Αντιδρα ομως στις δονησεις, και ετσι ενισχυει και "χρωματιζει" τον ηχο που θα δεχτει ως δονηση... (της χορδης στην περιπτωση μας) Το καθε κομματι ξυλο,εχει τη δικη του,προσωπικη αποκριση σε καποιες συχνοτητες, που οφειλεται στην πυκνοτητα,ειδικο βαρος,αλκαλικα,μεταλλα,υγρασια,και κυριως...στην παλαιοτητα!!! Και αυτα του δινουν τον "ηχο" του... Γι'αυτο και πολλοι κατασκευαστες λενε οτι με τον καιρο "ανοιγει" ο ηχος ενος οργανου: Οσο παλιωνει,τοσο περισσοτερο ευνοειται η δονηση σε περισσοτερες συχνοτητες... Ειναι λιγο περιπλοκα τα πραγματα,και δεν γραφονται με ενα ποστ... Τωρα το ταδε και το ταδε εχουν οντως διαφορες ηχητικα, ομως μονο ως κανονας,αφου (ας πουμε το κελεμπεκι,που ολοι λενε maple) ειτε ειναι flamed,birdseye,popay,noeye...και σε ΙΔΙΕΣ διαστασεις και κατευθυνση κοπης, θα το βρουμε και "πριμομπασσο",και "μεσαιο" και με "κορυφες" εδω και εκει... Και το παραξενο για τους μη γνωστες του αντικειμενου? ΟΛΑ τα κομματια απο τον ιδιο κορμο,τοσο διαφορετικα!! Χεχεχεχε... ;D yann,σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός καθότι και επαγγελματίας του χώρου. Δεν μπορείς να γράφεις "ΥΠΑΡΧΕΙ !!!" και να παραθέτεις μια χιλιοτραγουδισμένη παραλαπίπα που δεν λέει τίποτα. Και για να προλάβω την απάντησή σου: Δηλαδή αυτό που έγραψες είναι σοβαρή απάντηση στην ερώτηση του ανθρώπου? Απάντησες στο ερώτημά του? Η μήπως είπες ότι δεν υπάρχει απάντηση?
Guru nikodemos Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Guru Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 μια στιγμή....περιμένετε να φέρω το ποπ κορν............ωραία, είμαστε έτοιμοι.......ξεκινάει η προβολή [move]ΣΗΜΕΡΑ 2 ΤΑΙΝΙΕΣ......"WOOD WARS III: The maple wars" & "Κουρδισμένα ξύλα και καυτές σέλες"..........ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ "ΜΠΡΟΥΣ ΛΑΙ, Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ"[/move] μάπα....το έχω ξαναδεί....καληνύχτα check my websitehttps://www.mixingnik.com
yann Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 yann,σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός καθότι και επαγγελματίας του χώρου. Δεν μπορείς να γράφεις "ΥΠΑΡΧΕΙ !!!" και να παραθέτεις μια χιλιοτραγουδισμένη παραλαπίπα που δεν λέει τίποτα. Και για να προλάβω την απάντησή σου: Δηλαδή αυτό που έγραψες είναι σοβαρή απάντηση στην ερώτηση του ανθρώπου? Απάντησες στο ερώτημά του? Η μήπως είπες ότι δεν υπάρχει απάντηση? Harilatron,ξαναδιαβασε! To ερωτημα ειναι αν αυτα τα 2 ξυλα εχουν ηχητικη διαφορα νομιζω... Επισης νομιζω οτι ναι,εδωσα μια απαντηση ως ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ επαγγελματιας του χωρου, και την διευρυνα λιγο μαλλον...ποσο ποιο κατανοητα να τα γραψω... Και ποσο καλα μπορει καποιος να ξερει τη δουλεια καποιου αλλου καλυτερα απο τον ιδιο? 8) Η χιλιοτραγουδισμενη παραλαπιπα δεν λεει αυτα που λεω εγω, αλλα τα λεγομενα εταιριων με στοχο το ΚΕΡΔΟΣ που αναμασησαν απλως οτι ειχαν ακουσει απο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ οργανοποιους.... ..φυσικα "χοντρα-χοντρα" και παραποιημενα, αφου που ν'ακουσει ξυλα ο καθε εργατης του καθε φεντερ... ;D ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!
spy Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Harilatron,ξαναδιαβασε! To ερωτημα ειναι αν αυτα τα 2 ξυλα εχουν ηχητικη διαφορα νομιζω... Επισης νομιζω οτι ναι,εδωσα μια απαντηση ως ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ επαγγελματιας του χωρου, και την διευρυνα λιγο μαλλον...ποσο ποιο κατανοητα να τα γραψω... Αυτή την απάντηση (δηλ. το "ναι, κάθε ξύλο είναι διαφορετικό") μπορώ να τη δώσω και εγώ που δεν ξέρω να σφίξω ένα truss rod (που λέει ο λόγος). Ε δε μπορεί, κάποια διαφορά θα υπάρχει. Από έναν πρακτικό επαγγελματία περιμένουμε κάτι πιο εύστοχο και πιο συγκεκριμένο. :) ΥΓ. Τόση ώρα γράφουμε στην "Ανακύκλωση".
Alchemist Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2009 Να κάνω μια (ενδεχομένως ηλίθια) ερώτηση; Αφού δύο κομμάτια ξύλου από τον ίδιο κορμό μπορεί να έχουν διαφορές όπως λέγεται εδώ, τότε πώς μπορεί κανείς να βάλει σε κατηγορίες τα διάφορα είδη ξύλων; Πέρα φυσικά από τα πολύ διαφορετικά είδη (π.χ. ash και μαόνι), ποιά ουσιαστική διαφορά μπορεί να χαρακτηριστεί ότι έχει ένα κομμάτι flame maple και ένα κομμάτι quilted maple αν ακόμη και κομμάτια ίδιου τύπου έχουν διαφορές; Θέλω να καταλήξω ότι το ένα σκέλος αναιρεί το άλλο. Ή τα ξύλα έχουν δεδομένες ηχητικές συμπεριφορές που καθορίζονται ακριβώς ανάλογα με την παραμικρή απόκλιση στον τύπο του ξύλου ή δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα σε ξύλα της ίδιας "οικογένειας". Yes it is!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση