liagas_666 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Σας βλέπω συνεχώς να διαφωνείτε για την "υπεροχή" των αμερικάνικων οργάνων έναντι των "ασιατικών σκουπιδιών" :lol: .Τι γνώμη έχετε όμως για τις κιθάρες αυτές;(π.χ.ESP)
dienekes Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Μιλάμε για Ιαπωνικές ή για ασιατικές γενικά κιθάρες;; Γιατί θα πρέπει να βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια ψυχωσικού επεισοδίου για να ισχυριστεί κανείς ότι οι σύγχρονες (και όχι μόνο) Ιαπωνικές κιθάρες είναι κατώτερες από τις Αμερικάνικες. Ακόμα και custom shop ή boutique. Προσωπικά θεωρώ τις ακριβές Ibanez από τα καλύτερα όργανα παγκοσμίως. Για τις ESP δεν έχω γνώμη, γιατί δεν έχω παίξει ποτέ. Αλλά οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για πολύ καλά όργανα. Όσο για τις κορεάτικες, ας πούμε, στο εργοστάσιο της Samick φτιάχνονται τα περισσότερα όργανα του πλανήτη, λες να μην την έχουν μάθει την τέχνη; :wink:
whiteNoise Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Όσο για τις κορεάτικες' date=' ας πούμε, στο εργοστάσιο της Samick φτιάχνονται τα περισσότερα όργανα του πλανήτη, λες να μην την έχουν μάθει την τέχνη; :wink:[/quote'] ακριβως ! ! ! προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!
takis Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 εγω θα πω κατι και ας με συγχωρεσει η suhr μου :P με οτι ibanez εχω παιξει (js,prestige,s series,rg κτλ...),τις θεωρω απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν στο εμποριο...μου αρεσουν παρα πολυ και καποια στιγμη θα ..χτυπησω σιγουρα μια :wink: μου αρεσουν πολυ τα μανικια τους γενικα αλλα και με εναν καλο ενισχυτη βγαζεις παρα πολυ καλο ηχο σε σημειο που..εκσπερματωνω :P :oops: τωρα το οτι βγαινουν τοσες κιθαρες απο τα εργοστασια δεν μου λεει τιποτα χωρις να ειμαι αρνητικος γιατι δεν εχω παιξει...αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι...έχουν μάθει την τέχνη..μπορει να βγαινουν πολλες και..μετριες..η ποσοτητα δεν συμβαδιζει παντα με την ποιοτητα :wink: αλλα μην αρχισουμε παλι δεν το αντεχω :lol: εξαλλου δεν εχω παιξει και δεν μπορω να εχω αποψη :wink: peace :wink:
Dexter Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Τα ακριβοτερα μοντέλα τους μπορουν άνετα να σταθουν απέναντι στον ανταγωνισμό.¶πλα λόγω προσανατολισμού (superstrats κυρίως) δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τους αμερικάνους που έχουν κάνει φοβερά πράγματα στους τομείς των παραδοσιακών βιδωτών,και στη στην neck through single cutwaway γειτονιά(Fender/Suhr/Tyler/Anderson-Gibson/Prs/Hamer) endrix was a tweaker...
Alex_Flouros Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2005 υπαρχουν καποιες μαρκες που παραγονται αποκλειστικα στην Ιαπωνια και ειναι απλα φοβερες... μια απο αυτες που ειδα στο musicmesse στην Γερμανια προσφατα ηταν οι Caparison....απλα φοβερες..τσεκαρετε τις αν ποτε σκασουν μυτη Ελλαδα... Alex
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 Στην ΙΑΠΩΝΙΑ παραγονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ κιθάρες τυπου Fender απο 3 γνωστούς κατασκευαστές μαγνητών (SEYMOUR DUNCAN,VAN ZANDT,JOE BARDEN) http://www.taurus-jp.com/ (καντε κλικ στο VAN ZANDT στο "electric guitars & basses") αυτες οι κιθαρες ειναι μεν ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εχουν ομως ακριβως το ΙΔΙΟ feel με τις vintage Fender & την πιο λεπτομεριακή κατασκευη που εχω δει ποτε στη ζωή μου (ειχα μια VAN ZANDT tele tlv 62 την οποιά βλακωδώς πούλησα οταν ημουν..νεος για να πάρω μια μπουρούχα Fender Custom Shop :twisted: ) http://www.espguitars.co.jp/seymourduncan/index.html επίσης υπάρχουν και πολλές εγχώριες μάρκες όπως οι BACCHUS,MOON http://www.moon-guitar.co.jp/ http://www.j-guitar.com/sp/sea/view_detail.cgi?pid=14090014 Οι οποίες επίσης κάνουν διάφορες παραλαγές στο ίδιο θέμα :wink: τέλος ας μη ξεχνάμε τις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ YAMAHA SG 2000 &3000 της δεκαετιας του 80 (γνωστες & ως GIBSON KILLERS :lol: ) καθως & την θαυμασια σειρά ARTIST της ΙΒΑΝΕΖ... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
dienekes Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 τέλος ας μη ξεχνάμε τις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ YAMAHA SG 2000 &3000 της δεκαετιας του 80 (γνωστες & ως GIBSON KILLERS :lol: ) καθως & την θαυμασια σειρά ARTIST της ΙΒΑΝΕΖ... Γιατί ρε funk μου το θυμίζεις; :( Ακόμα δεν έχω συγχωρήσει τον εαυτό μου για την SG2000 που άφησα να φύγει από τα χέρια μου... :? :( :( Καλύτερα να πείναγα... Ξέρεις αν η "καινούργια" SG2000 που μπορεί να βρει κανείς στην Αγγλία και αλλού έχει καμιά σχέση με την παλιά;
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 ασε ειχα & εγω μια (την ειχα παρει 70 χιλιάδες απο εναν ασχετο & την πούλησα μια και δεν μπορω τους humbuckers,βλακεια μου γιατι οταν σκεφτομαι πως θα ακουγονταν με ενα ωραιο σετακι P90 λειώνω!!) η καινουργια ειναι εξισου καλη αλλα πανάκριβη,παντως δεν εχει κατασκευαστει ποτε κιθαρα με περισσότερο sustain απο την sg2000! (& τι κατασκευη!neck through με brass bridge posts!!) ΠΟΛΥ βαριά όμως βρε παιδι μου! α,ας μη ξεχάσουμε και τις θαυμασιες ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ FENDER! (ειδη στο ebay πωλούνται ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ απο τις αμερικάνικες..... δικαιολογημενα βεβαια αφου ΕΙΝΑΙ καλύτερες :wink: ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
dienekes Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2005 ασε ειχα & εγω μια (την ειχα παρει 70 χιλιάδες απο εναν ασχετο & την πούλησα μια και δεν μπορω τους humbuckers' date='βλακεια μου γιατι οταν σκεφτομαι πως θα ακουγονταν με ενα ωραιο σετακι P90 λειώνω!!) η καινουργια ειναι εξισου καλη αλλα πανάκριβη,παντως δεν εχει κατασκευαστει ποτε κιθαρα με περισσότερο sustain απο την sg2000! (& τι κατασκευη!neck through με brass bridge posts!!) ΠΟΛΥ βαριά όμως βρε παιδι μου! α,ας μη ξεχάσουμε και τις θαυμασιες ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ FENDER! (ειδη στο ebay πωλούνται ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ απο τις αμερικάνικες..... δικαιολογημενα βεβαια αφου ΕΙΝΑΙ καλύτερες :wink: )[/quote'] Έχεις δίκιο για το βάρος (so what? ξεκίνα γυμναστική!), όσο και το sustain, κρατούσες μια νότα για πάντα :P . Αυτή η SG όπως και μια Tokai LP δανεικιά που είχα για μερικούς μήνες (το παιδί που την είχε πήγε φαντάρος), αποτέλεσαν, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80, την θεραπεία απεξάρτησής μου από το κόμπλεξ "αν δεν είναι αμερικάνικη δε λέει μία". Γι'αυτό αντιδρώ καμιά φορά νευρικά με παρόμοιους ισχυρισμούς. :oops: Funk η καινούργια SG έχει 1000 λίρες στην Αγγλία, δεν θα την έλεγα πανάκριβη, εκτός αν δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν ξέρω αν φτιάχνεται στην Ιαπωνία. Η Yamaha έχει και την AES920 που είναι στην ίδια "λογική", δηλαδή "πιο Gibson από Gibson", αλλά με τη δική της προσωπικότητα. Και ας μην ξεχνάμε τις Pacifica, ας κοιτάξει κάποιος την 904 και ας μου πει αν θα έπαιρνε μια Fender με τα ίδια χρήματα (ή και αρκετά περισσότερα :wink: )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση