Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

O ήχος της παραμόρφωσης επίσης (και κυρίως) προήλθε από κιθαρίστες που χρειαζόταν να παίζουν όλο και πιο δυνατά σε περιπτώσεις χωρίς PA, όπου και τερμάτιζαν αντίστοιχα τους λαμπάτους ενισχυτές τους, ή τα λαμπάτα PA (όταν αυτά υπήρχαν). Αυτά βέβαια παραμόρφωναν, αλλά τους άρεσε...

Kαι κάθε λαμπάτος ενισχυτής θα παραμορφώσει, το θέμα είναι αν θα μπορέσεις να το ακούσεις (λίγα ή απλά "λογικά" βατ) ή αν θα έχεις πια κουφαθεί (ενισχυτές με μεγάλο headroom, για μεγάλα stages και για περιπτώσεις με πολύ κόσμο & χωρίς PA).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

O ήχος της παραμόρφωσης επίσης (και κυρίως) προήλθε από κιθαρίστες που χρειαζόταν να παίζουν όλο και πιο δυνατά σε περιπτώσεις χωρίς PA, όπου και τερμάτιζαν αντίστοιχα τους λαμπάτους ενισχυτές τους, ή τα λαμπάτα PA (όταν αυτά υπήρχαν). Αυτά βέβαια παραμόρφωναν, αλλά τους άρεσε...

Kαι κάθε λαμπάτος ενισχυτής θα παραμορφώσει, το θέμα είναι αν θα μπορέσεις να το ακούσεις (λίγα ή απλά "λογικά" βατ) ή αν θα έχεις πια κουφαθεί (ενισχυτές με μεγάλο headroom, για μεγάλα stages και για περιπτώσεις με πολύ κόσμο & χωρίς PA).

Τι να πω κι εγώ που χθες στο live δεν με είχαν βάλει στην κονσόλα και έπαιζα με ένα 60άρη, και με το ζόρι ακουγόμουνα. Του είχα δώσει τέρμα το Volume, είχα ανεβάσει και το Gain αλλα και πάλι με δυσκολία ακουγότανε, και παραμόρφονε :(

LoL

Δημοσιευμένο

Oι μπασίστες είναι σε εντελώς άλλη κατηγορία από τους κιθαρίστες όσον αφορά στα ενισχυτικά τους. Συνήθως μισούν την παραμόρφωση (εκτός κι όταν την προσθέτουν με κάποιο πεταλάκι) και παίζουν με ελάχιστα εφφέ. Γενικά σε μια μπάντα απλοποιούν τα πράγματα, σε αντίθεση με τους μπλεξιματίες τους κιθαρίστες...  ;D ;D :P :P :P

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Oι μπασίστες είναι σε εντελώς άλλη κατηγορία από τους κιθαρίστες όσον αφορά στα ενισχυτικά τους. Συνήθως μισούν την παραμόρφωση (εκτός κι όταν την προσθέτουν με κάποιο πεταλάκι) και παίζουν με ελάχιστα εφφέ. Γενικά σε μια μπάντα απλοποιούν τα πράγματα, σε αντίθεση με τους μπλεξιματίες τους κιθαρίστες...  ;D ;D :P :P :P

Χεχε, εγώ μόνο κομπρέσορα ήθελα, αν δεν υπάρχει πάντως κιθάρα μπορούν να γήνουν στο μπάσσο με παραμόρφοση (το έχω δοκιμάσει-προσπαθούσα να παίξω του Σαββόπουλου αυτά που έπαιζε Κιουρτσόγλου στον Πυρίνα).

Πάντως οι μπλεξιματίες κιθαρίστες καθηστέρησαν πιο πολύ απ όλους χθές!!! Εγώ κάρφωσα το καλόδιο άναψα τον ενυσχητή, γύρισα το Volume και το Gain και άρχισα να παίζω!!! Οι κιθαρίστες καθυστέρησαν 5-10 λεπτά μέχρι να συνδέσουν τα καλώδια να ανάψουν τους ενυσχητές, μετα δεν έπαιζε η μία πεταλίερα, το footswitch του άλλου έκανε προβλήματα, οι ενυσχητές δεν παραμόρφοναν σχεδών καθόλου και έγινε ένα ψιλομπάχαλο ενώ εγώ ήρεμος συνέχισα να παίζω 12 bar blues, να κάνω διάφορα απλά πραγματάκια που μου έδειξε ο καθηγητής μου (πχ tapping).

LoL

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...