Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Η τιμη παντως του σετ αυτου της ΜΜ ειναι αν μη τι αλλο κοροιδια...ακριβως το ιδιο λαδι και κερι(απο οπλοπωλειο) και τα απαραιτητα ντουκοχαρτα(απο χρωματοπωλειο),μου κοστισαν γυρω στα 17-18ε

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

Πολύ καλό φινίρισμα κάνει και το ψιλό σηματάκι κουζίνας με ελαφριά πίεση

και εκατοντάδες επαναλήψεις… μου φαίνετε καλύτερο και πιο ασφαλές

από το γυαλόχαρτο  ;)

Δημοσιευμένο

συγνωμη παιδια εγω που εχω ακριβως το ιδιο οργανο και το καθαριζω με καθαριστικο σωματος πρεπει οπωσδηποτε να βαλω κερι γιατι μια χαρα το βλεπω εγω και το χερι μου φευγει σφαιρα πισω στην ταστιερα..

νομιζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε τοσο ψειρες μια φορα το χρονο η το 6αμηνο αλλαγες χορδων και καθαρισμα πρεπει να γινεται εκτος αν παιζεις 8 ωρες την μερα..

το tru oil ειναι καλο για αυτο το ξυλο γιατι αν βαλεις lemmon oil η ταστιερα πρασινίζει απο οτι εχω ακουσει..

Δημοσιευμένο

Γεια σας!!

Δεν ανοιγω αλλο θεμα διοτι με καλυπτει απολυτα ο φιλος που το ανοιξε με τη ΔΙΑΦΟΡΑ οτι με εμενα εχει να κανει με κιθαρα η οποια ηταν με maple λουστρο κ πλεον ειναι undress, το fingerboard παντα. Προκειμενου να περιορισω λιγο τις μαυριλες αλλα κ να συντηρειται το ξυλο αγορασα το tru-oil και το gun stock wah.

Θα ηθελα να μου διευκρινησετε καποια πραματα πριν ξεκινησω...

1, ποιο περναω πρωτα (φανταζομαι το oil...)

2, πως το εφαρμοζω;;; με πινελο;;;

3. Πως να απομονωσω τα ταστα προκειμενου να μην «βαφτουν» κ αυτα;;

4. Ποσα χερια χρειαζονται;;;

5. Πριν κανω ολα τα παραπανω να το τριψω με ντουκοχαρτο;;;;;

Το θεμα με καιει κ πονταρω στις απαντησεις σας!!!

Αν υπαρχει κατι αλλο που ενδεχωμενος να μου διαφευγει παρακαλω να μου το πειτε!!!

Ευχαριστω!!!!

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Δημοσιευμένο

R.T.F.M. (ελεύθερη απόδοση διάβασε τις οδηγίες χρήσης  ;D ;D)

"An infrequent dose of gunstock oil will help to keep the neck maintained; we recommend and use Birchwood-Casey Tru-Oil, but any good quality gunstock oil will work. Clean neck first. Use a small amount of Tru-oil, leave it on for 5 minutes, then wipe it off with a paper towel. Then apply Birchwood-Casey Gunstock Wax. Be sure to douse the paper towel with water before disposing of it! Read the wax and oil manufacturer's instructions regarding disposal of these used paper towels."

"Rosewood fingerboards should not be treated with gunstock oil; instead they should be treated with a high grade of lemon oil."

"For cleaning, try using the same high grade of lemon oil to clean the entire neck, both maple and rosewood fretboards. Keep in mind that if the dirt or grease has been worked into the wood, it cannot be removed except by sanding it down, which we do not recommend unless exercised with extremely fine sandpaper (1200-1600 grit), and even then very sparingly. It is better to keep it clean in the first place. Washing your hands first helps!

Some discoloration after many hours of playing is normal on unfinished necks."

Έχω 6 χρόνια ένα stingray και δεν το έχω κάνει ποτέ τίποτα, μην τρελαίνεστε δεν παθαίνει κάτι αρκεί να το καθαρίζεις συχνά για να μην μπαίνει η βρωμιά στο ξύλο.

Δημοσιευμένο

εμενα ομως δεν ειναι stingray.. ειναι stratocaster και δεν ηταν ετσι απο τη κατασκευαστρια γιαυτο κ ζητησα συγκεκριμενες οδηγιες σε συγκεκριμενες ερωτησεις...

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Δημοσιευμένο

εμενα ομως δεν ειναι stingray.. ειναι stratocaster και δεν ηταν ετσι απο τη κατασκευαστρια γιαυτο κ ζητησα συγκεκριμενες οδηγιες σε συγκεκριμενες ερωτησεις...

sorry δε το πρόσεξα αυτό αλλά σε γενικές γραμμές ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και πέρασε 2-3 χέρια αν δεν έχεις καθόλου λούστρο πάνω. To tru oil είναι καλύτερο να το αλείφεις με τα χέρια. Για τα τάστα μη σε νοιάζει με τις πρώτες 2-3 ώρες παιξίματος θα φύγει. 

Δημοσιευμένο

Γεια σας!!

Δεν ανοιγω αλλο θεμα διοτι με καλυπτει απολυτα ο φιλος που το ανοιξε με τη ΔΙΑΦΟΡΑ οτι με εμενα εχει να κανει με κιθαρα η οποια ηταν με maple λουστρο κ πλεον ειναι undress, το fingerboard παντα. Προκειμενου να περιορισω λιγο τις μαυριλες αλλα κ να συντηρειται το ξυλο αγορασα το tru-oil και το gun stock wah.

Θα ηθελα να μου διευκρινησετε καποια πραματα πριν ξεκινησω...

1, ποιο περναω πρωτα (φανταζομαι το oil...)

2, πως το εφαρμοζω;;; με πινελο;;;

3. Πως να απομονωσω τα ταστα προκειμενου να μην «βαφτουν» κ αυτα;;

4. Ποσα χερια χρειαζονται;;;

5. Πριν κανω ολα τα παραπανω να το τριψω με ντουκοχαρτο;;;;;

Το θεμα με καιει κ πονταρω στις απαντησεις σας!!!

Αν υπαρχει κατι αλλο που ενδεχωμενος να μου διαφευγει παρακαλω να μου το πειτε!!!

Ευχαριστω!!!!

Αν έχει ακόμα λούστρο πάνω το μπράτσο, μην το επιχειρήσεις. Αν το έχεις βγάλει και είναι γυμνό το ξύλο:

1. Ναι, το oil

2. Με ένα μαλακό πανάκι

3. Ή τα μασκάρεις ή απλά... προσέχεις να μην τα κάνεις χάλια.

4. Την πρώτη φορά ίσως 2-3 (λάδι) και ενδιάμεσα το σκουπίζεις καλά.

5. Ναι, καλό θα ήταν, για να φύγει το επιφανειακό στρώμα μπίχλας  :D. Χρησιμοποίησε 1000 έως 1600 βαθμούς, και πολλή υπομονή.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...