Monaxikos_panta Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα k καλός σας βρήκα...Είμαι καινούργιος στη χρήση του reason k tou recycle k αν k έχω καταλάβει πάνω κάτω το reason (τόσα tutorials κάτι μου μάθανε) με το recycle τα βρίσκω σκούρα... Πριν βάλω το ερώτημα μου να πω ότι έχω ψάξει παντού,έχω δει όλα τα tutorials αλλα κανένα δεν αναφέρεται στο θέμα μου...Έχω διαβάσει επίσης το άρθρο που υπάρχει εδώ σχετικά με το recycle αλλα δεν με βοηθησε.. Το πρόβλημα που έχω με το recycle είναι το εξής: φορτώνω το αρχείο μου στο recycle..η loopa παίζει σωστά ακριβώς όπως την θέλω..παο στο preview,βάζο 2 μπάρες k μου βγάζει το original tempo (73,310).. βάζο το strech στο 100% και μετά βάζο το tempo στο 94 στο οποιο θέλω να παίζει το sample... μόλις κάνω save την loopa k την ανοίγω με το rex 1on) η loopa δεν "κάθεται" σωστά στο sequenser (δηλαδή κάθεται "λάθος" στις γραμμές του reason) και 2on) δεν είμαι σίγουρος αν έχει αλλάξει tempo... επίσης θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσεις πως μετράμε σε μπάρες? thanx!
Monaxikos_panta Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 κανεις δεν ξέρει τίποτα??
manos_m Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Λοιπόν, Πρώτα από όλα θεωρώ δεδομένο ότι βάζεις slices.Αν όχι 99% αυτό είναι το πρόβλημα. Ίσως να σε βοηθούσε να κάνεις και lock μερικά slices (πχ αυτά στην αρχή του κάθε μέτρου). Απαντησέ μου αν βάζεις ή όχι slices, τι θέλεις να περάσεις από το Recycle (Πχ drums, bass etc) και το ξανακοιτάμε. Τώρα το πως μετράμε τις μπάρες έχει να κάνει με τα μέτρο του κομματιού. Όταν πχ έχεις 4/4 μετράς 4 τέταρτα πάνω στο ρυθμό (1,2,3,4) και εκεί κλείνει ένα ολόκληρο μέτρο (μια μπάρα όπως το λες).Στο λέω πολύ χοντρικά.
Monaxikos_panta Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 slices βάζω ναι...να κάνω lock για πιο λόγο? θέλω να περάσω από το recycle μια loopa πιάνου.. αν μπορείς να βοηθήσεις...
manos_m Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Υπάρχει περίπτωση να μην βάζεις σωστά τις μπάρες; Είναι σίγουρα 2;
Monaxikos_panta Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Αυτό δεν ξέρω να το απαντήσω..για αυτό σε ρώτησα πως μετράμε με μπάρες... :-\
manos_m Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Τώρα το πως μετράμε τις μπάρες έχει να κάνει με τα μέτρο του κομματιού. Όταν πχ έχεις 4/4 μετράς 4 τέταρτα πάνω στο ρυθμό (1,2,3,4) και εκεί κλείνει ένα ολόκληρο μέτρο (μια μπάρα όπως το λες).Στο λέω πολύ χοντρικά. Αυτό που σου είπα δεν σε βοηθάει; Γνωρίζεις για τις αξίες (τέταρτα, όγδοα,δέκατα έκτα κλπ) στις νότες;
Monaxikos_panta Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2008 Όχι δεν έχω καμια σχέση με notes... είμαι άσχετος σε αυτό το θέμα... :/
sakisthegr Δημοσιευμένο 21 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 21 Αυγούστου 2008 Επειδή δεν φαίνεται να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις μουσικής αν θες να δουλέψεις με λούπες θα σου συνιστούσα να αφήσει το Reason και να χρησιμοποιήσεις το Ableton Live. Σε ότι έχει σχέση με λούπες τα κάνει όλα μόνο του και συμφέρει. Απλά και λίγο διάβασμα βασικής θεωρίας είναι αναγκαίο για να πας πιο μπροστά. Nothing is said that has not been said before...
ffmakis Δημοσιευμένο 21 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 21 Αυγούστου 2008 Ενα καλο και ευκολο προγραμμα για λουπες ειναι το Acid pro 4 Βαζεις εκει την λουπα που θελεις και αλλαζεις το τεμπο 30% -+ Το Recycle ειναι καλο για drum&bass loops.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση