melkor169 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Πώς να μην έχει πεθάνει το metal,απο τη στιγμή που έχουν παιχτεί όλα τα riffs από 30 φορές το καθένα ,απο 30 διαφορετικές μπάντες? Τι άλλο να πει το μεταλ πια? Θα σας πω εγώ. Τίποτα.Ξαναζεσταμένα και αναμασημένα φαγητά. Live with it. Και μη μου λέτε εμένα οτι είμαι κολλημένος και τέτοια κουραφέξαλα.Έχω κάτι παραπάνω απο τυπική άποψη πάνω στη μουσική αυτή. Η μουσική ποτέ δεν τελειωνει απο ιδέες.Σε αυτο φταινε οι μπάντες που προσπαθουν να αντιγράψουν αλλους η ακόμα και τον ιδιο τον ευατο.Βεβαια το κανουν κυριως για εμπορικούς λόγους. Και αυτο πιστευω οτι συμβαίνει περισσοτερο στον μη μεταλ χωρο.. Τωρα αν εσυ θεωρεις οτι όλα τα δυνατα ριφφ εχουν παικτει τοτε καλο ειναι να ακουσεις λιγο Nevermore,Fates Warning ,Psychotic Waltz ,Opeth ,Lamb Of God και πολλά αλλα γκρουπ να δεις οτι αν υπάρχει διψα για μουσική ποτε δεν τελειώνουν οι ιδέες. Ειναι σαν να μου λες οτι τα μαθηματικά έχουν τέλος
jimss Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Από τη στιγμή που έχουν παιχτεί όλα τα riffs από 30 φορές το καθένα και από 30 διαφορετικές μπάντες τότε ένα μουσικό είδος πεθαίνει..Μάλιστα. Επομένως τα 12-μετρα blues είχαν πεθάνει πριν από την ενηλικίωση του B.B King.
pastelius Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Καλά,για τη σύγκριση μαθηματικά vs metal καταλαβαίνεις ότι είναι λίγο άτοπη. Δεν έχω ρε άνθρωποι κανά μίσος για τη μουσική αυτή,αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι μεταλάδες θίγονται -εστε τόσο πολύ όταν τους πούνε για τη μουσική ''τους/σας''. Φανταστικοί οι fates,opeth.Στίχοι,συναίσθημα,έμπνευση. Δεν είναι νέες μπάντες όμως.Είναι μπάντες δεκαετίας και. Μιλάω για υλικό νέων συγκροτημάτων που (μου βάζουν) και ακούω και είναι σχεδόν όλα ξαναπαιγμένα (ευτυχώς με πολύ λίγες εξαιρέσεις.Πολύ λίγες όμως λέμε :P ) Θυμάμαι όταν άκουσα πρώτη φορά π.χ. το youthanasia,Powerslave,deliver us,draconian times, έλεγα πόσο θα γούσταρα να ζούσα στα καλά της εποχής εκείνης και να τα ακούω πρώτη φορά με φίλους. Ακόμα και σήμερα πας για αλλού. Τέσπα, δν θέλω να γίνει κανα flame war,αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω συμφωνούν μαζί μου αρκετοί. :) peace to all feel da FUNK blast
animae Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 ... Δεν είναι νέες μπάντες όμως.Είναι μπάντες δεκαετίας και. Μιλάω για υλικό νέων συγκροτημάτων που (μου βάζουν) και ακούω και είναι σχεδόν όλα ξαναπαιγμένα (ευτυχώς με πολύ λίγες εξαιρέσεις.Πολύ λίγες όμως λέμε :P ) Θυμάμαι όταν άκουσα πρώτη φορά π.χ. το youthanasia,Powerslave,deliver us,draconian times, έλεγα πόσο θα γούσταρα να ζούσα στα καλά της εποχής εκείνης και να τα ακούω πρώτη φορά με φίλους. Ακόμα και σήμερα πας για αλλού. Τέσπα, δν θέλω να γίνει κανα flame war,αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω συμφωνούν μαζί μου αρκετοί. :) peace to all Μα ναι, κάθε εποχή έχει και τους ηρωές της. Προφανώς όταν ένα μουσικό είδος είναι στην αρχή του και υπάρχουν μπάντες που πειραματίζονται, θα βγαίνουν πιο συχνά οι μπάντες-οδηγοί. Το μεταλ απο τα 80ς μεχρι τα τέλη 90ς ήταν στα ντουζένια του γιατί όλο και κατι περίεργο ξεπετιώταν. Τώρα είναι ορισμένες μπάντες μπροστά και κάποιες άλλες ακολουθούν. Και είναι λογικό. Προφανώς επίσης πλέον, δεν θα ακούσεις κάτι το τόσο πρωτοποριακό όσο το toxicity, το slipknot, το draconian times, το images and words, το deliverancde(opeth) κλπ αλλά μπορείς να ακούσεις αρκετά(ντάξει όχι και άπειρα)ΠΟΙΟΤΙΚΑ αλμπουμς. Προφανώς περιμένεις να δείς πότε μια μπάντα θα κάνει πάλι το "μπαμ" (οπως οι slipknot kai oi system of down), αλλά και πάλι, μουσική ακούμε, πάντα το πρωτοποριακό περιμένουμε? Αν το πάμε έτσι, σε αυτό το σημείο που έχει φτάσει η παγκοσμια μουσική σκηνη (ειτε underground είτε mainstream), δεν έχει να δείξει κάτι καινούργιο. Απο ποπ, απο ροκ, απο χιπ χοπ, απο κροσοβερ, απο αμπιεντ, απο απο απο απο. Oλοι παίζουν τα ίδια. Σταματάμε να ακούμε μουσική? Όχι προφανώς. Οσο με ικανοποιεί να ακούω ένα είδος, θα το ακούω. Ακόμα και αν δεν βγαίνουν τα υπερπρωτοποριακά δισκάκια. Μου φτάνει να βγάινουν ΠΟΙΟΤΙΚΑ. Ο καθής με τα γούστα βέβαια. Αλλά και πάλι, μπορώ να αρχίσω να την λέω στους ταδε που ακουν την τάδε μουσική, γιατί εγώ την βαρέθηκα και βρίκα καινούργια ακούσματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρωτοποριακά? Για μένα ναι, η σκήνη η συγκεκριμένη μπορεί όμως να έχει βαλτώσει τα τελευταια 5 χρόνια. Εγω όμως για τον επόμενο ένα χρόνο ακόμα θα τήν ανακαλύπτω(λέμε τώρα). Οπότε και θα μου φαίνεται πρωτοποριακή. Κill the wise one!
menelaos Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Γιατί δυο μήνες πριν βγει το ντεμπούτο των slipknot και των soad περίμενε κανείς ότι θα έβγαινε μια μπάντα τέτοιου μεγέθους; Αν περιμέναμε από πριν ότι θα έβγαινε τέτοια μουσική τότε δε θα ήταν κάτι καινούριο. Η πρωτοπορία του επόμενου μεγάλου συγκροτήματος θα υπογραμμίζεται ακριβώς από αυτή μας τη συζήτηση, και από το ότι θα βγάλουν κάτι καινούριο ενώ εμείς δε μπορούμε καν να φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρχει ;)
darshan Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 πρώτα, πρώτα θεωρώ στενομυαλιά τον αποκλεισμό οποιασδήποτε μουσικής απο τον ορίζοντα κάποιου μουσικού ή μουσικόφιλου. Αυτό ισχύει εξίσου για metalόφοβους και metalόφιλους. Κατα δεύτερον, από την στιγμή που υπάρχουν μπάντες όπως Meshuggah, Isis με μπροστάρηδες τους Tool, ο σκληρός ήχος έχει πολλά ακόμα να δώσει. και κάτι για όταν μας πιάνει η μιζέρια (χωρίς συνταγή γιατρού): Wear the grudge like a crown of negativity. Calculate what you will or will not tolerate. Desperate to control all and everything. Unable to forgive your scarlet lettermen. Clutch it like a cornerstone. Otherwise it all comes down. Justify denials and grip 'em to the lonesome end. Clutch it like a cornerstone. Otherwise it all comes down. Terrified of being wrong. Ultimatum prison cell. .................................................. Saturn comes back around to show you everything Let's you choose what you will not see and then Drags you down like a stone or lifts you up again Spits you out like a child, light and innocent. Saturn comes back around. Lifts you up like a child or Drags you down like a stone To consume you till you choose to let this go. Give away the stone. Let the oceans take and transmutate this cold and fated anchor. Give away the stone. Let the waters kiss and transmutate these leaden grudges into gold. Let go. (Tool/the Grudge)
trolley Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 ο σκληρός ήχος έχει πολλά ακόμα να δώσει Ο "σκληρός ήχος" και το "μέταλ" είναι συνώνυμα τώρα; Ξ Ε Κ Ο Λ Λ Η Σ Τ Ε !!! Υ.Γ. Οι στίχοι που έβαλες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λαμαμίες.. Mea Culpa
X-minor Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Επειδή το noiz στο συγκεκριμένο thread έχει γίνει απλά: VS http://www.youtube.com/watch?v=QKJ-lBOFYrQ Χαλαρώστε... Καθένας με τα γούστα του. Το θέμα εξ'αρχής ήταν άλλο. :-*
stam and the witches Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2008 Ο "σκληρός ήχος" και το "μέταλ" είναι συνώνυμα τώρα; 100% σωστή παρατήρηση. Τώρα λείπει να μας δώσεις τον μουσικό ορισμό του metal, γιατί είναι προφανές οι Manowar απέχουν κάμποσα κλικ από τους Khanate, πχ. www.myspace.com/nechayevschina
Προτεινόμενες αναρτήσεις