Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Θα πήγαινα το στοίχημά σου αν ήμουν Αθήνα... απλά θα σου έφερνα μιά Greco μια Burny, μια Τοκαι και θα διάλεγες μόνος σου ποιά παίζει καλύτερα και σαν κιθάρα, ποιά έχει ποιότητα κατασκευής και ποιά "πιάνεται" καλύτερα και από ηλεκτρικά κλπ. Έχω παίξει με άπειρες κιθάρες (καμμιά 15αριά μόνο έχω τώρα). Οι studio για μένα είναι σαν epiphone με καλύτερους μαγνήτες ΤΕΛΟΣ, είναι low budget κιθάρες και τίποτα παραπάνω.

Τα καλά όργανα κάνουν για όλα, με strat παίζουν ακόμα και οι Maiden..... Van Halen κλπ έχουν γκάζια ή όχι?

Οκ. όταν έρθεις στείλε πμ, εδώ είμαστε. Εγώ με affinity tele και συ με ο,τι tele γουστάρεις.

Τέτοια μου κάνετε και θα με βάλετε να ανεβάσω clips με την affinity και classic player 50s σε καθαρά, ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, και αν βγάλετε ποια είναι ποια, γράψτε μου  ;D

Σε γενικές γραμμές... διαφωνούμε, orbital.

Ψύχραιμη και καλογραμμένη η τοποθέτησή σου, αλλά δεν μπορώ να μην διακρίνω σε αρκετά ποστ στο θρεντ μια έλλειψη πείρας σε δοκιμές LP, και τον συνεπαγόμενο χαμηλό πήχη που διαπιστώνω ότι έχουν πολλοί από αυτά που περιμένουν από μια LP. Mια LP μπορεί να έχει πανέμορφα καθαρά - πώς τα διέγραψες μονοκοντυλιά;

τα διέγραψα όπως έχω διαγράψει οποιασδήποτε κιθάρας που έχω παίξει με διπλους μαγνήτες όταν την συγκρίνω με τα καθαρά της tele.  ;)

κατα τ'αλλα μια χαρά είναι.

Το θέμα είναι αν μια Studio κοντράρει ένα αξιοπρεπές μοντέλο LP στα ίδια λεφτά (ας μην συγκρίνουμε με παραπάνω, ούτως ή άλλως είτε το θέλουμε είτε όχι είναι το μπάτζετ μοντέλο της Gibson), πχ μια απίστευτη Duesenberg. Η απάντηση; not in a million years.

Τελικά ψήνεται κανείς -ή εσύ για Α/Β τεστ; Γιατί φυσικά ούτε την δική μου εμπειρία ξέρεις, τί κιθάρες έχω πιάσει, ούτε εγώ την δική σου και ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του εδώ μέσα.  ;)

το αυτό και για το σχόλιό μου, πως τρώει για πρωϊνό tele/strat, τουλάχιστον με ΜΟΝΟΥΣ.

edit: Δεν μιλάω για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ tele και les paul. Μιλαω για τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μοντελα που έχω στα χέρια μου. δεν με ενδιαφέρει μια γενική σύγκριση κιθάρων, μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα και σ'αυτα βασίζομαι.

Δημοσιευμένο

Αλήθεια, έχεις παίξει μ'αυτήν την Imperial???

Όχι.

Τελικά ψήνεται κανείς -ή εσύ για Α/Β τεστ; Γιατί φυσικά ούτε την δική μου εμπειρία ξέρεις, τί κιθάρες έχω πιάσει, ούτε εγώ την δική σου και ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του εδώ μέσα.  ;)

Όχι, προσωπικά δεν ψήνομαι για A/B τεστ - προτιμώ να έχω τις κιθάρες στα χέρια μου... μόνο έτσι μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Και οι συνθήκες ενός A/B τεστ ποτέ δεν είναι ελεγχόμενες στη μουσική (αυτό το λέω επειδή ασχολούμαι επιστημονικά με πειράματα με A/B τεστ).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Αλήθεια, έχεις παίξει μ'αυτήν την Imperial???

Όχι.

Όχι, προσωπικά δεν ψήνομαι για A/B τεστ - προτιμώ να έχω τις κιθάρες στα χέρια μου... μόνο έτσι μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Και οι συνθήκες ενός A/B τεστ ποτέ δεν είναι ελεγχόμενες στη μουσική (αυτό το λέω επειδή ασχολούμαι επιστημονικά με πειράματα με A/B τεστ).

Τότε δεν βλέπω και ιδιαίτερο νόημα στην κουβέντα... εσύ μιλάς για μια κιθάρα με την οποία προφανώς ΔΕΝ εχεις παίξει, την δική μου, και... είσαι τόσο σίγουρος για το πως ακούγεται, ενώ δεν υπάρχει καν στην ευρώπη. Εγώ δεν ξέρω με τι κιθάρες συγκρίνεις... οπότε αφού δεν δοκιμάζουμε μια πραγματική σύγκριση, ή συνεχίζουμε και λέει ο καθένας τα δικά του, ή ακούμε τρίτους που και αυτοί θα λένε τα δικά τους...

Δημοσιευμένο

Όχι, φοβούμαι πως κάνεις λάθος: ποτέ δεν αναφέρθηκα στην δικιά σου, από την αρχή του θρεντ μιλάω για τις Studio (για μια εκ των οποίων φτιάχτηκε εξ αρχής το θρεντ, άρα είμαι και on topic), και έχω παίξει αρκετές. Kαι στο κάτω - κάτω, τι "πραγματική σύγκριση" να κάνουμε; Ότι ο δικός σου χαρακτήρας στο Lineage είναι καλύτερος από το δικό μου; Aπό τη στιγμή που στον εκάστοτε παίκτη κάθεται και ακούγεται μια κιθάρα καλά, οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο είναι περιττό.

O Θωμάς έχει κι άλλη Gibson Les Paul με 555 ευρώ... http://www.thomann.de/gr/gibson_lpspecialfaded_wy.htm

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Μιλάμε για Gibson των 655 euro και.... ζητάς σύγκριση με Τελε.....

Η καλύτερη κιθάρα μου είναι ASAT G&L και δέχομαι την πρόκληση.... όμως δεν έχω την άνεση να ηχογραφήσω.... Θα το προσπαθήσω όμως.  ;)

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Δημοσιευμένο

Θα είναι σαν να συγκρίνουμε μια Ferrari με ένα τρακτέρ (που έχουν περίπου ίδια ιπποδύναμη) στο πιο χωράει περισσότερους επιβάτες

Άλλο πράγμα η Les Paul, άλλο η tele, άλλο τα καθαρά, άλλο τα βρώμικα, αλλο το δικό μου αυτί, άλλο του άλλου, άλλα τα δικά μου γούστα και άλλα του άλλου

Τί σύγκριση να γίνει?

Δημοσιευμένο

Μιλάμε για Gibson των 655 euro και.... ζητάς σύγκριση με Τελε.....

Η καλύτερη κιθάρα μου είναι ASAT G&L και δέχομαι την πρόκληση.... όμως δεν έχω την άνεση να ηχογραφήσω.... Θα το προσπαθήσω όμως.  ;)

με παρεξηγησες φιλε μου...

πρωτα απ'ολα, εγω δεν ζηταω συγκριση με τιποτα. εγω εχω αποψη για τα οργανα που ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ εχω παιξει. ορισμενοι ομως ειστε τοσο βεβαιοι για το πως παιζει μια κιθαρα επειδη κανει χ λεφτα ή γραφει πανω les paul ή tele ή studio ή epiphone. και μιλατε γι'αυτην ακομα και αν δεν εχετε καν παιξει, ακομα και αν δεν την εχετε καν ακουσει.. (ξαναλεω, οποιος απο σας εχει παει στην αμερικη και εχει παιξει με μια les paul vintage mahogany ας μου το πει να ανακαλεσω..)

δευτερον:

δεν ζητησα συγκριση της les paul μου με τελε, δεν θα ειχε κανενα νοημα, καθως ειναι τελειως διαφορετικες κιθαρες. την les paul μου την συγκρινω με αλλη κιθαρα παρομοιας φιλοσοφιας για να βγουν τα σωστα αποτελεσματα. αν θες παντως, ακομα και ετσι μεσα ειμαι, αλλα για την πλακα μονο, δεν προκειται να βγουν σωστα συμπερασματα, αλλα πλεονεκτηματα η μια, αλλα η αλλη  :)

παντως αν θυμαμαι καλα την tele σου απο φωτογραφια που ειχες βαλει στις αγγελιες (μια γαλαζια δεν ειναι;;) ειναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ!! δεν ξερω πως ακουγεται αλλα ειναι πολυ ομορφη!

τριτον:

τα βασικα στοιχεια που καθοριζουν το πως παιζει μια κιθαρα ειναι: οι μαγνητες (η δικια μου φοραει τους ιδιους με τν standard), το setup φυσικα, και η κατασκευη. αφου βγαλουμε τα δυο πρωτα, μας μενει το τελευταιο, η "κατασκευη". θα ηθελα λοιπον να μου εξηγηθει τι ακριβως παραπανω κανουν στην κατασκευη μιας standard απο την κατασκευη μιας studio. χρησιμοποιουν ολη τους την.... τεχνη, ή οι standard ειναι χειροποιητες; προσεξε, δεν μιλαω για συγκρισεις με les paul αλλων εποχων, λχ vintage οργανα που ειναι λογικο να υπαρχουν διαφορες, μιλαω για τις κιθαρες οπως βγαινουν απο το εργοστασιο. τι παραπανω δινουν σε μια standard σε σχεση με μια studio η οποια φοραει τους ΙΔΙΟΥΣ μαγνητες, ειναι φτιαγμενη στο ιδιο εργοστασιο και εξισου απο mahogany; κανουν το "κολπο" στην standard? σε φαση μυστικη συνταγη κ τσι  :P

Δημοσιευμένο

Μερικά πράγματα φίλε orbital, δεν εξηγούνται με λόγια... απλά παίξε μιά στάνταρντ και θα ...... δείς!

Άμα δε δεις δε πειράζει και πάλι... άλλος θα δεί...

In Fender Strat we trust!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...