Προς το περιεχόμενο

DIY VoodooLab OD / OCD.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Kαι να προσθέσω "περνάω δημιουργικά την ώρα μου και μαθαίνω και κάτι παραπάνω". Σημαντικά και τα δύο.

Αυτο ειναι αναποσπαστο κομματι της ολης διαδικασιας και ειναι συνυφασμενο με το "ψαξιμο"!

Αλλα "κολλαει" και στις περιπτωσεις απλων συναρμολογησεων (στυλ BYOC).

Ειναι η "ψυχη" του DIYing...  ;)

wood matters

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Έτσι, είναι το "ταξίδι" που μετράει  ;)

Ειδικά αν σε περιμένει μια "όμορφη" Πηνελόπη στο τέλος του ταξιδιού! Το συναίσθημα όταν ολοκληρώνεις ένα πετάλι (συσκευή, ενισχυτή, οτιδήποτε) και το ακούς πρώτη φορά, είναι απερίγραπτο...

Αρβύλες...

Δημοσιευμένο

bravo φίλε alder body

φαίνεται πως  το κατέχεις το άθλημα. Μακάρι όλοι μας να ασχολούμασταν τόσο όσο εσύ

με τα κυκλώματα και τις κατασκευές για να μην χρειαζόταν κάθε φορά να δίνουμε 100νταδες Ευρώωωω για χειροποίητες κατασκευές.

keep on building and exploring

Δημοσιευμένο

MC Jase και Babtua, σας βρισκω ποιητικους και δεν εχω παρα να συμφωνησω...   ;) 

...οντως, αυτη η στιγμη δεν συγκρινεται!    :)

πολυχρωμε Κιθαγορα, σ' ευχαριστω!

μην νομιζεις παντως οτι ασχολουμαι και ολη την ωρα...    ;)

Τα παντα γινονται στον (πολυ περιορισμενο) ελευθερο χρονο μου...  8)  τσικι τσικι, που λενε...

wood matters

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Λοιπον μετα απο αρκετο καιρο να μαστε παλι  εδω!!! Αφου πειραματιστηκα αρκετα νομιζω πως σε αυτην την μορφη θα το βαλω στο κουτακι πλεον ( εχω βαρεθει να παιζω με breadboard!!!) Το κυκλωμα οπως το παρουσιασε ο φιλος alderbody εχει ''κουρδιστει'' ελαφρως στα γουστα μιας Tokai LP . Εχει μπει ενα tonestack  big muff style στην εξοδο πριν το volume κ το gain pot εγινε 1Μ . Εγραψα κ ενα προχειρο βιντεακι για μια μικρη γευση οσο μπορει να περασει μεσα απο την cam. Η δοκιμη για blend με ενα Marshall BB κλωνο δεν ειχε καλο αποτελεσμα κ απορριφθηκε. ( ισως clean blend  να ηταν καλυτερα). Αντε alderbody ριξε καμμια ιδεα για επομενο project τωρα!!!

http://it.youtube.com/watch?v=m-mSfD3JmmU

Lets ...Rock!

Δημοσιευμένο

Πολυ καλος ο Μarillion λεμεεεε!....

εισαι γκαζιαρης παιχτης, εε?    ωραιος!  ;)

Εξυπνη η προσθηκη του muff Tonestack!  ;) ειναι ονομαστο για την ...αποτελεσματικοτητα του.

Κι εγω το δικο μου ειμαι ετοιμος να το "ξανακεντησω" στην πλακετα και να το βαλω στο κουτι, μιας και το  πρωτο ...χαλασε  >:( και το διελυσα αφαιροντας τα "κρισιμα" parts.

Εγω το εξελισσω με Strats και Tele και εχω βρει οτι μου κανουν μεγαλη διαφορα οι πυκνωτες στο clipping stage και στο Tonestack.

Εχω δοκιμασει πολυ πραμα και στις δυο θεσεις και ειδα τρομερες διαφορες στο ηχο.

Δοκιμασα και αρκετους σχηματισμους με τα mosfets στο clipping stage. Παντως και με το CS αποσυνδεδεμενο, το πεταλι βγαζει γκαζια... (Υπεροδηγειται το δευτερο μισο του TL082 απο το πρωτο)

Επειδη "μπουχτισα" απο τις δοκιμες, κατεληξα σ' ενα συγκεκριμενο "πακετο" και θα το υλοποιησω. Παντως ειναι πολυ "ευπλαστος" ο ηχος και χωραει πολλη ερευνα.

Συντομα ελπιζω να εχω το πεταλι ετοιμο (και να βρω ενα τροπο να το ηχογραφησω  :-[ ).

Ωραία όλα αυτά ρε παιδιά δεν λέω αλλά...............δεν καταλαβαίνω τίποτα. ??? ??? ???  :'(

...μα τι δεν καταλαβαινεις?....    ;D  ;D  ;D

wood matters

Δημοσιευμένο

Οχι οχι " σωμα μου φτειαγμενο απο σημυδα" (alderbody) , δεν ειμαι γκαζιαρης , το πεταλι σε παρακινει σε ακολασιες!!!!! ;D ;D

Επειδη κ εγω παρατηρησα διαφορες με αλλαγη πυκνωτων ( να φανταστεις εχω κατι 1000V για λαμπατους κ δεν διστασα να τους χρησιμοποιησω ;) ;) με πολυ καλα αποτελεσματα!!!) θα φτειαξω ενα δευτερο για την strat γιατι εχει μεγαλη διαφορα αν παιξεις με μονο η διπλο μαγνητη το ηχητικο αποτελεσμα. Μπορω να βαλω βεβαια κ επιλογεα η διακοπτακια αλλα θα παραστριμωχτει το πραγμα στο κουτι!

Παντως το γενικο συμπερασμα ειναι πως η επιλογη των mosfets στο CS εχει θετικοτατα αποτελεσματα στις δυναμικες κ στις αρμονικες του κλιπαρισμενου σηματος κ δινει εναν "λαμπατο " αερα στο σημα!

Οντως υπεροδηγει το πρωτο stage το τελικο buffer γι αυτο γκαζωνει αρκετα , ισως αν εμπαινε το CS στο feedback loop θα ειχαμε πιο clean καταστασεις αλλα.... τερμα ως εδω οι δοκιμες!!

Δοκιμασα κ active EQ μετα την εξοδο απο το 7 ποδαρακι αλλα μου αλλιωνε λιγο την χρεια κ για αυτο πηγα στο big muff style.

Αυτα αρχηγε μου , παντως αν καποιος εχει μια στοιχειωδη εξοικιωση με τα ηλεκτρονικα με πολυ μικρο κοστος θα εχει ανα πολυ καλο πεταλι. Ενοειται πως αν χρειαστει καποια βοηθεια εδω ειμαστε. ;) ;)

Lets ...Rock!

Δημοσιευμένο
Οχι οχι " σωμα μου φτειαγμενο απο σημυδα" (alderbody)

Μια μικρη διορθωση. Σημυδα = Birch  Σκληθρο = alder ...  ;D

το πεταλι σε παρακινει σε ακολασιες

χεχε...  δικιο εχεις!...  Παντως εγω προσπαθω να το κανω οσο πιο clean γινεται...

παντως αν καποιος εχει μια στοιχειωδη εξοικιωση με τα ηλεκτρονικα με πολυ μικρο κοστος θα εχει ενα πολυ καλο πεταλι. Ενοειται πως αν χρειαστει καποια βοηθεια εδω ειμαστε. ;) ;)

Πολυ σωστα!

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...