kwstas79 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να μάθει κάποιος σε μία χορδή, και μόνο όταν νιώθει εντελώς έτοιμος πρέπει να αρχίζει σιγά-σιγά να προσθέτει χορδές στην κιθάρα του. Το νιώθει περισσότερο έτσι το όργανο. Τι λέτε εσείς; LEGO people live in houses made of their own flesh.
fleamail Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Εγώ πιστεύω πως είναι καλύτερα να ξεκινήσει με ένα κουρδισμένο σκουπόξυλο και να ζωγραφίσει τα τάστα πάνω με μαρκαδόρο πριν κάνει το μεγάλο βήμα να αγοράσει κιθάρα με χορδές ::) Ο λάκης όπως έλαιγε πως τα σκουπόξυλα δεν έχουν σωστή κατανομή μάζας και δεν κουρδήζουν καλά και αλλά τώρα αυτός ήταν ναρκωτικάκιας στα νιάτα του δεν ξερο αν ετσι και ισως να μην ξερει τι λει αλλά είχε και d'addario xord;ew κάποτε και μπορεί όμως http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com
kwstas79 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δεν λέω, καλή η πλάκα, αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά. Λοιπόν; LEGO people live in houses made of their own flesh.
nexis72 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Μαθαινοντας σε μια χορδη δεν μαθαινεις κιθαρα. Ισως μαλιστα και να σταθει εμποδιο στην παραπερα εκμαθηση του οργανου καθοτι αμα συνηθησεις κατι ειναι πολυ δυσκολο να το ξεμαθεις μετα. Αντιστοιχο παραδειγμα ειναι το μικρο δαχτυλο του αριστερου χεριου. Αμα δεν μαθεις να το χρησιμοποιεις στην αρχη ειναι πολυ δυσκολοτερο μετα να αρχισεις να το χρησιμοποιεις.
alderbody Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Αντιστοιχο παραδειγμα ειναι το μικρο δαχτυλο του αριστερου χεριου. Αμα δεν μαθεις να το χρησιμοποιεις στην αρχη ειναι πολυ δυσκολοτερο μετα να αρχισεις να το χρησιμοποιεις. Εγω παιζω με τα τρια δαχτυλα και thumb over. Το μικρο συμμετεχει μονο σε συγχορδιες. Eιναι τροπος παιξιματος/πιασιματος του μανικιου. Δεν ειναι λαθος τροπος. Αν ειναι, τοτε οι τρισμεγιστοι Hendrix, Vaughan, Clapton Κλπ επαιζαν/παιζουν λαθος.... ;D wood matters
nexis72 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Εγω παιζω με τα τρια δαχτυλα και thumb over. Το μικρο συμμετεχει μονο σε συγχορδιες. Eιναι τροπος παιξιματος/πιασιματος του μανικιου. Δεν ειναι λαθος τροπος. Αν ειναι, τοτε οι τρισμεγιστοι Hendrix, Vaughan, Clapton Κλπ επαιζαν/παιζουν λαθος.... ;D Το παιξιμο με 3 δαχτυλα δεν ειναι λαθος. Καποιες φορες ισως και να επιβαλεται. Το να μην μπορεις να χρησιμοποιησεις ομως το μικρο δαχτυλακι οπου εκει χρειαζεται πιστευω πως ειναι λαθος καθοτι σε περιοριζει. Βεβαια η συζητηση αυτη εχει ξαναγινει αν θυμαμαι καλα και εχουν ειπωθει παρα πολλα. Επειδη λοιπον ειναι δυσκολο να ξεμαθεις οτι εχεις μαθει για αυτο και πιστευω πως πρεπει κανεις να μαθει απο την αρχη να χρησιμοποιει ολες τις χορδες αλλα και ολα τα δαχτυλα.
alderbody Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Το μικρο συμμετεχει μονο σε συγχορδιες. τωρα που το ξανασκεφτομαι, ημουν λιγο απολυτος εδω. Το χρησιμοποιω κι αυτο αλλα σε πιο δευτερευοντα/βοηθητικο ρολο... ...αλλα οι "καλοί κάλοι" ;D βρισκονται κυριως στα 3 δαχτυλα ;) Επειδη λοιπον ειναι δυσκολο να ξεμαθεις οτι εχεις μαθει για αυτο και πιστευω πως πρεπει κανεις να μαθει απο την αρχη να χρησιμοποιει ολες τις χορδες αλλα και ολα τα δαχτυλα. +1 ;) wood matters
kwstas79 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 OP Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Μια διευκρίνιση, γιατί μάλλον σας μπέρδεψα: όταν λέω να προσθέτει χορδές στην κιθάρα του εννοώ κυριολεκτικά, στην αρχή να έχει μόνο μία χορδή η κιθάρα, μετά αν και όταν μάθε να βάζει και δεύτερη κλπ κλπ κλπ. LEGO people live in houses made of their own flesh.
jmone Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 εγώ πιστεύω ότι για να μάθεις να σολάρεις σωστά πρέπει να παίζεις χωρίς πένα και στο αριστερό χέρι πρέπει να φοράς πολλά βραχιόλια έτσι ώστε να έχει βάρος ο καρπός και να δυσκολεύετε ακόμη περισσότερο από χορδές δεν νομίζω ότι τις χρειάζεται κάποιος όλες τα καντίνια αρκούν αλλά για το ρυθμικό παίξιμο θα συμφωνήσω με τον Κώστα μια χορδή και καλύτερα να είναι από μπάσο ώστε να μη σκεβρώσει το μανίκι ΑΛΛΆ μόνο για black metal αν παίζει jazz ας βάλει χορδή ακουστικής κατά προτίμηση 13άρα ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
fleamail Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2008 αν παίζει jazz Διαφωνώ http://www.mixitonline.com http://tuber.bandcamp.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση