Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Χαιρετω το φορουμ! Απο σημερα ειμαι κατοχος μιας πολυ ωραιας  Fender Japan '57 Reissue Stratocaster made in Japan. Την πηρα μεταχειρισμενη από Αγγλια και μου στοιχισε γυρω στα 580 ευρω. Τα specs της

 

Body  Basswood

Neck Maple one piece, Oval Shape, 324mm Scale

Fretboard Maple, 184mm/7.25in Radius

Frets 21, Vintage Style

Nut Width 42mm

Pickups Vintage (U.S.A.) x3

Control&Switch 1 Vol, 2 Tone, 5 Way Switch

Bridge Diecast Vintage

Machine Heads Kluson type

Hardware Chrome

Pickguard 1-Ply White

 

Δεν της εδωσα και πολυ χρονο καθως έσπευσα να μοιραστω μαζι σας την χαρα μου. Πρωτη εντυπωση πολύ ωραια καθαρά, λιγο hum αν και δεν το περιμενα και απειρη στρατοκαστεριλα.... Εντυπψση επίσης μου εκανε ο δυνατος της ακουστικός ηχος καθως και το πολύ χοντρό steel block...Το μανικι της μπορω να πω μου φαινεται λιγο άβολο καθώς έχω συνηθίσεις στο C 9.5'' της tele μου αλλα εχουμε χρονο και θα το συνηθίσουμε. Το μονο που δεν παλευω ειναι οι 9αρες χορδες που εχει επανω και θελω οσο πιο συντομα γινεται να τις αλλαξω. Εδω ειναι που θελω την βοηθεια σας. Η μανουρα ειναι οτι για να ρυθμισω truss rod πρεπει να βγαλω το pickguard κτλ κτλ. Υπαρχει καμια περιπτωση βαζοντας 10ρες να μην χρειαστει πειραγμα το μανικι; Το αλλο που με απασχολεί, θα χρειαστει καμια ρύθμιση το τρεμολο για να αντεπεξέλθει στην μεγαλύτερη τάση των χορδών; Ενα σετ απ γνωριζω καλο ειναι να γινει αν και οπως εχει ειναι μια χαρα....αλλαζοντας ομως σε 10αρες τι γινεται;

 

Φωτος μονη της και με την ξαδελφουλα της Amrican std. tele

Δημοσιευμένο

Κατ αρχήν μεγειές!!!!

 

Την δική μου ίδια αλλά σι ρουζάκι, την απεχωρήσθην μετά λύπης (αλλά για ευγενικότερο σκοπόν) προ ολίγων μηνών.

 

Ναι έχεις δίκιο πρόκειται περί εξαιρετικότατης στρατοκάστερ, άψογα φτιαγμένης από τους φίλους μας τους Ιάπωνες με εκπληκτικούς μαγνήτες. Ο δε ήχος πραγματικά είναι φοβερός... έχει πολύ bite από τους μαγνήτες της!!! Το μπράτσο πίστεψέ με το συνηθίζεις πανεύκολα, θέλει όμως ένα πολύ καλό σετάπ για να μπορείς να παίζεις άνετα σόλο και σηκώματα μετά το 12ο διάστημα.

 

Στα μείον της τα άθλια ηλεκτρικά της τα οποία όμως αλλάζουν εύκολα.... ειδικά ο 5θέσιος είναι κουκουρούκου (σε όλες τις Japan Fender).

 

Όταν θα βάλεις 10ρες, ναι θα πάρει ο λαιμός περισσότερο από τώρα λόγω της τάσης των χορδών, αν τώρα έχεις π.χ μιά ελαφρά κλίση προς τα μέσα, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

 

Λοιπόν, χαλάρωσε τις χορδές, δέσε ένα πανί γύρο από το πρώτο τάστο ή βάλε ένα λαστιχο, ξεβίδωσε και τις 4 βίδες του neckplate, και σήκωσε το μπράτσο προς τα πάνω, έτσι ώστε να φανεί καλά η βίδα. Με ένα κατσαβίδι (άν τώρα με 9ρες έχει λίγο κλίση) στρίψε δεξιόστροφα  περίπου τα 75% της μισής στροφής τη βίδα.

 

ξαναβιδώνεις το neckplate, ελευθερώνεις το πανί - λάστιχο ή ό,τι άλλο βρήκες μπροστά σου  ;D ;D και ξανακουρδίζεις. Αν τελικά αλλάξεις σε 10ρες χορδές στρίψε την βίδα δεξιόστροφα μισή στροφή τουλάχιστον.

 

Δεν χρειάζεται να βγάλεις κανένα pickguard και σε καμία περίπτωση. Το τρέμολο βάζοντας 10ρες ναι θα ανέβει και αυτό λιγο, οπότε ξεβιδώνεις το backplate της κιθάρας σου και σφίγγεις λίγο τις βίδες που το συγκρατούν...

 

In Fender Strat we trust!

Δημοσιευμένο

Με γειές! 8)

Καλόπαιχτη η γιαπωνέζα, κούκλα φαίνεται...

Ψιλό-off-topic-tip: Τα είδα και στο gallery τα κιθαρόνια σου, αλλά είναι στην κατηγορία "Μέλη και μπάντες"... Μάλλον θα πρέπει να τις αλλάξεις, και να τις βάλεις στα "Έγχορδα"... ;)

Δημοσιευμένο

Μεγειά την καινούρια κιθάρα!

 

Έχω και εγώ μια αντίστοιχη  (Hank Marvin Japan η οποία ουσιαστικά είναι η ίδια απλά σε χρώμα fiesta red με σώμα ash) και είναι μιά χαρά κιθάρα.

 

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Taq ότι τα ηλεκτρικά θέλουν αλλαγή αλλά όλα μαζί να τα αγοράσεις αυθεντικά fender (δηλαδή 3 pots+ πενταθέσιο) θα κοστίσουν γύρω στα 20 ευρώ.

 

Επίσης, έχω βάλει στον bridge μαγνήτη ένα fralin baseplate το οποίο προσθέτει λίγο όγκο και output στην (αδικημένη λόγω φυσικής!) θέση αυτή, αλλά αυτό είναι μάλλον δικό μου κόλλημα..

 

Λοιπόν, για να διαπιστώσεις αν το μπράτσο έχει την απαραίτητη καμπύλη (relief) πάτησε με το ένα χέρι την μπάσσα μι στο πρώτο τάστο, με το άλλο χέρι στο σημείο που ενώνεται το neck με το σώμα (15ο τάστο) και στην συνέχεια τσέκαρε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της χορδής κ της κορυφής του 9ου τάστου.

 

Η απόσταση αυτή θα πρέπει να είναι μίνιμουμ όσο το πάχος της χορδής μι καντίνι (αλλά και λίγο παραπάνω να είναι δεν πειράζει - μάξιμουμ όμως όσο το πάχος της σολ χορδής).

 

Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από τόσο, τότε ακολουθώντας τον τρόπο που είπε ο taq βιδώνεις, εάν είναι μικρότερη η απόσταση (απίθανο να μικρύνει η απόσταση με αλλαγή σε μεγαλύτερες χορδές) τότε ξεβιδώνεις. 

 

Άσε το για 1-2 μέρες να "κάτσει" το ξύλο και μετά επανέλαβε την διαδικασία τεσταρίσματος. Γενικά πάντως το συγκεκριμένο μπράτσο είναι αρκετά σταθερό λόγω πάχους και αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχω πολύ καιρό να το πειράξω!

Δημοσιευμένο

Φτου φτου φτου!Κ Κουκλί το κιθαρόνι (πως να μην ήτανε αφου και το δικό μου ίδιο είναι!!!)

 

Χρονολογία δεν μας είπες!

 

Μεγειά την καινούρια κιθάρα!

 

 

Ευχαριστω! Η κιθαρα ειναι μοντελο 1994 βασει του s/n και πωλητη.

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, για να διαπιστώσεις αν το μπράτσο έχει την απαραίτητη καμπύλη (relief) πάτησε με το ένα χέρι την μπάσσα μι στο πρώτο τάστο, με το άλλο χέρι στο σημείο που ενώνεται το neck με το σώμα (15ο τάστο) και στην συνέχεια τσέκαρε την απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της χορδής κ της κορυφής του 9ου τάστου.

 

σε ευχαριστουμε πολυ για τη πληροφορια! ;D ;D

 

 

http://www.noiz.gr/index.php?page=8

 

 

(πλακα κανω...απλα υπαρχει εδω και...3 χρονια ο παραπανω πληρης οδηγος σετ απ για αρχαριους) ;)

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...