Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Το θέμα έχει 2 σκέλη:

- πόσο αλλάζουμε ηχητικές απόψεις (γινόμαστε πιο soft) με τα χρόνια

- πόσο τα αυτιά μας έχουν πάψει ακουνε συχνότητες (λόγω ηλικίας, πολλών db που έχουν δεχτεί κλπ)

Δυστυχώς ακομα δεν έχω πάει να κάνω αυτό το τέστ που σου δείχνει ποιές συχνότητες ακούς και ποιές όχι, αλλά βλέπω με τα χρονια μια σημαντική μείωση στην ικανότητα να ακούω ψηλές συχνότητες (κάντε ένα απλό on line test ακοής και δείτε τι γίνεται απο τους 15 χιλιάδες και πάνω!!!).

Αυτό έχει γίνει από τις υψηλές εντάσεις των live, αλλά κυρίως απο "ατυχήματα" όπως πχ ένα μόνιτορ που έτυχε να βρίσκεσαι δίπλα του (σκυφτός πχ φτιάχνοντας τα πετάλια) το οποίο ξαφνικά μικροφωνίζει σε απίστευτη ένταση και με κάποια συχνότητα διαπεραστική (καμια χιλιάρα πχ)

Όλα αυτά λίγο-λίγο στερούν απο το αυτι συχνότητες και συνηθως υψηλές (ή αυτό είναι πιο εμφανές, δεν ξέρω).

Λιγότερο το αισθάνομαι στο παίξιμο (αν και με τα χρόνια όλο και πριμάρω τους ήχους μου!!!) και περισσότερο σε ανύποπτο χρόνο, που διαπιστώνω πως άλλοι ακούνε έναν χαμηλό ήχο ενώ εγώ όχι...!

Αυτονόητο: η συνεχής ενασχόληση με το live και τις εντάσεις του σε κουφαίνει  :D με τα χρόνια, κυρίως στις υψηλές συχνότητες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Επηρεασμένος απο αυτό το θέμα έψαξα μέσω google για ορισμένα hearing tests.Οχι ότι μπορουν να αντικαταστησουν κανονικό ακουογράφημα, αλλά ορισμένα κάτι κάνουν.Πέτυχα και αυτό.

http://www.horselstest.no/english/

sorry I tricked you too

Δημοσιευμένο

Κάπου είχα διαβάσει (και νομίζω πως ήταν στο νόιζ),πως "κλείνει" το αυτί απο κάποια ένταση και πάνω (κάτι σαν αυτοπροστασία) με αποτέλεσμα να μην ακούμε σωστα ετσι κι αλλιώς όταν ο ήχος ξεπεράσει καποια db.

Θυμάμαι πως ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο.

Μπορεί κάποιος να μας δώσει ένα λινκ? (αν ήταν όντως στο νόιζ και αν θυμάται φυσικά)

Αυτό που γίνεται είναι ότι το αυτί "προσαρμόζεται" μέσω του "τείνων το τύμπανο" μυός,δηλαδή όταν το περιβάλλον έχει χαμηλούς ήχους το αυτί αγωνίζεται να τους ακούσει και να τους διακρίνει,ενώ σε περιβάλλον με δυνατούς θορύβους προσπαθεί να μειώσει τον παλμό του τυμπάνου που θα οδηγούσε σε τραύμα!το "κλείσιμο" που λες δεν το έχω υπόψιν μου,όντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν γίνεται κάτι τέτοιο!

Δυστυχώς ακομα δεν έχω πάει να κάνω αυτό το τέστ που σου δείχνει ποιές συχνότητες ακούς και ποιές όχι, αλλά βλέπω με τα χρονια μια σημαντική μείωση στην ικανότητα να ακούω ψηλές συχνότητες (κάντε ένα απλό on line test ακοής και δείτε τι γίνεται απο τους 15 χιλιάδες και πάνω!!!).

Αυτό έχει γίνει από τις υψηλές εντάσεις των live, αλλά κυρίως απο "ατυχήματα" όπως πχ ένα μόνιτορ που έτυχε να βρίσκεσαι δίπλα του (σκυφτός πχ φτιάχνοντας τα πετάλια) το οποίο ξαφνικά μικροφωνίζει σε απίστευτη ένταση και με κάποια συχνότητα διαπεραστική (καμια χιλιάρα πχ)

Όλα αυτά λίγο-λίγο στερούν απο το αυτι συχνότητες και συνηθως υψηλές (ή αυτό είναι πιο εμφανές, δεν ξέρω).

Λιγότερο το αισθάνομαι στο παίξιμο (αν και με τα χρόνια όλο και πριμάρω τους ήχους μου!!!) και περισσότερο σε ανύποπτο χρόνο, που διαπιστώνω πως άλλοι ακούνε έναν χαμηλό ήχο ενώ εγώ όχι...!

Αυτονόητο: η συνεχής ενασχόληση με το live και τις εντάσεις του σε κουφαίνει :D με τα χρόνια, κυρίως στις υψηλές συχνότητες

Η απώλεια των υψηλών συχνοτήτων σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλονται σε ακουστικά τραύματα!γενικά ακούμε περίπου 20-20.000 Ηz ΑΛΛΑ σε κάθε συχνότητα παίζει η ένταση που ακούμε,για αυτό υπάρχουν και τα διαγράμματα τα Hz-db!τα online test που ποστάρατε δίνουν αδρή εκτιμηση για πολλούς λόγους...μόνο ένα ακουόγραμμα σε ΩΡΛ μπορεί να δώσει την κατάσταση της ακοής μας!

ΕDIT:πάντως το δεύτερο link με τα τεστ είναι σαφώς καλύτερο από το 1ο :D

Δημοσιευμένο

Δεν ειναι μονο η φυσικη φθορα των ακουστικων μας οργανων που μας οδηγουν σε αλλα "ακουσματα" σε εντασεις και συχνοτητες αλλα και η αλλαγη στις ψυχικες μας αναγκες για ηχο.

Δημοσιευμένο

Όσο μεγαλώνουμε,δεχόμαστε διαφορετικά ερεθίσματα,αλλάζουμε αντίληψη,τρόπο αντίληψης κ.ο.κ. ..Αλλάζουμε συνήθειες,στέκια,κολλητούς.Αλλάζουμε όργανα,μαγνήτες(εγώ εξαιρούμαι ;D) γυναίκες,γούστα...Όπως είπε και ο

Δεν ειναι μονο η φυσικη φθορα των ακουστικων μας οργανων που μας οδηγουν σε αλλα "ακουσματα" σε εντασεις και συχνοτητες αλλα και η αλλαγη στις ψυχικες μας αναγκες για ηχο.

και θα συμφωνήσω,εφιστώ την προσοχή στο σκέλος που είναι σε bold..

Ψυχική ανάγκη.

Τα υπόλοιπα τα ξέρουν τα αυτάκια μας.. ;D

feel da FUNK blast

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...