manosx Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Χορδομακαρονάδα φούρνου, του manosx Υλικά: 1/2 πακέτο χορδές πέννες τρικολόρε 1/3 κρεμμυδάκι ξηρό (προαιρετικά) 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 4 - 5 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας (έτοιμη με βασιλικό) 2 κουταλιές ρίγανη 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο 1 μικρή κονσέρβα μανιταράκια τριμμένα τυριά (μοτσαρέλλα και τσένταρ) 5 φέτες μπέικον (Προαιρετικά μερικές ελιές καλαμών και 1/2 πιπεριά πράσινη) Εκτέλεση: Βράζουμε τις χορδές (όχι πολύ) και τις στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μανιταράκια, το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ανακατεύουμε με τις χορδές, σε ένα ταψί. Βάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, την πάστα ντομάτας και τα τριμμένα τυριά! Αν θέλουμε προσθέτουμε τις ελιές και μερικές ροδέλες πράσινη πιπεριά για γεύση προτού βάλουμε τις κρέμες και τα τυριά! Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (γύρω στα 30-40 λεπτά). Καλή όρεξη! ;D
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Moderator Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά το χορδόζουμε μετά το βράσιμο μην το πετάτε. :)
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά το χορδόζουμε μετά το βράσιμο μην το πετάτε. :) ;D χορδοζουμο :P http://www.facebook.com/peteandthesunpage
spy Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Έφτιαξα μια χορδόσουπα μούρλια. :P
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Moderator Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Γαλλικά μιλάω muddypete.. όπως λέμε κονκασέ. :P
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Α δεν το λεω για το -ε στο τελος.. Το μετεφρασα στα ελληνικα για να γελασω ;D http://www.facebook.com/peteandthesunpage
manosx Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 OP Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Αφού επιμένετε... Χορδόσουπα αυγολέμονο Υλικά: 1 set χορδες μπασου 1 με 2 φλιτζάνια ρύζι γλασσέ ή καρολίνα 1 λεμόνι 1-2 αυγά Λίγο κορν φλάουρ Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τις χορδες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αν από τις χορδες έχουμε αφαιρέσει τη λιγδα τους, τότε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια του βρασμού δημιουργείται αφρός τον οποίο και αφαιρούμε. Όταν οι χορδες βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις κρατάμε ζεστες μέσα σε σκεπασμένο τάπερ. Ρίχνουμε στο ζωμό της κατσαρόλας το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει εντελώς. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τις χορδες στην κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πάψει εντελώς ο βρασμός, με μια κουτάλα ρίχνουμε αργά και λίγο λίγο το ζωμό στο μπωλ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μπωλ γεμίσει, αδειάζουμε προσεκτικά και λίγο λίγο το περιεχόμενό του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Την ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά ξανά στη φωτιά και η σούπα μας είναι έτοιμη. Σημ: Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σούπα μας, βάζουμε περισσότερο κορν φλάουρ. Αν θέλουμε πιο πολύ σούπα βάζουμε περισσότερο νερό και ρύζι. Αν θέλουμε να είναι ευπαρουσίαστες οι χορδες, τότε δεν τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αλλά τις βάζουμε στο πιάτο αφού έχουμε σερβίρει τη σούπα. Προσοχή το νερό να είναι από την αρχή αρκετό γιατί αν χρειαστεί να προσθέσουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα γίνει η σούπα μας άνοστη και θα χρειαστούμε κύβο νοστιμιάς (έξτρα μπιχλα knorr) .
MuddyPete Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2008 Χαρχαρχαρχαρχαρ!.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D Τιποτα πιο light(γιατι ειναι κ βραδυ)? http://www.facebook.com/peteandthesunpage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση