Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Θέλω να μάθω αυτό που λέει και ο τίτλος!

Κάνω μια μετάφραση (την πτυχιακή μου δηλαδή) και δεν μπόρεσα να βρω την ελληνική λέξη για αυτό το όργανο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

:)

Δημοσιευμένο

Autoharp απ οσο ξερω ειναι ενα ειδος απο σαντουρι!Τωρα πως να στο μεταφρασω ακριβως(?) , οταν το βρω θα σε πω!

Υπ οψιν, δεν ειναι αρπα, παρ ολο το ονομα!

Ελπιζω να βοηθησα λιγακι  :)

Δημοσιευμένο

Το όργανο είναι ενα "τσίτερ" που μοιάζει λίγο στην λογική του με το κανονάκι (αν και έχει μονές μεταλλικές χορδές - όχι το σαντούρι που παίζεται με μπαγκέτες) με την προσθήκη σύστηματος παιξίματος συγχορδιών (που το κάνει πιο κυρίως κατάλληλο για ιδιοσυνοδεία τραγουδιών, αν κ μπορείς να το παίξεις όπως θέλεις).

Δεν νομίζω πάντως πως υπάρχει ελληνική λέξη για το autoharp ή το τσίτερ (zither).

Δημοσιευμένο

Το όργανο είναι ενα "τσίτερ"...

Είσαι σίγουρος? Αυτό είναι το δικό μου (το έχω κοντα 30 χρόνια) και ποτέ δεν το είπε κάποιος Autoharp

http://img145.imageshack.us/img145/8540/dscn1873to1.jpg

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ παιδιά! Θα το αφήσω ως έχει λοιπόν ή απλώς θα το μεταγράψω (οτοάρπ) και θα βάλω μια υποσημείωση να εξηγήσω τι είναι, αφού το κείμενο υποτίθεται ότι απευθύνεται στο "μέσο" αναγνώστη.

Δημοσιευμένο

'Οχι το τσίτερ ΔΕΝ είναι autoharp. Το autoharp είναι ένα είδος τσίτερ για συγχορδίες...

+1

Ευχαριστώ παιδιά! Θα το αφήσω ως έχει λοιπόν ή απλώς θα το μεταγράψω (οτοάρπ) και θα βάλω μια υποσημείωση να εξηγήσω τι είναι, αφού το κείμενο υποτίθεται ότι απευθύνεται στο "μέσο" αναγνώστη.

Καλα θα κανεις, καλη συνεχεια  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...