Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Λοιπον μετα απο 2 αλλαγες χορδων τους τελευταιους 4 μηνες εχω παρατηρησει οτι τσακιζει η ρε χορδη στο 6 ταστο??????

πολυ περιεργο ετσι.

το 1 σετ ηταν dadario (σε αυτο ειχε τσακιση η χορδη και οταν πατουσες εκει ακουγοταν σαν τενεκες).

και το 2 ειναι ernie ball(σε αυτο εχει κοπη η περιελεξει και φενεται η μεσα χορδη).

τι μπορει να φταιει η κιθαρα ειναι ενος ετους.

Δημοσιευμένο

Μιλάμε για ηλεκτρική κιθάρα;

Έτσι όπως το περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι κάτι παίζει με το τάστο, και "κόβει" τη χορδή... Αν έχει φθαρεί ανομοιόμορφα, ίσως... Στην περίπτωση αυτή θες ξύσιμο, ή άλλαγμα τάστων...

• Moderator
Δημοσιευμένο

Λοιπον μετα απο 2 αλλαγες χορδων τους τελευταιους 4 μηνες εχω παρατηρησει οτι τσακιζει η ρε χορδη στο 6 ταστο??????

πολυ περιεργο ετσι.

.....

Αν παίζεις καθημερινά δεν είναι καθόλου περίεργο να παρατηρούνται διάφορα "εξωτικά" φαινόμενα με τις τυλιχτές χορδές ύστερα από 2 μήνες. Ιδιαίτερα με τη ΡΕ που είναι και λεπτή η περιέλιξή της.... μπορεί να "μαδήσει" αν παίζεις πολύ εκεί κοντά.. στο 5ο.  :)

Αν δεν "ταστάρει" (τρίζει) η χορδή -πριν "τσακίσει" και αν το τάστο δεν φαίνεται φαγωμένο σ' εκείνο το σημείο, η θεραπεία είναι απλά η συχνότερη αλλαγή χορδών.

Δημοσιευμένο

Όντως, το πιο πιθανό πρόβλημα είναι ότι αφήνεις πολύ καιρό τις χορδές στην κιθάρα...

Αυτό που σου είπα εγώ ισχύει μόνο αν δεις ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται με συχνότερη αλλαγή χορδών... ;)

Δημοσιευμένο
Λοιπον μετα απο 2 αλλαγες χορδων τους τελευταιους 4 μηνες

Προφανως μας κανεις πλακα.

Δοκιμασε να αλλαζεις χορδες 1 φορα στα ...10 χρονια....μπορει και να συνηθισει η κιθαρα και να μη...δαγκωνει τις χορδες.. ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Προφανως θελει ενα πολυυυυ ελαφρυ λιμαρισματακι, η με πολυυυ ψιλο γυαλοχαρτο, η με πολυυυυ ψιλο συρμα κουζινας, για να λειανει, καθως μαλλον εχει γινει ανομοιομορφη η επιφανεια (δοκιμασε και με σκετο το δαχτυλο σου χωρις τη χορδη να δεις ΠΟΥ "ξυνει")

Α, και (αν μπορεις) αλλαζε χορδες λιγο πιο συχνα

Make me fries...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...