STUDIOM13 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Γεια χαρά σε όλους παιδιά. Θέλω τα φώτα σας για αγορά ηλεκτρικής (έως 800 euro). Αφού έχω εξετάσει το θέμα Fender, Rockinger κ.λ.π. Σκέφτηκα να κοιτάξω και κάποιες άλλες κιθάρες που βλέπω ότι έχουν συζητηθεί πολύ λιγότερο έως και καθόλου στο forum. Τι λέτε γενικά για τις Yamaha, ή και πιο ειδικά για την Pacifica 812V TDR, (αν βέβαια γνωρίζει κάποιος φίλος το συγκεκριμένο μοντέλο). Και ακόμα κάποια γνώμη για τις CORT. Αξίζει να ασχοληθώ με αυτές δεδομένου η χρήση της κιθάρας δεν θα είναι τόσο σε live, όσο η εγγραφή της σε δουλειές home studio επιπέδου. Και φυσικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η καθαρότητα και η έλλειψη βόμβων από μαγνήτες και ηλεκτρικά κυκλώματα. :) Και φυσικά κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη 8)
whiteNoise Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 με 800 ευρω οτι και να παρεις φιλε θα ειναι μια χαρα οργανο.. ειναι θεμα γουστου πλεον οποτε δεν εχεις απτο να τις δοκιμασεις και να δεις τι σου τεριαζει περισσοτερο.. η επομενη κιθαρα που θα παρω εγω παντος θα ειναι vintage tokai η greco..(ιαπωνικες δεκαετιας του 1970) οι οποιες ειναι καταπληκτικες και στο ebay τις βρισκεις απο 200 μεχρι 600 ευρω..(εχω ηδη μια και ειναι απιστευτη) προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!
gto234 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Φιλε στα λεφτά αυτά πήγαινε στον Μεταλλίδη να δείς τις Framus Diablo και Renegade για all around κιθάρες με καλά ηλεκτρικά (seymour duncan).Αν δεν τα βρείς στην τιμή υπάρχει και το musikproduktiv.de
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 OP Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. gto234 η Framus Diablo καλή φαίνεται στα χαρτιά, θα την δω και από κοντά και θα αποφασίσω. 8)
whiteNoise Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 εχει δικιο ο φιλος..και η framus ειναι μια πολυ καλη επιλογη και πολυ φτηνη για αυτα που προσφερει.. προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!
gto234 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 10 Μαΐου 2005 Για μένα είναι όχι απλά καλή αλλά ότι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.Τι αυτά τα λεφτά δηλαδή που μπορείς να πάρεις και την natural oil με 629¤ από το www.musicstore.de! Κι εγώ σκέφτομαι αργότερα να πάρω μια γιατί η rockinger με το υπάρχον setup μαγνητών δεν είναι για πολλά γκάζια...Είπαμε κάθε κιθάρα για το είδος της.
dienekes Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Λοιπόν. Δεν θέλω να ανοίξω μέτωπα, γιατί δεν τις έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά για τις Framus δεν έχω ακούσει καλά λόγια, και μάλιστα από δύο διαφορετικούς ανθρώπους τη γνώμη των οποίων εκτιμώ ιδιαίτερα. Επαναλαμβάνω, μεταφέρω την άποψη άλλων, οι οποίοι όμως συνήθως ξέρουν τι λένε. Για τις Yamaha. Ένα μοντέλο που μου άφησε καλές εντυπώσεις τελευταία, είναι η RGX820Z. Seymour Dunkan JB & '59 μαγνήτες, piezo μαγνήτης στη γέφυρα, η οποία είναι Gotoh Wilkinson, Sperzel κλειδιά locking, 24 τάστα και καλή ποιότητα κατασκευής. To μπράτσο και η ταστιέρα της με βόλεψε πολύ αλλά είναι θέμα γούστου. Εννοείται ότι θα αποφύγεις τον ακατανόμαστο εδώ αντιπρόσωπο και θα την πάρεις απ'έξω. Από τη σειρά Pacifica η καλύτερη είναι η 904, που τη βρίσκεις με αυτά τα λεφτά έξω. Βασικά θυμίζει custom κιθάρα με υλικά Warmoth (από εκεί είναι το μπράτσο). Ή αλλιώς, πως θα έπρεπε να είναι οι Fender σήμερα (αλλά δεν είναι :? ). Αν προτιμήσεις κάτι σε set neck, τότε υπάρχουν δυο επιλογές που δεν κρύβω ότι προσωπικά τις έχω στα υπόψιν. Η μία είναι η Cort Μ800 και η άλλη η Yamaha AES620HB. Και οι δύο είναι semi hollow body, και φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο (στην Κορέα). Ρίξε μια ματιά στα σχετικά reviews στο Internet, πολύ τίμια όργανα. Τέλος, μια λύση που θα μπορούσε να σου προτείνει κάποιος για "στουντιακή" χρήση, είναι μια κιθάρα με EMG ενεργούς μαγνήτες. Αν δεν σε ικανοποιεί κάποια έτοιμη, μια λύση είναι η εξής: παίρνεις μια Mexican Strat και τις φοράς ένα έτοιμο κιτ Steve Lukather ή David Gilmour. Happy shopping! :D
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 OP Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Φίλε dienekes ευχαριστώ για την απάντηση σου, όντως η RGX820Z φαίνεται πολύ καλύτερη, (τουλάχιστον στα χαρτιά), από την Pacifika 812. Έχω πολύ δουλειά μου φαίνεται όταν ανέβω Αθήνα για τις σχετικές δοκιμές. :)
gto234 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Κι εγώ είχα ακούσει κάποια κακά λόγια για τις Framus,ότι έχουν dead spots κ τέτοια και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν την πήρα αλλά μετά από 2η δοκιμή της Diablo άλλαξα γνώμη και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ωραία κιθάρα ειδικά σε αυτά τα λεφτά.Εμένα τουλάχιστον μου έκατσε που λέμε.Πάντως δεν έχει να χάσει τίποτα να τις δοκιμάσει.
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2005 αν θες μοντερνα κιθάρα με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ποιότητα κατασκευής και ΤΡΟΜΕΡΗ ευελιξία παρε ΑΥΤΗΝ με κλειστά τα ματια http://www.thomann.de/artikel-179639.html επαίξα μια πρόσφατα στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ και ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ!! Σιγουρα η επόμενη αγορά μου :wink: http://www.parkerguitars.com/code/models/models_pseries_pm20_intro.asp www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση